Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under januari 2010

Av gunilla - 18 januari 2010 09:27

Skulle varit här inne i helgen men dagarna fortsätter ju att springa iväg känns det som. Vi stressar ju inte och gör det vi brukar tycker jag men jag tycker ändå att tiden går för fort. Håller ni med?

I alla fall så hade jag min tvättdag i lördagas eftermiddag. Det var inte så värst mycket att tväta  men jag vill ju ha det mesta rent. Ja det vill vi ju alla förstås.

På kvällen var det mycket att kika på när det gällde TV tittandet.

Den yngre dottern bakade en chokladtårta så vi kalasade på den senare under kvällen. Den var god  må ni tro.

Den äldre dottern packade för övernattning vid Åsens kapell bara en bit här ifrån.

De skulle fira något som kallades för Agapemåltiden och den skulle firas sittande på golvet. Det var också nattvard mm

Det var ett mycket litet men sött kapell och massor med folk under gudstjänsten. Jag trodde inte att det skulle få plats så många där  .


Nästa stora läger är ett slalomläger i Saxnäs utanför Vilhelmina. Det blit i februari, och cirka fyra dagar.


Vädret ja vi har haft det rätt milt i ett par dagar nu så det har gått att vara ute längre perioder.

Det verkar hålla i sig i alla fall ett tag till. Hörde att det regnade lite i Sundsvall och vad bär det med sig tror ni, halkan så den vill vi faktiskt slippa.

Jag bakade semlor i går men det kan bli att baka flera . Ja var in till våra kära Burmesiska grannar med fem stycken och skulle förklara för dem vad detta var för svensk tradition. De kan ju förstå mer och mer av vårt språk nu, fast barnen får översätta för de vuxna än så länge.

De blev göada när de fick dessa semlor och ville jag skulle stanna ett tag.Jag tycker att de hembakade semlorna blir mycke,mycket godare än de köpta.

När vi far upp till fkjälls så bakar vi också pizzabullar, det är så gott att ha i matsäcken i slalombacken.
ANNONS
Av gunilla - 15 januari 2010 09:15

    Enkel tulipan på tulpanernas dag får vi väl sjunga idag. Jag hörde att de hade ett reportage om dessa blommor idag. Ganska intressant att lyssna på för jag visste då inte att det säljs omkring en miljon tulpaner i vårt avlånga länd och det dagligen.

Själv tycker jag de är så dyra i nuläget, om man ska ha tio stycken 49 kr tar de här i alla fall.

De var och pratade med en som driver upp dessa växter i Sundsvall. De ska tydligen ha en temperatur på mellan 18-18 grader för att växa och frodas. Han hade två växthus där nere och mycket kontakter i Holland och det kan man ju förstå-det är ju verkligen tulpanlandet.

Jag har aldrig varit till Holland men visst skulle det vara trevligt att fara dit någongång.

Tycker att det finns så många fina färger på tulpaner nu och det verkar komma ännu mer  på affärerna.

Vi har ju katter här  och de gillar dessa blommor med negativ klang för oss. Jag får lov att ställa bort dem när vi inte är hemma eller över natten om vi ska ha fräsch a fina blommor ett tag.

Det är lite synd, men det brukar hjälpa ibland med att strö vitpeppar ell droppa citronsaft över tulpanerna.

De har ju sitt kattgräs att tugga på men finns det annat så är det bättre   


Annars  så har vi lite mildare idag, det kändes rätt behagligt i morse   och det skulle hålla sig hela dagen sa de som vet hi.

Fast än är det nog täckbyxväder vid promenader och varma vantar mm.


ANNONS
Av gunilla - 14 januari 2010 09:05

Idag har vi ca 10 grader minus och det känns verlkligen, det gäller att ta på sig rätt varma kläder .

Landskapet här nu på morgonen är jätte vackert med denna fina rimfrost på träden och vitt överallt. Man skulle filma detta fenomen . Ser ut som ett vykort.

Jag ska nog ta och se om jag får tag i skidorna och resterande vinterutrustning inne i förrådet dag., men det får nog bli lite mildare först så det går att ta sig fram där.Jag vet inte om jag ställer fram sparkarna också, men då måste jag nog låsa fast dem över natten annars får det bli en senare fråga.

Sparkföret är annars mycket bra här just nu.

Jag skriver mer i kväll......, ni får ha en bra dag så länge!

Av gunilla - 11 januari 2010 22:01

Idag var det första riktiga arbetsdagen igen och skolorna började. Det var mycket milt måste jag då säga, det droppade från taken. Det behövdes ingen kupe eller motorvärmare heller. Solen sken hela dagen.

På eftermiddagen blev det lite  städning här hemmma, några ljusstakar blev bytta av de gamla vanliga fönster lamporna och tomtarna i den stora kartongen. Jag samlar ju på tomtar,trä som keramik så det var en hel del att stoppa ner.Nu får granen och två stakar vänta lite, till helgen eller någon gång i nästa vecka. Vi har ju en födelsedag som kommer i mitten på nästa vecka så den får nog stå tils den passerat i ala fall.

Men det känns skönt att jag har börjat plocka ner lite av julen.

Gardinerna är ju också kvar men jag ska se om jag kan fräscha upp lite med något nytt i vår.

Julgardinerna jag har uppe har ju inga tomtar i tryck så det går bra att låta dem hänga uppe lite till.

