Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under april 2009

Av gunilla - 22 april 2009 10:40


 Ja detta foto är taget på husvagnsparkeringen Idet. Fjället i bakgrunden ska inte sättas i samband med att det är slalombacken för den ligger åt det andra hållet. Detta fjäll är Klöverfjället.

Det roliga med att komma hit  när det är klart väder, det är att kika  upp mot Klöverfjället och de närliggande fjälltopparna, så ser det ut som man är ute och flyger i fantasin, dvs det ser så overkligt ut och  det ser ut som i en tredimissionell disneyfilm.

Jag gjorde en liten film som jag ska försöka få in här också med tiden. 

Jag måste ju säga att snötillgången i år inte var så där enorm som det var ifjol. Men det fanns snö så det räckte i alla fall.

Vi for till slalombacken rätt tidigt, folk var redan där , några hade grävt ner sig och satt och solade, fikade mm. Mycket hundar också.

Vi var tvungna att hyra ett par pjäxor åt Jenny och vi hade tur för det fanns ett par i rätt storlek kvar så jag la beslag på dem för folk var som tokiga där, alla skulle vara först, ja ni förstår nog hur det kan kännas med folk som har  bråttom ut i backen.

En hjälm hyrde jag också till Josefine och de har det systemet där att man kan behålla allt man lånat till det att man far hemåt, och det tycker jag är bra.

Vi åt lunch på cafe´t där, det är oftast som de säljer hamburgare, korv men också dagens. Ja vill man lyxa på och betala mycket fanns det entrecote eller hur det stavas.

Vi åt hamburgare,med de vanligaste tillbehören  i alla fall. Gott var det , för när man är ute så här så smakar maten bäst!

Solen var på topp och det blev ju varmt därefter. Annars  varierar vädret mycket här uppe och det fick vi nog erfara den sista dagen vi åkte slalom, med sol,snöfall och duggregn. Vilken ny erfarenhet att åka skidor i regn.

Det syntes också mer och mer på snön som låg på backen att det håller på att bli en ny årstid, det blev halvjobbigt att gå i den, man sjönk ner ibland och det kunde vara långt ner om man hade otur.

Ja förresten parkeringsplatsen vi slalombacken började så småningom också att se ut som en lerpudding och vägen dit gropig och med smältvatten.

Hur bilarna ser ut ja det får man tänka sig själv hi. Jag ska spola av min till helgen om vi tänker fara på Valborgsfirande någonstans i år  kan  bli det mysiga stället på Kullerbacken i Dorotea.

Ja detta var lite från Långfredagen i backen.

Påskafton??????

ANNONS
Av gunilla - 22 april 2009 09:56


Vi for vid 12 -tiden härifrån Husum, stannade och fikade i Björna som vi alltid gör när vi far uppöver. 

Vädret var fint och vägen bar ,  ingen snö alltså. Det gick lätt att köra hela vägen till Borgafjäll.

När vi nästan var i Åsele började bilen gnälla i kurvorna, hjälp köpte ingen reservflaska med olja.

Stannade alltså vid en mack i centrala tätorten och bilen fick sin utfodring.

Tänk om vi hade blivit stannandes i skogen långt från byar mm, det skulle sett ut det hi.

Vi körde ända till stugan annars brukar vi stanna och hälsa på folk och få en kaffeslurk etc.

Det var tur att vi for de tre milen som var kvar eftersom det hade snöat där som bara den dagen före , ja de sade att det hade vräkt ned.

Den snön låg kvar på vägen , och det var rätt dimmigt också. Vi mötte plogbilen och några bilar hade stannat på sidan om, men fråga mig inte vad de gjorde,de stod bara där.

Tur att vinterdäcken sitter på i sådana här fall. 

Vi stannade på Idets husvagnscamping för att få nyckeln till stuga nr 8 denna gång/ brukar vara nr 9 annars fast där bodde det soldyrkare från Vännäs.

Vi gjorde oss ganska så hemmastadda, bar in väskor, sovsäckar,katter och hunden. Fast Oscar fick minsann gå med egna ben, man bär inte en Cavallier King Charles Spaniel , han är visserligen av kunglig börd men ändå.

