Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under maj 2009

Av gunilla - 2 maj 2009 11:03

Denna havsbild ska symbolisera Salusands havsbad här ovanför, ser kallt ut fortfarande men lugn det kommer att bli härligt snart!!!!!


Jag tycker att den första maj kändes väldigt lång, men man slappnade bara av och det är ju skönt. Jag hann ju ändå med rätt mycket. Vädret var fint hela dagen.

Idag är det lite kyligt och grått än så länge men dagen är lång så solen kan smyga sig upp. Vi tänkte fara ner på stan lite, inga som helst inköp har planerats men det är ju  roligt att komma ut lite än att bara sitta inne.

Det brukar bli något litet köp också det får vi ju se.

Vi ska i alla fall inte stanna där så hemskt länge för jag måste hem och stoppa den tinade kycklingen i ugnen och den tar ju sin tid.

Vi ska alltså äta den till middag med klyftpotatis,grönsaker och currysås. Förr skulle man ju också ha någon form av efterrätt också , men den är avskaffad för längesedan. Nu räcker det med en kopp kaffe efter maten/ okej då ibland glass eller  bara en god bakad kaka till.

Skriver nog mer i kväll om inte Robinson tar överhanden......

Av gunilla - 1 maj 2009 11:58

 Ja  vad  är inte passande  idag,när värmen kom och det är strålande sol ute. Vi har ett mycket fint motion  spår här. Husum ligger ju väldigt högt över havet, och runt alla hyreshus finns det liksom berg att gå på. Om man följer vägen nerför och går sedan till vänster så kommer man in i den härliga grönska dvs skog och Husån. Det är många människor som promenerar här, och efter en stund kommer man till en grillplats så det är  bara att ta med sig korv eller liknande lunch. Vi blev bjudna hit till grillen 2005 av en grannfamilj, de hade inhandlat mycket gott eftersom de  ville fira Halloween med oss. Vi gick hit en kväll och mörkrets makter hade hittat dit före oss. Det var lite småkyligt också men vi hade kul. De hade ordnat med någon form av skattjakt, gömt stora stenkulor bland annat. Vi grillade korv, marschmellors eller hur det nu stavas och lite mer godis.

Vi hade flyttat hit i augusti så allt kändes rätt nytt för oss. Ett fint initiativ av Grannfamiljen.

Ja, vill man fortsätta att motionera runt så kan man gå över en bro och komma ut ett par kilometer därifrån, vid Fanbyvägen. Man följer bara efter ån i det falllet.Passerar efter ett tag förbi några stugor, sommar och permanenta stugor alltså.

Den andra vägen går mer i skogens tecken och man går liksom under själva bottniabanan och kommer fram någonstans där de har jättefina hästar och det är inte långt till idrottsplatsen. Därifrån finns det en gång och cykelbana så att man kan komma runt och upp mot Solbacksvägen igen.

Jag tror att det rör sig om en halvmil eller så runt där.

Har aldrig gått runt   för jag brukar vända efter ungefär halva vägen,vid grillplatsen ungefär.

I fjol fanns det mycket hallonbuskar och hallon så då stannade jag och plockade lite. Det räckte till en kaffekaka, en så kallad Fyrstekaka.

Jag ska lägga in lite foton från denna gångväg, så lugn det kommer.

Håll tillgodo med denna bild tills de andra kommer in,jag skrev ju om Halloween så den här får duga ett  tag även om det firas i november.

Ovido - Quiz & Flashcards