Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 27 mars 2009

Åsele vintermarknad

Av gunilla - 27 mars 2009 09:22 Ja, nu i helgen är det den stora vintermarknaden i Åseles lappmark. Vi brukar ju fara dit någon dag, förr fiskade vi också. De brukar ha rätt så fina vinster som t.ex en summa pengar och även en skotor brukar utlottas till de som fått flest fisk,ja de väger ju dem också.

På barnnappet får ju alla deltagare pris. De brukar få välja något från  scenen. Oftast så har affärerna i byn sponsrat för dessa vinster.

Hålen på barnnappet brukar var uppborrade så det är bara att välja, det går ju också bra att barnen får byta hål om det ej skulle nappa i det första. De sitter bara och fiskar i en timme medans de vuxna får sitta kvar en timme till och snällt borra upp sina egna hål. Undrar vad fiskarna tycker om att bli störda med ett sådant bullrande ljud som utav en borr ha,ha? De borde ju fly undan fort som tusan

Man kör också ut på sjön och parkerar  bilen, det är rätt tjock is på Stamsjön och det är ju tur. Det brukar kosta ungefär 20 kr att få parkera där.

Blir man hungrig så kan man få köpa korv utav en som går runt med en rullande vagn eller släde.

När vi var där ett år hade några släpat dit gamla fåtöljer som de satt i och fiskade. Det går alltså att göra mycket för att få uppmärksamhet eller hur?

Om vi lämnar fisket nu och går till marknaden, ja den är inte så stor som på sommaren, men det är kul att vandra runt och titta vad de säljer, det brukar bli lite hemlagat godis från han från Lycksele. Han är där i juli också.

Har vi tid brukar vi även hälsa på Gunilla och hennes familj, lite kaffe mm brukar då slinka ner.

Vi brukar ju parkera bilen på hennes gård eftersom det är svårt att hitta en p-plats.

När jag bodde i Åsele var man ute alla tre dagarna, det är ju så man kan längta tillbaka dit ibland, för det är  ett mycket lugnt och fridfullt ställe att bo på.

Ja det kan ju vara svårt att få jobb förstås det är väl en nackdel men man får inte ge upp i sådana fall inte.

Ja folk vet ju det mesta om varandra på så ställen det kanske inte är så bra fast egentligen ska man inte bry sig om sådant. Folk i småbyar är duktiga med att ta reda på saker om det kommer någon inflyttad och det är väl tur att de har något och prata om.

Man får försöka hitta folk som man ju kan lita på som inte för skvaller vidare etc, de människorna finns men kan vara svåra att finna.

Närmaste shoppingstad är nog Umeå och Östersund fast det finns de som också far till Örnsköldsvik.

Ja, blir vi sugen på lunch så brukar vi äta på Emmas kök eller vad det nu hette.

Ett mycket mysigt ställe i själva centrum. Inte så dyrt heller.

Fika brukar vi ta med och äta i bilen , i Remmarn på väg till Åsele  och vid badplatsen. Då har v i bara 70 km kvar så det är egentligen inte långt.

Det var lite av vad som komma skall i morgon lördag, hoppas vädret tillåter en bilutflykt, de  pratar om snö så vi får ju se om det kan bli av. Vi får hålla tummarna att vädret blir fint hela dagen.

Hej från mig, jag kommer snart igen.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se