Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 15 maj 2010

Uppkörningsdagen...

Av gunilla - 15 maj 2010 11:15

  Idag är det exakt ett litet jubileum här, för det är 35 år sedan jag tog körkortet. Vad fort det går egentligen. Jag kör ju inte så värst mycket ,men det har ju blivit lite pendlande mellan jobb och bostad Det är ju rätt kul att köra bil, man kan ju fara dit man vill i alla årstider. Jag far hellre på småvägar än europavägarna,lugnare där och mer lantlig miljö.

Nackdelen med bilanvändandet kan ju vara att man blir för bilburen för ofta,.Jag menar att man tar bile då man egentligen kan gå eller cykla för att handla.

Motionen är ju också något som är jätte viktigt att tänka på i dessa dagar, då man annars kan sätta sig vid tv: eller datorn i långa pass.

Igår kom ju lite mer värme till oss också, vi var ner på stan och folk satt ute vid olika fikaställen och hade det riktigt skönt.

Idag fortsätter solen och värmen så det blir nog att vara ute för oss också, denna grej for vänta ett tag nu.
Vi har ju också fått fyra nya vägmärken att kika på just idag, en matkorg, gårdshandel,ett förbudsmärke för dubbdäck och hantverk. Matkorgen betyder visst att det är ett handelsområde  förstås.

Lycka till med upptäckten av de nya skyltarna!   
ANNONS
 
Riitta

Riitta

15 maj 2010 19:47

Hej Gunilla!
Först svar på din undran på min blogg. Från början använde jag mig av alias, Mirjamita (bloggnamnet mirjamitas-ordbild). Så Småningom tyckte jag att jag nog lika väl kan använda mitt riktiga namn, Riitta. Då ändrade jag både användarnamnet och bloggnamnet (riittas-ordbilder). Dock finns det en koppling dem emellan så att man kan se både det gamla och det nya i samma. Direkt efter jag gjorde ändringen testade jag söka med det gamla namnet och hittade fram ändå. Så jag hopas att gamla läsare hittar mig men jag är inte helt säker på det. I vilket fall, jag har inte ny blogg utan bara nytt bloggnamn. Mita däremot är någon annan.

Så till ditt inlägg, apropå bilanvändande. Vi slog rekord i år med ickeanvändande: bilen stod hela vintern. Inte planerat, det bara blev så. När vi sen en gång skulle använt bilen gick den inte igång. Just då hade vi inte tid att ladda batteriet, så den fick stå med sommardäcken på tills det var vår. Nu är den åter igång men används bara vid stransporter av något större och vissa utflykter. Till vardags åker vi alltid buss och tunnelbana, som funkar bra.
Vi har idag haft riktig sommarvärme, 23C i skuggan 30C i solen. Vi har jobbar i trädgården, grillat och njutit av vår nya hammock.
Önskar dig trevlig fortsättning på helgen.

http://riittas-ordbilder.bloggplatsen.se

 
AnnE.

AnnE.

16 maj 2010 17:45

Har ju själv haft körkort i drygt 6 år, men det passade inte för mig tidigare skulle det visa sig. Har ju ingen bil, så jag promenerar ofta vare sig jag vill eller inte./Grattis till att du har fått in en klocka också, en URfestlig en måste jag då säga!

http://elisannw.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se