Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 22 april 2009

Påskafton....

Av gunilla - 22 april 2009 17:40


Ja då har vi kommit till den stora fisketävlingen i Rajastrand som jag blev inbjuden till att vara med på. Vi startade vid niotiden för skulle möta upp med en bekant i Risbäck som skulle visa vägen. Det tog oss  bara 20 min att komma dit till Raja menar jag.     Till Risbäck tog det en halvtimme.

Vi parkerade lite utanför själva området  och promenerade ut till sjön.

Vädret var grått och mycket vatten på isen, men vi fick en bra plats därute i alla fall med hjälp till borrade hål.

Jag träffade en före detta arbetskamrat som var där med sin familj också. Ingrid som hon heter är rätt fisketokig som alltid, hur som helst så var det kul att se henne igen. Det var flera herrans år sedan vi sågs.

De sålde korv med bröd där också så det åt vi, de kom med en korvvagn över isen och priset var endast 15 kr så Oscar fick en också.

Paret som satt närmast oss drog upp den ena firren efter den andra så det var ju lite orättvist gentemot oss, ha. Det var bara det att mannen hjälpte oss att fixa hålen, aj, aj, aj då.

Jag höll utkik efter en karl också, vi har mailat till varandra sedan ett år tillbaka och skulle träffas på Rajanappet utan att vi inte visst hur vi såg ut.

Det blev som det blev, vi hade båda gissat på personer som vi trodde vi stod bredvid men nix. Vi måste bestämma en ny träff uppöver i framtiden sa vi / mail.

Snopet i var det i alla fall för oss båda men skam den som ger sig. Vi måste få träffa honom  prata lite och även träffa Sixten en cockerspaniel.

Vi stannade på prisutdelningen men ingen skoter och ingen förmögenhet mm dök upp för oss.

Ja ett av våra startkort gav vinst, en t-shirt en mugg och en buff med reklamnamnet solifer/ säger husvagnsmärket.

Vi for sedan hem till stugan i Borga och tog igen oss, spelade land och stad med papper och penna.

Det är mycket bra med tanke på att man  lär sig mycket av varandra då det gäller geografi, naturkunskaper mm.

Det är billigt också,allt som behövs är papper,penna och ett glatt humör.

Jag lärde mig det under en semesterresa till Finspång 1966, och det sitter här inne fortfarande ha! Prata   om tradition.

Solen var mycket varm när vi kom tillbaka till Borgafjäll  och folk satt ute och såg ut som kokta kräftor allehopa.

Tittade på Robinsson och wild kids på tv också innan det var dag att gå i säng.

Jo vi åt ju av skinkan och sillen och köttbullarna plus potatis också. Påskmust förstås. Smaskit värre efter en härlig men grå dag på Rajanappet.

 På långfredagen var det Borganappet förresten men dit var vi ju inte, det syntes bara vad allt folket var, det var rätt tomt i slalombacken.

Detta är sjön där fisket gick av stapeln,man får tänka sig snön, men håll med om att det är nog vackert här på sommaren, bortsett alla knott!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se