Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under oktober 2009

Av gunilla - 12 oktober 2009 12:28

Idag är det en helt vanlig dag igen, inget speciellt på planeringslistan. Vi har ett fint väder, men lite småkyligt.

Det har visst snöat inåt landet i bland annat Ångetrakten hörde jag och det var även plogbilar ute någonstans i morse, var det var hörde jag inte. Ja det var radion som skvallrade om detta som ni kanske förstår. Härnösandsborna börjar visst också prata om snö och det är j u inte långt härifrån.

Jag tycker det är lite för tidigt i våra trakter med den vita varan, dels för att det fortfarande är varma vindar som drar förbi på eftermiddagarna och sedan finns det ju massor av träd som ej tappat sina fina löv än.

Vi är ju nära havet också och det spelar ju in till stor del också.

För två år sedan hade vi en snöfattig vinter och det ska jag säga att det var då inte något kul. En jul utan snö vad är det? Det regnade på julaftonen minns jag. Trist!

Jag är ju van att det ska vara flera meter djup snö i ett par månader efter att ha bott i Lappland.

Ifjol hade vi ovanligt mycket snö när den äntligen kom. Först var det av och till/ med ishalka lite varstans och sandning varje dag.

Det ska bli roligt och se vad det blir för vinter snart. Jag gillar ju vinter sporter, att både utöva själv och se på tv:n.

I år blir det nog till att jobba sig fram i förrådet när utrustningen ska fram, för en vän till mig ovch jag städade därinne i våras och hon ställde allt längst in i ett hörn. Sådan hjälp har jag. Flört

Jag hade tänkt ta mina säckar som står där med kläder och fara ner till röda korsets insamling någongång och när detta är gjort så förhoppningsvis ska det gå att komma åt det som står längst in.

 

Jag har nyss varit ute med hunden och blir så inspirerad av att ta med mig lite av de färggranna kvistarna på dels rönnen och några till och sätta dem i glycerin så de behåller färgerna ett tag till, men jag glömmer eller tänker inte på att vi inte har denna vara hemma utan glycerin måste jag införskaffa från färgaffären.

Jag får väl kika lite extra på naturens underverk tillsvidare.

Vi brukar i alla fall gå ut och ta lingonris så vi har att pynta med i december, någon mossa behöver  jag inte ta för det har jag kvar. Jag köpte två brandfria påsar med mossa ifjol så det får bli till denna julen annars plovckar vi också vitmossan själva.

 


ANNONS
Av gunilla - 11 oktober 2009 19:51

Jag måste ju nästan skriva lite härinne också, fast jagkänner mig fortfarande skakad efter gårdagens annons om de där katterna. Jag kan bara inte förstå folk som gör sådant grymt mot djur, stora som små. Man har ju läst om nötkreatur, hundar som far illa ja även andra katter. Folk kan eller inte orkar med djuren i slutänden och struntar i dem. Människor  kan ju ha det jobbit med sig själva , där ekonmin kan vara den största boven....

Ja  jag får försöka lämna detta ämne nu och hoppas att dessa katter snart får komma till en mycket kärvänligt och tryggt hem. Jag är en stor djurvän måste jag säga. Tar väldigt illa vid mig om något sådant här händer djuren i min närhet.

 

Jag har inte gjort så mycket idag, mer än varit i kyrkan på förmiddagen. Efter det så var vi så hungriga så det blev kebab, med diverse grönsaker till. Ja vi hade detta speciella pitabröd också, men jag kan aldrig få detta bröd helt när man stoppar i allt, så det blev kniv och gaffel istället  och en tallrik förstås men det gick ju lika bra det. Jag blev ju mätt och det är väl så det ska vara.

Efter kaffet så var det dags att tvätta igen, jag hade visserligen inte så mycket denna gång men det är ju skönt att få allt rent för veckan.

 

Nu ska jag bara få ordning på tvätten, sortera med mera och stoppa in den i skåpen, eller om den får vänta till i morgon vi får se.

 

Nu är det rätt kallt på natten så jag har varit och stoppat i motorvärmaren och kupevärmaren fungerade, så nu blir det att sätta sig i en varm bil och slippa skrapa rutorna i morgon. Det spar ju lite tid också.

