Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under september 2009

Av gunilla - 16 september 2009 12:51

Ja det finns som sagt mycket att göra här hemma och det blir ju som man gör det. Jag hittade en ledig tvätt tid idag och var alldeles nyss dit med lite tvätt. Det ska sedan bli lite shopping i Arnäsvall i eftermiddag också fast det måste bli efter klockan tre då skolan slutar. Fara ner till själva stan och lägga i p-avgift idag det vill jag inte göra det får bli när vi far tidigare kanske om helgen eller så.

Vi ville ju fara upp till Dorotea och hälsa på snart också, men det hinns ju för snön får inte komma än.

Det är föräldrarmöte ikväll och det tänkte jag försöka hinna med. Det ska ju pratas lite om betyg, skolresa och något med discon.

Jag kan ju inte dela på mig men har lämnat lite information till resp klasslärare att ta upp om jag inte syns till på den ena träffen.

Först var det allmän information i matsalen och den är verkligen väl värd att lyssna på. Det skulle handla om droger  och vad det kan tänkas finnas i omlopp i vår närmiljö och nere på stan. Det på grund av en incident som inträffade här för en tre veckor eller så. Det handlade om barn från 11-15 år gamla som var inblandade på en grillplats i ett skogsområde.Det var verkligen hemskt.

Här håller det på att bli en ny lekpark också, för folket som bor här vill ha lugn och ro, så denna lekplats flyttades från gården till andra sidan gatan alldeles vid skogskanten, där är det full grävning och planerande för en fotbollsplan mm.  Det blir nog bra när det är i ordning och "tanterna" här får koppla av alla ljud.Det ska ju alltid gnällas lite också!

Här på gården blir det nog bara gräsmatta,bänkar, rabatter etc.Det skulle vara fint med en fontän eller fågeldamm här, fast då blir det kanske en ny lekplats för gårdens barn - vatten!

De tänker flytta grillen också och det tycker jag är lite synd.

Att de gamla gungorna inte fick sitta kvar här var kanske lite dumt för de äldre människorna  får ju besök av baroch barnbarn som oftast är ute och gungar själva, inte tror jag att de går till andra sidan när de inte bor här fast det återstår ju att se.

I morgon är det jobb igen och på fredag, och jag ska fara ner till Själevad igen. Det känns bara roligt och sedan med tiden kanske jag fått en fastare tjänst eller ett långtidsvik någonstans.Glad


ANNONS
Av gunilla - 15 september 2009 12:49

Idag har det varit rätt så kallt ute, men jagär glad att det soliga och varma vädret tog över makten. Har alldeles nyss varit ute med hunden och det var riktigt härligt i värmen. Jag ville ju knappt gå in efter rastningsturen.

Jag har fått mängder av telefonsamtal och sms idag och folk behöver tydligen anställa vikarier.

Det är bara det att jobben är på andra sidan av stan så det tar ju lite tid att köra. Fast i dagens läge så får man inte tacka nej till arbeten. Idag var det lite speciellt för jag har lite att uträtta här hemma och i stan.

Jag har ju jobb denna vecka ändå nu.

Jag ska fortsätta lite senare med detta inlägg ser att klockan springer iväg. Vi ses här snart igen!

ANNONS
Av gunilla - 14 september 2009 08:47

Ja och det ser ut som ännu en fin höst dag. Jag är ledig idag och tänkte hinna med lite jobb här hemma. Kikade på mina fönster och de måste ju tas snart. Jag skulle vilja ha nya gardiner i sovrummet är lite less på de jag brukar ha där.

Måste sedan baka dessa matbröd också, skulle ha gjort det i helgen men då var det ju min tvätt tid igen och sedan har det ju varit för fint väder för att ställa sig och  baka. Då måste man ju bara vara ute på festliga upptåg, hi.

Det är mycket kurser som sätter igång nu på höstkanten också och jag skulle ju gärna anmäla mig till något intressant på kvällstid här hem i kring, så jag slipper köra hela tiden.

Någon vävkurs eller svampkurs  och något med dans/ linedance eller gärna gammeldans eller heter det folkdans numera kanske.

Jag gick en gammeldans kurs när jag bodde i Åsele för rätt länge sedan och gissa vad kul vi hade. Jag for ju ut på logdanser som bara den  på den tiden, det har ju inte blivit så mycket av dessa danser nu på ett par år. Jag saknar det lite på sommaren.

