Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under april 2009

Av gunilla - 4 april 2009 22:07

Idag var det en passande dag för att fara till stan,27km från Husum. Ja det hade v isserligen snöat bra mycket under natten men i dessa tider måste det ju komma ner  lite av den varan också för det hjälper den gamla snön att tina fortare. Det har gått fort med snösmältningen här på de dagarna.

Ja nu for vi till vad jag kallar förstan, där ÖB, Elgiganten, coop mm ligger.

Det är kul att gå och kika på ÖB även om det inte blev så mycket köpt. Ja schampo mm är rätt bra där och billigt. Vi hittade en ljusstake i form av en höna så köpte två stycken att ta med till Borgafjäll. Lite påsk måste vi ha där också.

På Coop blev det billiga salt och pepparströare vilket vi har salknat här hemma. De var visserligen gjorde i keramik och liknar ägg plus att de var gula. Men det gör ju inget de passar bra här ändå.

Jo jag hittade en köksduk  kvadratisk  i rosa med fransar för 20 kr.

Den ska jag ha på bordet när mina söta  kattgardiner i svart tryk på vit botten kommer. Det blir snyggt i sommar plus lite fräscha blommor i fönstret.

Ja vi åt lunch där också det var så mycket man fick för priset att vi måste be om något att få ta hem det vi inte orkade.

Jag och Jenny åt kebabpizza och Josefine kebabrulle plus  dricka till.

Oscar satt i bile och väntade, han fick hundgodis för att han varit så duktig och väntat i bilen.

När vi kom hem så tog vi det lilla lugna och sedan tittade vi på både wildkids och robinson.

Jag tror inte jag skulle vilja byta med deltagarna i robinson. Visst är det ett äventyr att få bli uttagen till något sådant men , men.

Hoppas de inte nackar hönorna, i stället hoppas jag på att de lägger många ägg åt dem i träsket.

Ja de andra har det inte bättre där de hamnade verkar det som men kokosnötter har de ju plus den där fenomenale äldre mannen som vet lite om allt, hur de kan hitta kryp mm och käka.

Ja livet går vidare även där...spännande!

Ja ska försöka få in en  bild till detta nu, jag skriver nog i morgon också...

ANNONS
Av gunilla - 2 april 2009 10:22


Ja var det någon som  blev lurad igår då? Jag klarade mig i alla fall. När det är denna månad så vet man inte vad det kommer att bli för väder om dagarna.Det  kan bli som just idag ett bakslag för vintern för det snöade stora s.k." lapphandskar" i morse men det ser faktiskt ut att klarna upp lite  nu.Varmare vill vi ha.

Ja det där med "lapphandskar" är något dialektalt från Lappland tror jag. Jag tyckte det lät festligt för när det snöar så där stora flingor så gör dessa flingor verkligen skäl för namnet.

Vårtecken nja inte än, men vi får ha tålamod och vänta. Ja dessa tranor som nu setts vid Hornborgarsjön i södern borde stanna där ett tag tycker jag för vad ska de hit upp till all denna snö och kylan som råder nattetid.? Det kan ju inte finnas någon mat till dem än.

Jag minns ett tranpar som alltid återkom till oss när vi bodde i Meselefors söder om Vilhelmina. Ett år hade de två ungar med sig också. Konstigt att de hittar tillbaka till samma platser egentligen!

Deras trumpetande på morgonen var härligt att vakna till, ja nån väckarklocka behövdes inte då.

Här i utkanten till Husum på väg till Banafjäl finns det också en lägda där det återkommer tranor och andra vårfåglar årligen.

Ja det var litegrann härifrån den andra april och vi höres snart igen.....

ANNONS
Av gunilla - 1 april 2009 10:38


Ja, det går verkligen fort, nu står en ny helg vid dörren. Vi brukar väl inte vara så mycket för att fira den egentligen, fast med lite traditionell mat måste vi ju ha.

Det brukar ju vara  bra väder  denna tid så man vill inte sitta inne framför tv:n eller denna makapär.

Vi är för det mesta i fjällen, närmare bestämt uppe i Borgafjäll,  12 mil norrut från Dorotea. Där hyr vi en liten stuga eller vad man ska kalla den för några dagar, sedan är vi ute i slalombacken hela dagen. Det brukar vara mycket folk man känner igen och även nya bekantskaper där.

Ibland har de också aktiviteter på Idets lilla värdshus på kvällarna och det är ju bra för dem som gillar utelivet på kvällarna. Vi brukar faktiskt gå dit då de har tacosafton och det brukar ju vara hur trevligt som helst och inte så dyrt heller.

Vår stuga ligger alldeles intill där och det är även en stor campingplats med mängder av husvagnar förstås.

När vi varit där ett par dagar och bara sett fjäll så är det  ganska skönt att komma ner till civilisationen igen dvs Dorotea. Vi brukar hälsa på lite folk vi känner  samt besöka den fina simhallen. Vi övernattar på campingen där eller ligger över hos någon vi känner.

I år kanske vi tar vägen förbi Vilhelmina och hälsar på vår bekant Ella. Hon vill ju alltid att vi ska komma och hälsa på någon dag då vi har tid.

Men vi får ju se hur väder och vind blir i det fallet, vi kanske känner för att fara direkt hem till Husum och koppla av innan det är dags för skolan igen.

Jag lovar att skriva mer om vår fjälltur  senare...


Av gunilla - 1 april 2009 10:37


Vi tycker om att vinterfiska, här en röding, tänk vad gott med rökt fisk...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se