Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2009

Vaccinationer......

Av gunilla - 15 oktober 2009 09:19

 

Härom dagen var det mycket prat om vaccinationen och svininfluensan på radio, det hade nyss kommit till Sverige då, nu ska alla som vill få ta den där sprutan om man vill här i vårt land. Jag tror inte jag ska ta den alls för läste någonstans att var man född före 1958 eller vad det var så hade man det som behövdes i sig ändå.

Varje år kommer det ju olika influensor med olika namn, HongKong, Fågelinfluensa, Asiaten hette det väl på -50 talet eller?

Ja det är ju rätt att de vaccinerar dem som är i riskgruppen som barn och gamla och de med speciella sjukdomar.

Det är ju bra att eleverna får den på skolan för framtida spridning, nu måste man som förälder ge sitt samtycke till den och det kan vara positvt bara det.

Jag har haft tusen frågor om den i huvudet och har pratat och fått lite förklarat om varför det är bra att ta den. Kostar gör den ju inte heller. Men jag funderar ända lite över den.

Idag har de utsändning igen om vilka köer det är på alla platser här runt omkring, där det var ett köande från kl. 07.00 till exempel.

Det verkar konstigt varför de ska vaccinera folk på en travbana, och i ett all aktivitetshus inne i stan. Ska det inte vara mer normanlt på en vårdcentral där allt är mer sterilt, hygienen mm. Andra sprutor tar man ju på vårdcentralerna  eller hur? 

Vem tänker på allergikerna exempelvis om man ska vaccineras på travbanan, många kan inte ens vara där för de känner hästlukt?

 

Varför sådan massproduktion nu? De som varit sjuka i klasserna redan nu har de haft denna influensa i någon form kanske, det har ju varit många borta samtidigt i mina ungdomars klasser.

 

 

Ett vaccin som också ska vaccineras är Livmoderhalscancer och det ska bekostas sjölv. Det tror jag är ett mycket viktigt vaccin. Den ska ju ges i  tre omgångar förresten.

 

 

Hur är det med detta där du bor , skriv och berätta .

 

 

 

 

 

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

15 oktober 2009 20:02

Klart att du får länka.. jag gör detsamma med dig! =)
Hojta till om du inte vill..
Ha det så bra, så hörs vi igen
Mvh Ingrid

http://iddeh.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se