Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under juli 2009

Av gunilla - 31 juli 2009 11:52


Idag har jag tvättstugan igen, och lite småplockande här hemma. Det kan ju bli en tur till skogen eller till Strömsknallen för att se vad de har att erbjuda då det gäller sommar-rean.

Vädret håller i sig, varmt och soligt, precis som igår.

Det är ju synd att vara inomhus då förstås.


Av gunilla - 30 juli 2009 23:42

Tävling hos familjenmahlberg pågår till och med 31 juli 2009.

Av gunilla - 30 juli 2009 16:35

Sommaren hinner inte börja förrän postorderkatalogerna dimper ner i brevlådan. Vi har nu beställt lite skolkläder där och för hoppningsvis så ska de komma i tid till det är skoldags.

Man brukar annars vara ute sent med dessa grejer. Vi har ju affärer  nere i stan också så det får bli ett besök på teamsportia då det gäller gympakläderna.

Det ska ju vara vissa märken nu för tiden om man går i de högre årskurserna.

Ja egentlien så skulle vi fara ner till havet och bada plus att vi ska ta bärhinkarna med på samma gång.Jag gillar inte att plocka blåbär med plockare, blir för mycket att rensa sedan.

Nog ska vi ha mer blåbär allt. Det är synd att det inte blir några hallon, för tänk vilken god sylt det blir. Jag kan skryta med att ni måste testa en franskskiva, jordnötsmör och hallon eller blåbärssylt som pålägg. Det är gott. Jag brukar ha lite smör först  men det är ju som man tycker.

Vi har sol och mycket varmt idag också så det är bäst att ta till vara dessa dagar nu fast hösten kan ju bli härlig den också.

Vi ska nu fara på vår andra campintur på tisdag, den blir till Junsele, vi var där ifjol också. De har dels en djurpark som är rätt mysig att strosa runt i och en swimmingpool .

Sedan far vi upp till Hoting, hur länge vi blir där det vet vi ju inte än. Vi har ju bott däruppe innan vi flyttade hit ner så vi tänkte besöka lite roliga ställen som vi gjorde förr. Hoting har ju inte så mycket annars som är något, men vi vet vad vi inte får missa. Ska campa där också, men vid dåligt väder ja då far vi nog bara hem.




Av gunilla - 29 juli 2009 23:44

Jag har nyligen fått en award av min bloggvän Elisabeth.











Nu vill jag dela den vidare till andra bloggare. Varsågoda!

Elisabeth

Fia

Lazarus

Rosie&Harry

Jenny

Josefin

Livet enligt Mynta


Reglerna:

2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.

3. Nominera minst sju nya bloggar.

4. Länka till dessa bloggar i din blogg.

5. Lämna ett meddelande till personerna på deras bloggar.

 6. Kopiera den här instruktionen så att den finns med




Ps: om det är någon av er som inte känner för att lägga upp awarden eller dela den vidare så är det helt okej det också. I sin egen blogg gör man precis som man själv vill ha det.

Av gunilla - 29 juli 2009 11:14

En riktigt solig och varm dag så det blir att besöka ett annat skogsparti här i närheten. Det är tydligen gott om bär så man behöver inte fara så långt för att plocka dem.

Igår var vi i närheten av badstället, och när vi skulle fika så gick det höga vågor må ni tro. Vattnet såg naturligtvis inte så inbjudande ut . Havet ligger ungefär 500 meter härifrån.

Har tagit morgonpromenaden med Oscar och sedan blev det dags för frukosten.

Det blir lite småplock här först innan vi tar bilen och hinkarna, kanske vi äter lunchen hemma först. Jo man är ju rädd om detta vackra vädret och vill nog ut så fort som möjligt.

I kväll måste det bli lite sylt kokat och en blåbärskaka, resten fryser jag så vi kan ta fram och tänka på den varma härliga årstiden när vintermörkre visar sig.

Jag brukar koka sylt lite eftersom, så den inte står och blir dålig och måste slängas. Det känns ju inte kul efter allt plockande.


Av gunilla - 28 juli 2009 13:02

Idag ska vi nog fara ut i skogen och plocka blåbär, kanske tar vi fikat med oss. Vädret är mulet och regnet hänger i luften....


Vi fick ett strålande väder på vår utflykt, det var så varmt och skönt och vi fick ihop bra mycket med bär också.

Det kommer nog att bli mer plockat  i morgon. Det finns hur mycket blåbär i skogen.

Vi kom hem i tid för att se allsången på Skansen. Där var det mycket fina Stockholmsvyer som visades. Det är ett bra program näst efter Lottas  på Liseberg.


Av gunilla - 27 juli 2009 10:59

Ja denna dag kallas ju faktiskt så, och den firas lite mer i Finland. Kom nu ihåg att den 27 augusti är en speciell dag.

Minns nog att min mor som var född några mil utanför Vasa brukade prata om sjusovaredagen.

Annars så har det regnat i natt och det är gråmulet idag också. Vi får väl se vad det bär av senare på dagen.

Idag är det mycket som ska göras här hemma.

Sista veckan som går denna sommarmånad. Det går fort nu.

Vi ska ju hinna med åtminstone två resor till innan skolan börjar igen. Kanske det blir lite shopping nere i stan också.Ja inte idag!

Vi brukar ju avsluta sommarlovet med att fara ner till Paradisbadet den sista helgen innan skolstart.



Av gunilla - 26 juli 2009 16:24

Idag har vi väldigt varmt och soligt ute. Men jag vet inte vad det där badet har tagit vägen, men det är nog det myckna regnandet som tagit överhanden. Det var väl detsamma för vi har en liten tur att göra snart igen och då kan det bli mycket av den badande varan. Fast då måste det bli fint väder förstås. Ja vi far ju ändå tror jag.

Har just inte gjort så mycket idag som kan vara av värde och skriva om, var tvungen att fara till affären och inhandla lite mjölk  bland annat.

Annars har vi bara varit ute på hundpromenaden.

Jag ska alldeles snart dricka lite kaffe också och läsa klart min bok, det får bli på balkongen tror jag.

Blåbär och smultron börjar mogna nu, jag har nog hittat smultron och provsmakat dem i naturen och utan det goda ovanpå. Jag menar grädde eller glass.


Skapa flashcards