 

 

 

ANNONS
Av gunilla - 10 oktober 2009 10:39

Vi fick tidningen i morse ja alla här i grannskapet fick den förmodligen, det händer ju så ibland, på första sidan så fick jag upp ögonen på en artikel om katter och en liten hemsk historia. Hemtjänsten hade hittat en katt skrikande på en veranda ett par kilometer från oss och norr ut. Personen hade gått och kollat vad det var som lät, och fick då se en  blodig katt som fått tårna på en ¨tass avskurna och en kattunge som de klippt morrhåren  på.

Hur kan människor vara så grymma mot ett oskyldigt djur. Man ryser ju vid tanken att sådant bara kan hända i vårt land.

Man blir ju både besviken och ledsen på människor som gör något så hemskt. Det kan ju vara fler djur som får se sitt öde på detta vis. Det är ju hemskt många katter man läser dagligen som antingen kommit bort från sina hem eller bivit övergivna.

Lämnar man ett djur vind för våg så ska man absolut inte ta på sig och skaffa dem.

Hur det gick med dessa katter, ja de är nu väl omhändertagna av djurskyddet här i stan och väntar på att de hittar en bra familj åt dem, förreste,kattungen skulle en barnfamilj ta  hand om.

Men håll med om att det måste ha gjort mycket ont för kattmamman , hon måste ha legat och skrikigt bra länge, och jag tycker det var tur att den där hemtjänst -människan kände för i rättan tid för annars skulle de båda katterna  kanske inte ha klarat sig.

Hoppas att det inte finns fler djurplågare här omkring och att de får reda på vem som utövat en sådan grej . Det är nog svårt att riktigt få veta vem som gjort en sådan grej men den personen kan inte ha mycket respekt för någonting alls när det gäller kärlek, omtanke om djur.


Här har vi en jätte fin morgon men det har varit minusgrader i natt igen, vi ska väl fara neråt stan ett tag för det var lite grann kul på gång därnere. Barnens Hus som nyss bytt lokaler hade en lego tävling för 9-12 åringar, vinnaren fick välja något från affären för 1000 kr,( Bygga ett torn på 1  min och det högsta vann.)

Jag har fortfarande sommardäcken , så jag vill inte fara tidigt eller sent efter vägen. Men de ska snart bytas ut, hann aldrig fixa det för en vecka sedan som jag skrev. Men nu ska de skiftas snart!

Den äldre dottern är på konfirmationsläger till söndag någongång.

De är inte så långt  borta, och det är säker roligt för dem att träffas, och lära känna varandra på en annan nivå än på skolan.

Jag har ju egentligen mycket att göra här hemma också, men det ska nog hinnas med så småningom.Av gunilla - 7 oktober 2009 12:32

Jag tyckte det passade bra om man ser föregående rubrik. Jag tycker det är ett mycket varierande väder just nu, det är svårt att riktigt veta klädvalet. Antingen klär man sig alldeles för varmt eftersom det ju oftast har varit kalla nätter och morgnar eller så är det mycket mildare nattetid och då kanske man tar lite mer somrigt eller vad jag ska kalla det. I natt har det regnat som bara den, och på morgonen, nu skiner solen igen och det är plusgrader. Några människor sätter på vinterdäcken  såg jag, risken är ju den att mansliter på dubben, fast första ishalkan på morgonen är ju rätt farlig också. Det är ju i alla fall en saäkerhet med dessa däck!

Jag har alldeles nyss varit ute med vår hund och det blev en långpromenad, är  ju ledig idag.

Jag ska ta och göra lite jobb här hemma snart, jag tycker jag ligger efter nu när jag jobbat en hel del. Mina fönster är fortfarande inte tagna heller, men just nu går det inte för solen ligger på dem och det brukar bli rätt flamsigt på rutorna då.

Jag såg visserligen att det finns folk som tvättar dem i solkenet, men folk gör ju som de känner bäst nu för tiden.

Jag har ju gjort undan lite höstsysslor ute förstås, men denna ampel som jag ska stoppa min ljung i har jag tyvärr inte hittat än. Jag vill ha en som liknar en stäva att ha på väggen. Det kanske finns på någon sekondhand affär i stan. Jag går sällan in där och kikar, varför vet jag inte riktigt. Har varit dit en gång och det var kul att strosa omkring där i alla fall. Mycket msaker man kände igen då man var barn förresten.