Jag hade fixat en påskskinka hemma och köpt lite mat i dessa påskatider så det blev billigare för oss att leva där.

Maten räckte under flera dagar, fast lite färskvaror som mjölk etc,måste ju inhandlas på affären.

Affären var öppen under hela påskhelgen, för vem vill inte tjäna in extra pengar på alla dessa turister , ja även ortsbor och folk från Dorotea har j u sommarstugor eller husvagnen där, - sommar som vinter.

Vi tittade på Tv och sedan var det dags att krypa till kojs, gud vad man sover bra i fjälluften.

Slalombacken.....

ANNONS
Av gunilla - 20 april 2009 08:46


 Innan jag börjar skriva om påskledigheten i norr så måste jag få tala om att för det första så är det ett strålande väder idag, ja man måste ju klä sig fortfarande och jag tycker nog att det är lite kallt och cykla fortfarande även om vi tog ut dem härom dagen för att se över dem så det är i sin ordning. I morse var det minus tre grader.

Ja i och för sig kan man ju ha ett värmande sadelskydd när man ska ut med cykeln.  Här efter kusten är det ju många som använder detta fortskaffningsmedel även på vintern, de gör det bra tycker jag fast det är många, många minusgrader ute. Vintern varierar ju här förstås för ibland är det snöfattigt och ibland kommer den vita snön i massor.

Jo nu har jag också sett massvis med gula och lila krokusar invid en husvägg här på Solbacken och nu väntar jag med späning på att mina planterade påskliljor från i fjol ska komma upp och pryda husväggen, de visar sig med sia  blad än så länge.


Av gunilla - 19 april 2009 18:38


I morse ringde det på dörren och jag öppnande förstås, därute stod frun från vår nyinflyttade familj från Burma och skulle bjuda oss på nybakade kaffebullar.  Det var inte illa men jag tror de var flotterade eller vad man nu kallar det plus att det var kokos inuti dem.

Det var väldigt snällt av dem i alla fall.

De fick ju smaka påskgodis av oss också och de hejar alltid var vi än befinner oss.

Jag hade ju också tvättstugan idag, oj vad mycket det kan bli när man varit på resande fot ett tag. Nu är det bara att vänta på att det som inte torkat tidigare ska bli färdigt någongång.

Igår kväll såg vi någtra trumpetande fåglar som flög här förbi, jag tror det möjligen kan ha varit kanadagäss. Tranor var det inte och jag tvivlar på att det var svanar, de såg mörka ut i fjäderdräkten.

Var ute med Oscar igår eftermiddag också och såg mina första vårblommor för säsongen, tre stycken tussilagon. De växte alldeles nära Husån.

Vi har också gissat på när Husuån ska riva, det är en flotte som Lions placerar ut varje år och man gissar alltså på datum när den ska flyta omkring. Våra datum var 11,15 och 17:onde april, Men nix det blir nog någongång efter den 20:onde, i alla fall så kan man vinna presentkort på en del affärer.

Jag har lovat Elisabeth att jag ska skriva om fjällturen också, men det får bli till veckan tror jag.


Av gunilla - 9 april 2009 10:21

Idag är det sista skoldagen före påsklovet, jag håller på att packa som bäst. Är på väg till Borgafjäll på ett par dagar. Där vräkte snön ner igår men hoppas det är normalt väglag idag.

Här regnar det som bara den idag,nu far nog snön snabbt. Jag måste då säga det att det är intressant med alla dessa kontraster när det gäller väder och vind här i vårt avlånga land.

Jag kör ju inte så fort, bara vi kommer dit innan det blir mörkt för jag avskyr att köra i mörker.

Jag ska skynda mig att packa in i bilen,sedan är det bara maten som ska packas ned,och den måste ju få vänta lite. Jag grilljerade en skinka igår och sen blir det lite påskmat till, vi tog några fjädra också att dekorera med där uppe. Lite påsk måste vi ju få känning av också.

Vi är nog där i backen hela dagarna men kvällarna måste vi ju göra nåt också.

