Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 20 maj 2009

Operation systerskola...

Av gunilla - 20 maj 2009 09:00

Alla minns väl att man hade något som hette operation dagsverke på grundskolan på 60 eller 70 -talet och kanske det finns kvar på en del håll vad vet jag. Men här i Ö-viks trakten heter det inte så utan operation systerskola, det är högstadiet åk 9 som annordnar det och det är meningen att alla elever från sjuan och uppåt ska göra någon  form av dagsverke under dagen och den som är arbetsgivare ska då betala 100 kr som går till en skola i Zimbabwe. Nu har skolan här ett utbyte av något slag med just den skolan i Afrika. Jag minns när jag jobbade i Banafjäl 2005 så hade vi besök av rektorn och någon mer från just det landet. De besökte ju fler skolor i Örnsköldsvik också.

Ett intressant projekt att jobba för i alla fall, även om det är kris på den ekonomiska marknaden och många människor blir utan jobb just nu. Men det ska väl bli bättre tider så småningom får vi hoppas.

I julas så skulle alla i sjuan göra ett paket med diverse små

grejer från tandborste, godisbit,reflexer, leksak mm ,och skicka ner till Afrika. De samlade ju in allt på skolan först.

Här  hemma ska vi fortsätta att städa bort en massa saker, för man spar på sig  år från år och även uteförrådet måste göras något åt.

Vi började igår och det kommer att ta tid men man blir så nöjd efteråt.

När vi flyttade fråbn Dorotea och hit så slängde vi mycket må ni tro, och det är rätt fullt här nu också. Nej ingen flytt för oss inte men en regäl  städrunda och kanske en tur till soptippen också. VI FLYTT INT  hette det ju förr!!!!!

Solen lyser in genom fönstret nu så dagen ser ut att bli riktigt vacker. Det är varmt också, men det får inte hindra oss från vårt jobbande idag.

 
ANNONS
 
Elisabeth

Elisabeth

20 maj 2009 09:49

Det är fint med sådana projekt. Tänk, ja, då som bodde på Dagsverksvägen i Spånga.../Jag samlar väl på mig för mycket också egentligen. Vi har en container här utanför nu, men jag vet inte riktigt vad jag ska slänga! "Vi flytt in" minns jag ju och texten är så kul.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Ingen bild

gunilla

20 maj 2009 14:08

Jo det är det som är kruxet med att komma på vad som ska slängas, men det blir en vanesak. Sådant man inte använt på länge och som plockas undan jämt måste få gå i soporna. Alltså när det gått runt runt i spararhögen och ma blivit ganska less på dem.
Kläder som är för små eller sällan används vad gör man?
Röda korset eller nån kompis barn som behöver.? Alltid ett problem....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se