Ska försöka få till några solenergilampor här utanför för det är rätt mörkt där på kvällarna nu.

Jag tycker att det är många som har lika belysning utanför och dessa lampor är inte i min smak tycker de ser ut som de skulle passa bättre på en kyrkogård än någon annanstans. Nu blev jag oförskämd va, men jag tycker faktiskt så.Flört

Ja det är ju tur att smaken kan variera ,  jag har sett små solenergidjur, sköldpaddor och grodor bland annat och något sådant skulle jag kunna tänka mig att placera här hos oss  utanför vår gräsplätt. Har sett en vacker lykta också ,och det ska nog bli den åtminstone.

Tanken är bara får man ha grejerna i fred eller..........?

Det hoppas jag ju i alla fall.

Ni som läser detta vad har ni utanför er dörr och balkonger, gräsplättar? Jag vill gärna ha lite tips och ideer! Glad   

Av gunilla - 5 oktober 2009 14:09

Idag var det kyligt på morgonen men det blev varmare framåt dagen och solen lyser in igenom fönstret. Ett härligt höstväder alltå. Har varit ledig idag så jag har bakat några matbröd. Vi bakar ju det mesta av dessa bröd själva och det blir faktiskt mycket godare och även billigare än att köpa hela tiden.

Har också varit ute på långpromenad med hunden, har väl inte så mycket att skriva om just nu men det dyker säkert upp något senare under dagen.

Jag tvättade ju igår och det är så trist när man kommer dit ibland för nu till exempel så var en stor tvättmaskin trasig i handtaget sen flera veckor tillbaka och jag fann även att båda torktumlarna var trasiga de med. Jag fick alltså hänga in smått i torkskåpet, det gick ju bra men vilken tid det tog.

Jag hade  tvättsällskap på andra sidan, av en afrikansk lady och hon fick göra detsamma, gud vad mycket hon fick hänga extra, de har ju en stor familj alltså. Fast hon fick ta torkrummet också för det behövde inte jag denna gång.

Tur jag hade lite tvätt igår.

Idag ringde jag felanmälan och klagade, få se när det åtgärdas.

Det är nog mycket slitage på maskinerna också för ibland är det lönlöst att få en tid/vecka.

En maskin och en tumlare är så gott som nya också.

Har ävenringt och klagat på att våra elelement inte ger någon värme utan de blir kokheta istället och så ska de ju inte vara.

Ringde för flera dagar om detta och vaktmästaren har inte varit här än. Ska man verkligen behöva frysa och betala sin månadshyra då det är sådana här problem. Jag tycker inte det, men vad händer annars tror ni?


Av gunilla - 4 oktober 2009 17:15

Ingen sovmorgon här inte, för idag var det att gå till kyrkan . Vi har en mycket fin gammal kyrka är i närheten. Ja det tar ungefär en kvart eller tjugo minuter att fara dit med bil .

Det var en familjegudtjänst, för sexåringarna som var väldigt få idag skulle få sin fäörsta bibel. Det var konfirmand inskrivning med information, fika mm.

Det kommer tydligen att bli ett kul sådant år med massor av kul aktiviteter. Mycket läger h är och där, och det mesta bekostas av kyrkan.


När vi kom hem så var det tvätten som stpd och väntade här och lunch/middagsmaten skulle ju också fixas.


Vi hade faktiskt rätt tur med vädret igår ,det var soligt och fint hela dagen och regnet kom på kvällen och det gjorde ju ingenting för man är ju inte ute så mycket då.

Jag ska lägga in ett foto på vår kyrka här, det är Grundsunda församling här på samhället förresten.Flört

  

Av gunilla - 3 oktober 2009 10:09

Kom hem efter midnatt igår, för skulle ju hämta Josefin på IOGT- lokalen, sexorna hade ju discot för de övriga och yngre skolklasserna. Det var ju så att de måste ju städa lokalen efter dem ,och det tog ju lite tid men de var rätt duktiga. Det var en hel del föräldrar som ställt upp på olika tidspass under kvällen, mest pappor under de sista timmarna.

Jag tror att klockan blev närmare 01.30 när vi kom hem. Nu återstår det att se hur mycket de fick ihop till skolresan som ju inte är bestämd än, men nog blev det bra mycket tror jag.