Ja annars skulle de tas ner med julmotiven på.


Har suttit och sett på Spårlöst och den eller de stora härliga familjerna på fyran och dessa program vill jag inte missa nu.

God natt på er så hörs vi i morgon igen!

Av gunilla - 10 januari 2010 21:36

Ja så heter det ju, men några jul saker har inte plockats bort här än. Det får bli tomtar och juldukarna i morgon kväll i alla fall. Stakarna får stå några dagar till och gardinerna blir bytta eftersom.

Vi har varit i kyrkan idag på fest. Ja det var planerat i församlingshemmet för det var gudstjänst först och sedan utdansande av gran mm.

Det var mycket sång av dels Praelclara som är en kör från 15 år, Sångfåglarna de yngre sjöng också,

Lotterier och fika och en hel del spel och lekar som konfirmanderna hade hand om i klädda varsin röd luva.

Dans och långdans följdes av en liten men söt tomte som delade ut godispåsar till alla barn och ungdomar.

Vädret var milt och soligt så egentligen skulle man varit ute och promenerat långa sträckor. hi.

När vi kom hem fixade vi middagen och sedan tog vi det bara lugnt.

Det blev köttgärssås och potatis och grönsaker.


Av gunilla - 8 januari 2010 19:05

Idag har det varit ett mycket behagligt väder här, inte för kallt utan precis lagom. Det skulle ju fortsätta några dagar till så det blir nog vår första tripp ner till stan i morgon. Dels så behöver jag tina upp bilen som ju är lite nerisad på ena sidan, det går dåligt att öppna dörren där bak. Jag brukar parkera i ett parkeringshus så det brukar bli så bra så,  . Man får ju inte vara dum heller, hi,hi!

Det blir sedan jakten på täckbyxor för nu ska de börja åka skidor på gymnastiken.

Ja skidor ja gissa var de hamnade i våras? Jo jag hade hjälp med att röja upp i uteförrådet och hjälpen tyckte hon skulle stå därinne och ta emot grejer från mig. Jo då alla vintersakerna har hamnat i ett hörn längst in så jag måste ut och röja när det blir varmare igen och fara på tippen med lite som bara står där ochj aldrig ens tittas på.

Usch vad man spar på sig egentligen. Jag tyckte jag slängde bra mycket då vi flyttatde hit men det kan inte synas nu.

Jo skidorna och övriga vintergrejer ska i alla fall fram nu.  Så göralös blir vi inte i det fallet.


Jag röjer nog själv till våren eller med någon annan person eler så får damen stå där jag stod hi.

Annars har vi inte gjort så mycket här idag mer än varit på affären och inhandlat lite livsmedel för helgen för att inte glömma godiset.

Det är tvättdag i morgon men den klarar ju sig bra om vi far till stan. Har en bra tvättid också och ingen kan ta den heller heter det ju. Fast ibland för folk som de vill om de är stressade i tvättstugan och det är dålig stil.

På stan skulle de visst dansa ut julen på torget också, bjuda på glögg och någon MODO-spelare eller om det var flera skulle ha någon överraskning etc.

Vi ska nu inte stanna på dansen och det övriga utan gå och leta dessa täckisar.

Man kan ju gå förbi och kika i alla fall.

Jag minns ju hur kul det var när det var danpå torget och godispåsar där jag bodde som liten, ja det avslutades med långdans också.

Av gunilla - 7 januari 2010 13:57

Jag var ute med vår hund i morse och fick se att folk redan börjat städa bort julen, vår vackraste tid i vintermörkret. Jag själv har inte börjat än , det brukar få vara kvar till någongång i slutet av januari för det är ju fortfarande rätt mörkt här på kvällen  och det ser så mysigt ut med stakarna i fönstret. Ja i och för sig tomtarna åker nog bort rätt snart  och några juldukar men sedan väntar jag nog några dagar till.

Men folk gör ju som de tycker är bäst och det får de väl göra för mig.

Ja det är ju rätt skönt att vi går mot ljusare tider nu igen och snart är det dags att ställa om klockan också.

Kylan har nog bitit sig fast i hela landet så en varm och skön sommar ser vi nog alla fram emot  eller hur.

idag är det biblioteket som gäller i alla fall  och sedan tar vi det lilla lugna här.

Solen kikar faktiskt fram nu också så det blir nog många långa promenader trots kylan, men klär man sig bara så går det ju bra. Man ska vara ute i ala väderlekar sägs det ju,   

mer från mig kommer........

Av gunilla - 6 januari 2010 10:43

Ja då var det dags igen för den tredje helgen efter jul, Trettondagen. Det är väl inte många som firar den numera men det är ju skönt med extra dagars ledigheter också.

Jag tror att i USA så är det bara arbetsdagar efter att nyåret passerat. Skolorna börjar direkt efter har jag för mig.

Ny lyser solen in genom fönstret här så det blir nog rätt klart och fint i alla fall. Temperaturen när jag var ute med hunden var nog omkring 17 grader fast det kändes rätt behagligt  ändå. Det var ju inte  blåsigt alls, som det lätt blir  här eftersom vi bor mycket nära havet.

Det blir annars inte så mycket att  göra idag,en lugn dag med lite tvtittande och promenader, ja eventuellt lite städning också.

Tvätten får vänta ett  par dagar till /och aktiviteterna i kyrkan blir ju många  på söndag.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se