På påskafton sitter vi nog och pimplar i Rajastrand.

Det lovas ju toppen väder så det vill vi se. Hej ifrån mig vi hörs!

Av gunilla - 7 april 2009 09:26


Jag vill önska alla som läser detta en riktigt GLAD PÅSK!!!!!!

Av gunilla - 7 april 2009 09:05


Ja idag snöade det lite på morgonen , förresten jag tror det kom lite vitt i natt också. Tittar jag ut just nu så skiner solen och jag hoppas på varmare i luften så snön som är kvar får lite hjälp att smälta undan. Ja jag är lite trött på den nu. Fast uppe i Lappland finns det visst flera meter kvar.

Vi ska nog fara på den där fisketävlingen i Rajastrand på påskaftonen. Måste bara komma ihåg att köpa maggot innan vi far. Fast är sportaffären öppen när vi kommer till Dorotea  så finns det ju där också.

Idag ska jag stoppa in skidor och all den utrustningen i bilen så blir det bara kläder, maten kvar.

Skolan slutar ju för lovet på  skärtorsdagen, men har tagit ledigt från lunch så vi kommer iväg, jag kör inte så fort och bråttom har vi egentligen inte det är bara det att jag vill inte sitta och köra i mörkret upp till Borga.

Vi ska nog stanna i Risbäck och hälsa på Astrid först, hon har fyllt 70 år i februari och jag tänkte gratulera henne lite. Vi var arbetskamrater ett tag på förskolan och vi  vill ha kvar kontakten med varandra. Hon är mycket trevlig.

Man kan inte tro att hon är så gammal som hon är för hon är mycket aktiv fortfarande med körsång och ställer upp och vickar på skolan där i Risbäck.

Igår såg jag på spårlöst igen, det var bra. Det är så att jag känner att det skulle vara kul att anmäla sig dit för jag vill hitta George Nelson från Liberia, han och jag var utbytesstudenter i USA samtidigt och ingen vet var han är.

Undrar om man bekostar resan själv eller om den betalas av SR?

Jag hoppas han är i USA igen för minns att han pratade om att återvända dit för studier.

Jag lägger in en liten bild också, om fisket i norr tror jag eller om det blir en kyckling nu inför påsken.


Av gunilla - 6 april 2009 09:25


Ja  jag skrev ju ingenting igår,  hade  helt enkelt inte tid att sitta vid datorn. Jag brukar tvätta på söndagarna, och fixa något gott till middagen. Ja det blev grillade kotletter, grönsaker,brun sås och naturligtvis också lingonsylt. Den sylten tycker jag passar bra till all sorts maträtt.

Det var gråkallt i luften med snöfall, fast det tinade bra ändå.

I morse snöade det också, fast nu tycks solen försöka bryta sig igenom det där gråvita skalet där uppe.

De har en tävling här i Husum varje år, just den här tiden och det är när isen på Husumån släpper. I år är vi med i denna tävling. Jag skrev 11 april och ett klockslag vilket jag inte minns just nu och orkar inte gå och kika påp lappen. Jenny skrev 15 april och Josefine den 17 april. Man kan vinna presentkort på en del affärer och det kostade bara fem kronor att vara med så vi får hålla tummarna nu på något av dessa datum.

Vi är ju uppr i Borga då men de får ju ringa på mobilen om så skulle vara och vi kanske kan gå in på Idet och kolla på deras dator om isen gått upp eller ej.

Lions har placerat ut en flotte på ån och när den flyter så då är det spännande. I den måste de ju ha en anordning som talar om när och klockslaget den börjar röra på sig.

Jag håller som vanligt på att söka jobb här i närheten, och jag är glad varje gång jag får vikariera. Det kommer nog snart att ösa sig med det också.

Jag väntar på att de ska ringa från Stensödrerns föräldrakooperativ nu  .

Det är ett fint beläget ställe med mycket skog och en liten sjö näst intill.

Jag skriver mer ikväll...  / Ja här är det än så länge brist på påskakärringar så  vi får nöja oss med denna som är tidigt ute inför avfärden till Blåkulla på torsdag!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se