Brukar ju titta lite på biljettpriserna nu och jämföra hur det var då en annan var ute och det är då en stor skillnad vad dyrt det har blivit nu att bara gå ut och dansa.Av gunilla - 12 september 2009 16:58

Ja det har ju pågått mer eller mindre bra länge nu. Det ska sorteras och sorteras och återanvändas etc.

Vi bor ju i en hyreslägenhet och jag sorterar så gott jag hinner. I sophuset finns det ju vagnar för glas i olika färgskalor, konservburkar, papper , mjukplast etc. Det kommer en sopbil eller vad man ska kalla det och tömmer lite då och då men hur tömmer han egentligen? Far allt i samma bil eller tar han burkar för sig och glas hämtas av någon annan? Jag har funderat lite på detta och jag hoppas ju nästan att det är så men enligt en granne som hade stått och tittat på när den blå bilen kom så tömmer han allt i samma container på bilen och det mals sedan ner tillsammans.

Vad är det då för mening att källsortera allt var för sig?

Papper hämtas i alla fall separat och glasburkar det vet jag. Men jag har lite svårt att förstå just det här andra som ligger i olika vagnar och hämtas med en och samma bil.

Någon där ute som läser detta har ni någon bättre förklaring än det min granne berättade? Är nyfiken på hur det fungerar på andra platser eller kommuner.

I nybyggda hus/ lägenheter så vet jag att det finns plats  för olika behållare under diskbänken.

Bor man på landet så tar man ju för det mesta hand om allt själv, och kanske bränner upp det som går  osv.

Av gunilla - 12 september 2009 09:57

Ja det var det verkligen, men jag har jobbat nästan hela veckan. Jag fick ett vikarie jobb på den andra sidan stan  och det blev lite körande igen. Jag har kört  bil till arbeten i flera år och vill nu helst ha ett i närheten av där vi bor. Jag vill kunna gå eller cykla eller om det är mycket snö åka spark  till jobbet.

Men i dagens läge med många arbetslösa människor så får man vara glad över att få ett arbete. Tacka nej ska man ju inte göra heller!

Jag ser här att jag har inte skrivit i denna nya bloggutformning alls. Den verkar ju toppen alltså, och snygg är den också. Nya finesser har jag hittat.

Tänker inte lägga in några bilder här utan skriver bara om lite av varje om jag har foton jag vill visa upp så hänvisar jag till min andra blogg,  där ska det vara lite mer recept också.Flört

Jag har alltså jobbat på ett mycket bra ställe med småbarn. De hade 15 stycken inskrivna och det är lagom för en

sådan avdelning.

Det går ju inte att göra så mycket med en som är 1-2 år om man är van med större barn, men vädret var så skönt hela veckan så vi var ute på gården och lekte hela tiden, gick sedan in och åt vid måltiderna.

Visst kan man göra saker med barnen ute, de fick ju klättra, krypa igenom däck bland annat och vi ritade ett tåg i sanden och sjöng om plingelinge tåget vilken de gillade skarpt, allra helst när de fick höra sitt namn i sången.

Vi prövade på att leka lite  medans vi väntade på maten också, de är ju rätt duktiga trots sin ringa ålder.

Lugnet blev ju senare när alla vilade ute i sina vagnar. Tänk er tretton vagnar på altanen och i dessa snarkande ungar!

Passade på att städa upp lite på avdelningen då och sedan var det tid att gå på rastern/ lunchen.

Jag hade Oscar i bilen och det blev ju hans promenad också. Det gillade han fast han fick gå i koppel förstås.

Trolltjärnens förskola vill jag tillbaka till fast det ska ju helst vara ett längre vik då. Håll tummarna för detta nu!


Idag är det fortsatt soligt och varmt ute så det blir nog att vara ute  en hel del.

Jag vet inte riktigt hur det var med älgjakten om de har börjat med den här eller om man törs ge sig ut i skogen och kika efter lingonen. Svamp vill jag helst inte leta efter, annars så finns det nog rätt mycket kantareller här.Cool

Av gunilla - 8 september 2009 21:15

Idag när jag kom hem efter att ha jobbat bortanför stan, så kom Burmafamiljen nr 3 med en nyfångad gädda. De vet att vi gillar fisk och kommer alltid med fisk. De torkar fisk också utanför sitt fönster. ´De gav mig ett smakprov på sådant förra året, jag tror inte jag smakade alls. Jag tar ju gärna emot det nyfångade och lagar till det själv, då vet jag ju vad jag gjort i matlagandet.  Men de har ju sin tradition och den får de ju hålla för sig själva här i vårt land.  Jag skulle själv hålla på vissa traditioner om jag for utomlands förstås.

