Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 2 juni 2009

Naturens under!!!!!

Av gunilla - 2 juni 2009 12:38

Det är så fina foton på växter av alla de slag i de bloggar jag varit in och kikat på. Vi ska vara glada för att vi bor i ett avlångt land med olika klimatzoner, och därtill växtligheten.

Jag tycker om allt vad naturen ger och minns att jag tilsammans med några få vänner gick en biodlarkurs för,- ja vad kan det vara tro?- jo i  början av 1990-talet. Den kursen gav mig rätt mycket och vi fick vara med om slungningen bland annat och det besöket med kupor  gav mig mersmak för biodling. Jag kände starkt för att starta med en kupa ,efter det jag gått kursen. Nu var det ju annat som kom i vägen så det blev inte av. Det kan väl få vara min lilla hemlighet?

Men jag vet då en som har satsat starkt på att ha bin och hon säljer sin honung till höstarna och har så gjort i flera år.

Nu vet jag ju inte om hon har fortsatt med den sysslan för vi har ju inte så mycket kontakt med varandra numera.

Men håll med om att en honungsmacka och kaffe eller varm choklad är grejer det! Jag minns när jag gick på mellanstadiet och skulle ha två honungssmörgåsar och kaffe eller choklad till frukost. Mums!!!!! Ja älskade att få  läsa dessa små humoristiska små lapparna av mina föräldrar vid frukostbordet om dessa mackor. Det var väl mest min far som skrev dem innan han gick till sitt arbete.

Ja det är ju bra om man har en burk honung i skafferiet också vid förkylningstider.

Jag är van vid att dricka honungsvatten sedan jag var barn och det sitter faktiskt i nu också. Det lindrar bra så ni som ej har testat på detta gör det ,ni ångrar er inte. Vi har alltid en burk här hemma.

Det är mycket som man kan ta tillvara i naturen och som är ätbart. Jag fick några påsar av olika saker som en vän till mig plockat och torkat. Det var granskott , och sådant som motverkar huvudvärk, -det är sälgen det förresten.

Blåbärsris hade hon torkat, liksom björk,nässla och fläder.

Tyvärr har jag inte testat på dessa än.Jo fläderthe har jag druckit och det var inte så tokigt faktiskt.

Jag vill nog läsa på lite mer av dem alla innan jag  börjar.

När det gäller granskotten så ska man ta dem direkt på våren.

Men håll med om att vi har nog mycket,mycket mer att ta rätt på i skog och mark!

Nu hörde jag också att styvmorsviolen var ätlig och god i sallader, men jag tycker att den allt är för vacker att titta på så den får nog vara" oäten" för mig.

Vi här i Ångermanland har den ju som landskapsblomma och sådana äter man inte upp.

Nere i Västmanland har vi förreste Misteln som landskapsblomma, och Lapplands är Kung Karlsspira.

Tack vare våra underbara insekter av alla de slag så har vi fått denna otroligt vackra miljö runt omkring oss, VAR RÄDD OM DEN!!!!!


Ett litet PS har smygit sig in här och dessa citroner växer ju inte i vårt land ,men det är av naturens börd och finns att beskåda i Californien,taget av min väninna Debra Brady-07.

 
ANNONS
 
Elisabeth

Elisabeth

2 juni 2009 19:47

Vilken jättefint beskrivning på det som naturen har att erbjuda. Och även du inte har tagit fotot på citronerna själv så är den ju väldigt fin, och de växer ju trots allt på Planeten Jorden. Har väl något foto av citronträd också, men det här var ju jättefint. Det med honungen kanske du kan ha som bisyssla.../Har själv tagit lite honung i te ibland när jag har varit förkyld. Men jag har hog lagt i i varmt vatten någon gång också skulle jag tro./Ser att du har bytt presentationsbild och bakgrund. Jättefint.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

3 juni 2009 19:02

Ja det kan inte alltid bli som man har tänkt sig:) Gillar själv honung mina barn äter det som godis. Och jag håller med dig man skall vara rädd om naturen och djuren som bor i den. För vi behöver alla varandra så är det bara.
Ha det så bra, kjamen

http://bearclaw.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se