Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under februari 2010

Av gunilla - 6 februari 2010 17:09

Den kända slagern skulle man ju kunna spela hela dagen idag, för vi har strålande sol och det känns som vår i luften. Det har snöat i natt och jag tror vi fick ca  3dm. Det var många plogbilar i farten i morse må ni  tro.

Jag hade min tvättdag också, och när jag lagt i de första maskinerna så gick jag in och fikade, sedan återvände jag till tvättstugan efter en timme och blev rätt snopen för Burmafrun som hade tvätt samtididigt med mig hade hängt min rena tvätt i torkskåopet och slängt in det andra som jag bara sorterat upp i maskinerna så det var klart också och bara att hänga eller tumla.

Prata om hjälpsamma grannar alltså!

Vi åt lite lunch och sedan bar det av till affären för lite helg mat, vi hann inte handla igår eller jag visste inte riktigt vad vi skulle äta.

Nu har jag bullar på jäsning och de ska snart bakas ut, så det får bli mer senare i denna blogg.

Jag tänkte göra en längd och kringlor denna omgång .

Det märks ju förresten att det blir ljusare och ljusare nu för var dag och det känns ju också rätt positivt eller hur?

Idag är det ju också ett stort hålligång tror jag upe i Dorotea , för de firar Doroteadagen, niorna har förmodligen gjort snöskulpturer så det finns att rösta på. Jag blir lika nyfiken varje år när vi inte ser dessa fina skulpturer efter vägen, jag vill veta vilka ideer det finns  på dem år från pår, och de är alla välgjorda.

Hör i Ö-vik så har två tjejr gjort en jättestor semla av snö och sedan ska det också finnas ett x-2000 tåg men jag tror att tåget ska symbolisera Bottniiabanan som ska tas i bruk någon  gång  efter sommaren.


ANNONS
Av gunilla - 5 februari 2010 21:16

Som ni alla känner till så är det ju dags för uttagningen till den stora teveshowen igen. Det är andra gången de säander härifrån sedan vi flyttade hit. Det är jätte kul  tyvker vi alla här. Staden lever upp lite mer än vanligt.

Idag så har vi varit ner till stan för att  se Erika Selin och Alice Svensson som sjöng och signerade skivor och kort.

Det är verkligen två härliga tjejr som hittat varandra, och tänker ut på en egen turne nu, de ska uppträda  på olika platser i hela Sverige.

Erika känner jag sen förut eftersom vi bott på samma lilla samhälle i Lappland i flera år.

Alice verkar vara en härlig tjej hon också och med glimten i ögat hela tiden.

Var de uppträdde, jo på Oscarsgallerian mitt i stan.


ANNONS
Av gunilla - 4 februari 2010 12:25

Idag är det en helt vanlig dag och det ser ut att snöa hela dagen. Jag har mycket att stå i just nu. Men först  måste jag ta och röja upp lite här hemma. Det blir en heldel bilåkande idag och i kväll. Jag gillar inte att använda den på så korta sträckor, men med detta väder och mörkt på kvällarna så skjutsar jag mina barn på olika aktiviteter och hämtar dem likaså. Jag vill ju inte att de ska gå hem i mörkret, även om det inte är så sent.

Det är bland annat träning på en ljusgudstjänst i kyrkan på söndag kväll och sedan utprovning av kåporna.

Linedancen startar idag också.


Av gunilla - 3 februari 2010 11:00

Idag har jag skjutsat mina damer till skolan som alltid eftersom de då kan få e lite längre   sovmorgon. Jag for hem sedan gjorde det jag skulle göra på en timme, ja inte alls förstås. Efter det så skulle jag hjälpa till att köra sexorna till elljusspåret bortanför skolan. De skulle  åka skidor förstås och jag tror det blev 2,5 km idag också.  Dagens väder var betydligt bättre än förra veckan med lite mildare temperatur. Förra veckan fick de åka i blåsväder och snöstormen hann i kapp dem.

Medans jag väntade så promenerade jag till  en  väninna som bor alldeles i närheten och bjöd in mig på kaffe och en timmes pratstund.

Hon är egentligen en gammmal brevvän till mig sedan 1965. Vi har haft bra kontakt sedan dess.

Vi har faktiskt haft mycket roligt tillsammans då vi har träffats så här genom åren må ni tro.

Av gunilla - 2 februari 2010 09:15

  åter snö, ja det kan man ju kalla årets vinter för. Det skulle ha kommit ner så här vid juletid istället. Så här mycket snö har vi inte sett sedan vi lämnade Dorotea för några år sedan. Det är ju rätt vackert i naturen med allt vitt och lyser upp gör det ju.

Idag blåser det och  det är lite lätta snöfjun som dalar ner  här utanför. Det ska visst komma mycket mera i veckan  hörde jag.

Kallt ? nej inte så värst, då var det kallare igår.

Jag har ju inte kunnat låsa dörren sedan i onsdags och vaktmästaren har varit här och kollat fyra gånger nu, och han blir ju också rätt vansinnig när det inte fungerar . Nu sa han att hela låset ska  bytas ut och det nämnde jag för honom igår men då ville han inte tro det.

Se fruntimmer vet nog vad som ör bäst ändå,hi,hi!

Nytt lås , nya nycklar ja det kand´ske går att få sig en kedja på dörrens insid, en sådan där säkerhetskedja menar jag.

 Det är inte bara jag som varit utsatt för att inte kunna låsa om mig, det är tydligen första gången detta händer också. Efter denna storm som var i förra veckan.

Nu har Björn varit hit och bytt lås så förhoppningsvis ska allt fungera igen.

Men till er andra som kan råka ut för detta problem någon gång köp hem låsspray, det borde ju också hjälpa  till  mor frysna lås.

Det fungerar bra till bilar i alla fall.


Av gunilla - 1 februari 2010 09:05


Ja då byter vi månad igen, och det fortsätter vara rätt kyligt ute på morgnarna, men sedan är det ett fint vinterväder. Det lovas visst mer snö i veckan läste jag i dagens tidning. Vi får fortfarande tidningen av vår käre granne häruppe. Den hänger i en påse på dörrhantaget.

Jag eller vi har fortfarande problem att låsa ytterdörren,fast vaktmästaren var här i fredags och enligt grannen fixade det. Han testade med sin nyckel och det fungerade. Men med våra nycklar så kommer vi inte in i låset heller.

Tur att man kan låsa innifrån i alla fall.

Det går ju inte att fara iväg långa sträckor så länge det är på detta vis heller. Vi har ju en "vakthund" men denna lilla spillevink är nog mer alldeles för sällskaplig av sig och skulle nog vifta ¨på svansen åt alla som kom in. De kunde nog bära ut allt ur lägenheten, hi.     

Nej nog ska Oscar följa med då vi far någonstans!

Jag hoppas att vi kan få någon rätsida på detta idag. Det  var ju fler här på samhället som inte kom in eller kunde låsa efter sig ja även nere i stan.

Jag minns att  det var en granne uppe i Dorotea som placerade en bit tjockplast framför låset på vid garaget sit för att det inte skulle frysa. Det kanske man kan göra här också.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se