Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under juni 2010

Av gunilla - 3 juni 2010 08:15

Efter att det har regnat hela natten så har vi varmt och strålande solsken igen. Det är ju tur att regnet kommer nattetid så man kan vara ute och göra lite nytta i fin vädret.

Jag fick en association till regnade på natten förresten, Anna-Lena Löfgrens " Regniga natt".  Ja den sångerskan får vi inte höra mera  av live menar jag, men hennes musik lever ju kvar i alla fall.

Det är ju också dags snart att göra lite fint med växter på balkongen också. Jag städade och skurade där en kväll och gissa vad det luktade gott av såpan. Slängde bort lite onödiga grejer som stått där också så nu blev det mer utrymme att ta tillvara på. Tämk vad man kan spara på sig även på balkongen!  

På framsidan har vi också en uteplats och där även en liten, liten rabatt. Just nu frodas gräslöken där. Men nog brukar jag fixa lite andra växter också.

Cyklarna står där också men får vi cykelställen snart så slipper vi ha dem på denna gräsplätt.

Jag skulle vilja ha en sådan där trädgårdsgrupp av äldre modell, en i trä och två stolar, en soffa/bänk och sedan ribbord.


Har också fått lov av vaktmästaren här på området och gräva upp två eller på sin höjd tre buskar vid gaveln  och placera dem så det blir mer avskilt  hos oss. Men just nu har jag ingen bra spade att gräva med,måste ju vara en med spets för jag måste ju få med lite av rötterna också. Gärna en skottkärra att ta dem i  skulle behövas för de är nog tungt att lyfta dem ända till mig annars

Ska ta foton då allt är på plats så ni får se hur det  blev, så ni får ha lite tålamod tills dess!    


ANNONS
Av gunilla - 1 juni 2010 22:22

  I morse när jag körde upp till skolan så blev jag mycket upprörd. Varför? Jo på andra sidan Husumån var det en kille  ,kan tänka mig att han går i mellanstadiet eller kanske trean... som hade slängt ifrån sig sin cykel troligen på väg till skolan. Men istället stod han och slängde sten på de stackars fåglarna som simmade omkring.

Jag funderade på om jag skulle ringa djurskyddet och be dem skriva en insändare i tididningen eller om jag skulle göra det själv. Sedan kom jag  på att kanske man skulle prata med de aktuella lärarna så de kan prata med sina elever om att SÅ gör man bara inte och följderna etc.var ute med Oscar omkring sju tiden och fick se en vit katt sittandes här vid skogsbrybet,när jag tittade på den så upptäckte jag att den tydligen varit i slagsmål med något djur för den hade ett sår bakom ena örat.

Jag pratade lite lugnt med den och den satt kvar en stund, först reste den ragg mot hunden  men jag höll in honom och då gick det fint.

Oscar brukar skälla mot katter annars.

Jag tror att antingen så hör den hemma i ett grannhus eller så är den en vildkatt nu så  blivit övergiven eller om den kommit bort för den var lite grå istället för vit.

I detta fall så kanske jag borde ringa djurskyddet för katten uppehåller sig här omkring och ibland nere vid hoppbacken på byn tror jag.

Katten verkar så fin annars men kanske lite skygg också.  


ANNONS
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se