Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 26 maj 2009

Snart skolvslutning igen!

Av gunilla - 26 maj 2009 09:36

Ja tiden ser ut som att bara rinna iväg för oss. Ett år till har gått utav skoltiden. Jag minns denna dag då jag arbetade på den dåvarande förskolan / förskoleklassen ute i Gafsele. det ligger två och en halv kilometer utanför Åsele. Jag var där i sju år och det var toppen att jobba där.

Vi hade bra samarbete måste jag säga utav Renhorns, ja detta par var lärare på skolan- en B-skola som tyvärr är nerlagd sedan flera år tillbaka.Nu har några av ortsborna köpt upp stället och byggt om till ett vandrarhem, men bevarat lite av skolansmöbelimang. Kerstin hade klasserna ett till tre och Gunnar klasserna från 4-6:an. varje år så bjöd jag in de elever som ville att vara med på vår lilla avslutning på förskolan. Några sexor spelade tvärflöjt. Jag ville att det skulle  bli en tradition att sexorna spelade instrument och hjälpte till med att sjunga lite sommarsånger för föräldrarna och eventuella medföljande syskon.

Mina barn fick träna in en teater med sång varje vårtermin som vi sedan spelade upp på bland annat sista dagen på skolan eller under andra träffar som vi hhade gemensamt.

En sommar så gjorde vi hattar och blommor av crepepapper som de fick ha på sig. Alla barn var med i olika roller/verser.

Maskeradbalen var en rolig teaterlek som verkligen blev uppskattad av alla. Den låten är kul i sig själv också och med lite fantasi så går det att göra den ännu bättre.

Var bor du lilla råtta var också en sång som vi gjorde om till teatershow och med egna tillverkade grejer. Alla barn var naturligtvis delaktiga i alla förbersdelser och framförande.

Jag förde in Ulf Lundells, "Öppna landskap "för vad är väl inte mer passande i en landsbygdsskola med naturen så nära till hands om inte den?

Lyssna på den och njut av den kommande sommaren......


Nu har Jenny äntligen hittat något i klädväg till avslutningen om två veckor, det finns ju så mycket att välja på i alla affärer och sedan ska det ju passa in också.

Josefine har också fått något fint att ha på femmans avslutning i år.

Vi ska väl komplettera med lite smågrejer också. Det hinner vi nog.Man behöver ju inte stressa till affärerna hela tiden utan det är bäst att man tar det hela i en lugn takt . Det är mycket annat som ska göras också.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se