I helgen kom ju den där fadern ifrån Burma familjen nr 2 med nyplockade kantateller som jag gjorde stuvning på igår. Vad gott det blev.

Jag ska jobba i morgon  så det får bli mer skrivet då. Vi hörs alltså snart igen.....Flört


Vi har fortfarande en toppen dag med sol och värme, jag har Oscar med mig , fast han sitter i bilen och han får röra på sig då jag har rasterna. Han tycker det är varmt i bilen fast rutorna är nervevade. Men han  dricker ju vatten och har hittar sitt favoritställe där bak i bilen. Det blir långa dagar att vara hemma för homom annars, han måste ju ut också.


Av gunilla - 7 september 2009 16:13

Ja det kan man ju säga om dagen. Jag gjorde i ordning allt jag skulle ha med mig till ett jobb på andre sidan staden, hade aldrig kört där förut, men hittade rätt bra. När jag kom in på denna förskola så var det inte jag som skulle vicka där utan någon vid namn Johanna.

Vi kollade resten av dagarna jag skrivit upp men det fanns ingen dag med mitt namn på. Kommunen har alldeles nyss börjat anställa vikarier på, eller med att de SMS:ar efter folk. Detta är nytt för mig så jag hade svarat ja och satt dit koden för ja svar och skickat in det. Det borde ju ha kommit en bekräftelse på jobb efteråt,men jag fick inte något sådant, men tänkte att det var nog bara då någon annan fått det som de skickar ut ett nej. Men nu var det motsatsen alltså.

Hur som helst så var det ett fint dagis, måste vara rätt nytt, bara några år gammalt.

Lite snopet var det allt.

När jag var på väg hem igen fick jag telefon,mitt i rödljusen, så hon fick ringa upp när jag stod lite bättre , på en p-plats.

Det var ett jobb i tre dagar på ett annat ställe fast nere i stan förstås. Detta jobb var bättre ,för det var på samma ställe i tre dagar.

Jag passade på att handla på Coop forum när jag ändå hade parkerat där, så nu har vi mat för ett par dagar igen.Vädret var kyligt på morgonen men sedan värmde solen upp igen. Det är rätt skönt.Men det är  ju fullmåne också och då brukar det ju bli kyligare på morgonsidan och varmare under dagen, rätta mig om jag har fel?

Igår kväll kom en tjej hit med ny plockade kantareller, vi satt och fikade och ville inte steka dem då utan det får bli dagens middag och nån korvbit till.

Jag tänkte göra en stuvning.

Det var karln i familjen "Burma"  nr 2, som hade varit ute och hittat dessa någonstans, jag såg nog påsen han hade tidigare och blev lite avundsjuk på den svampen, och sen ringer det på dörren och jag får lite. Är det tankeöverföring?

Jag ska nog ge dem något också. Ska nu kolla så allt är kantareller,men det är det nog. Jag luktar mig fram, hi,hi.

Du" damen från Vänersborg ,-" nu kan jag också skryta med att jag har käkar kantareller i år, visserligen inte 5 liter som du,hi!
Av gunilla - 5 september 2009 16:30

Dagen började som en gråmulen lite kylig morgon, vi tog det lilla lugna här hemma, fikade,såg på tv och lyssnade på ring så spelar vi . For sedan på affären för jag helghandlade inte igår. Det brukar vara så mycket folk då, men idag var det en väldans trängsel där. Har alla börjat handla på lördagar nu, hi?

Vi for hem och fixade lunchen. Det blev kycklinglever,och diverse grönsaker till. Det var egentligen efterrätten som saknades, glassen. Nej då det är sällan vi har efterrätt men jag kände att något mer efter detta skulle vara gött till kaffet.

Vi ska fara till ö-kiosken och se om vi hittar något till i kväll. Jag vet ju inte om det är nån bra film på tv:n heller, men det kan man ju kolla.

På tal om filmer så går det  en mycket bra film på bion nere i stan " Sommaren med Göran". Skulle bra gärna vilja se den. Hoppas den stannar ett tag nu.

Har någon sett eller hört om någon bio/ film som är värd att se så tipsa mig .

I morgon är det tvättdags igen så det blir till att springa fram och tillbaka ett tag. Men det gör inget för det är rätt nära och motion behöver man ju få varje dag för att hålla sig i trim.

Jag skulle nog ta och använda cykeln lite mer innan ishalkan och snön kommer.


Den här dagen blev mycket varm och solig igen!  Det var sköna vindar.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se