Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2009

Premiär som premiärer!

Av gunilla - 25 augusti 2009 13:47

Det är väl bäst jag skriver om sommarens förmodligen goda kräftor också, fast den dagen var ju den åttonde augusti. Jag har inte ätit dessa på flera år, jo förresten vi fick ju faktiskt smaka lite av en granne i fjol. Det var visserligen s.k."leftovers" från deras fest, så det blev endast skaldjuren.

Men de v ar då goda och gick åt rätt snabbt.

Jag har fiskat kräftor en gång  och det var i en liten bäck utanför Sala, en by vars namn heter Broddbo. Vi var två familjer och det vi fick var tre ynkliga stackare och den andra familjen var inte bättre att fiska de heller. Kul hade vi minns jag. Året efter minns jag att de varnade för kräftpesten i sjöarna där omkring.

Jag läste i någon blogg här att man kan äta dem tillsammans med stekta kantareller och ljuvliga ostar. Drickat till ja för mig blir det nog bara någon läskedryck eller vatten.

Finns det någon som läser detta och har recept på vad man kan äta till dessa fantastiska små skaldjur? Jag vill gärna ha alternativ,tack.

Ja förresten äta och äta dessa , man ska ju suga på dem, och minns att mor min pratade alltid om att " smöret" var så gott att man fick absolut inte glömma bort att skrapa bort detta.

Det är väl mest stjärten som har något köttigt förstås.

Bordsskicket ska man inte tala om i dessa tider, hi.hi
 
ANNONS
 
Elisabeth

Elisabeth

25 augusti 2009 14:18

Jag har bara ätit kräftstjärtor i lake på ett tag, inte alls kräftor. Men när jag var barn men även ibland som vuxen, har jag varit på kräftskiva och vi har haft i stugan också. jag sög ut det gottaste, och det ÄR väl stjärten men klorna har ju lite också. Kex och ost är väl gott till också. Föredrar väl också själv någon läskedryck eller vatten/Tack för din kommentar. Det är ju "hyfsat långt" till den 10 november och min situation kan se helt annorlunda ut då men som jag har talat om måste jag få ordning på något oerhört viktigt innan jag kan göra en resa ner igen.

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Rosie & Harry

Rosie & Harry

25 augusti 2009 15:49

Kräftorna ser super goda ut vi har inte ätit kräftor här hemma än. Men våra barn vill mer än gärna så det får väl blir någon dag:)

Stora kjamen

http://bearclaw.bloggagratis.se

 
Mia

Mia

26 augusti 2009 19:46

Förra året gjorde jag en uppskattad västerbottenostpaj, många rekommenderar kantareller till kräftorna, vilket jag aldrig testat.... Till nästa skiva tänkte jag testa "Rödbetsformar med pepparrotsost" eller vad det hette, som jag hittade på någon sajt som tips till kräftorna. Annars ska vi bjuda på som Elisabeth skriver, ostar, kex, vindruvor och sånt, samt rostat bröd.

http://winyan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se