I morse klev jag och Josefin upp omkring klockan 08.00 för att gratulera vår femtonåring. Hon måste ju själv få välja en grej opå Elgiganten och när det gäller kläder  måste hon få göra det själv också,för då blir det ju bäst. fast det blev ju lite presenter ändå på morgonen. Ja vi tände även hennes självinköpta ljus och det blev en mysig stämning i morgonljuset må ni tro.

Vi har ju gjort så att den som fyller år får välja middagsmaten den aktuella dagen. Jenny valde alltså kräftor, och sedan ska jag även göra den där kålrotslådan och tillsammans med detta ska vi nog ha köttbullar också.

Tårtan ska nog Josefin få göra men det blir nog något med choklad,grädde förstås och lite gott,gott ovanpå. Jenny bakade amerikanska brownies igor förresten.


Det blir nog en utfärd till en karl som hjälper mig att skifta däcken varje år också, för jag vill inte köra på de andra nu på morgnarna om jag ska jobba tidigt och det varit frost på vägarna på natten. Måste alltstå plocka fram dem från vårt överfyllda förråd där ute nu snart. Hoppas jag hittar dem, Skrattande


Vi har ett härligt höstväder idag med sol och lagom kallt bortsett i natt, tur jag inte behöver skrapa någon ruta just nu, det får tina av sig själv.


Vi ska nog bara njuta av den här dagen tror jag. Fast det är ju den där manifestationen nere på stan förstås, men man kan inte vara på alla ställen heller och det blir ju något speciellt när någon fyller år i familjen, då vill man inte fara ut så mycket utan vara hemma och mysa och ha det bra.

Tvättstugan får vänta till i morgon någgon gång.Av gunilla - 2 oktober 2009 09:04

Ja då var vi alltså inne i denna nya månad då och igår , den första oktober var det första natten vi hade regält kallt. Jag fick skrapa rutan för första gången i år men bestämde mig för att inte köra bil med dessa sommardäck. Första halkan är ju riskabel. Ska man köra långt så är det säkrare att skifta dem först.

Det blev ju toppen väder senare på eftermiddagen fast mot kvällen kom det visst en regnskur och det måste ha varit en kall sådan för det haglade här också och det låg kvar på bilarna. Vi var i stan just då , så allt vi fick var ett mjukare regn och sedan sken solen. Man kan ju planera sin dag, hi.

De har öppnat en ny affär här gina tricot, så vi var in och tittade på vad de hade för sorts kläder. Det var inte sååå dyrt egentligen.

Jag köpte faktiskt ingenting , Jenny hittade en snygg tuff T-shirt där , affären finns ju kvar får vi hoppas för jag såg en långärmad kofta i vit/beige som jag tyckte om. Den verkade vara rätt skön.

De hade tjejkväll och affärerna var öppna till 21.00 i onsdags. Då var det nog mycket folk ute. Jag visste det var en sådan kväll men inte att de hade öppet så länge.

Vi var i stan i andra ärenden den dagen och sedan for vi hem.Men man kan ju inte hinna med allt heller.

Har ju jobbat så gott som hela veckan och det har varit ett mycket mäktigt schema jag gått på, det har varit långa pass och lång körväg för mig. När jag kommit hem har det ju varit det gamla vanliga, middag, läxförhör och tv -tittande / måste ju ser hur Erika klarade av Idol, och det gick ju jätte bra för henne. Vi fortsätter hålla tummarna för vår  tjej.

Det är alltså därför jag inte hunnit sitta här och skriva men det får jag ta igen snart.

I kväll ska sexorna ordna med disco i IOGT huset, de ska samla ihop pengar till skolresan, och det är först miniettan och några mer klasser som ska börja  för att det inte ska bli så sent för dem och sedan kommer de äldre upp till femman och till midnatt. Jag tycker det skulle varit till klockan 23.00 och sedan sätta igång med städningen. Det blir ju så sent med detta annars.

Jag måste ju hämta henne mitt  i natta huvva vad mörkt och kallt det ska vara.

Sedan blir det inget sovand länge på lördag för oss för då har vi ju en 15  åring här hemma och då måste vi ju upp och fixa för detta.

på söndag är det kyrkdags och konfirmandinskrivning bland annat.

Sexåringarna ska ju få sin första bibel och mycket sång blir det av körerna och förhoppningsvis lite go´ fika i församlingshemmet efteråt.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se