Liv och Leverne!!!!!

Senaste inläggen

Av gunilla - 10 januari 2010 21:36

Ja så heter det ju, men några jul saker har inte plockats bort här än. Det får bli tomtar och juldukarna i morgon kväll i alla fall. Stakarna får stå några dagar till och gardinerna blir bytta eftersom.

Vi har varit i kyrkan idag på fest. Ja det var planerat i församlingshemmet för det var gudstjänst först och sedan utdansande av gran mm.

Det var mycket sång av dels Praelclara som är en kör från 15 år, Sångfåglarna de yngre sjöng också,

Lotterier och fika och en hel del spel och lekar som konfirmanderna hade hand om i klädda varsin röd luva.

Dans och långdans följdes av en liten men söt tomte som delade ut godispåsar till alla barn och ungdomar.

Vädret var milt och soligt så egentligen skulle man varit ute och promenerat långa sträckor. hi.

När vi kom hem fixade vi middagen och sedan tog vi det bara lugnt.

Det blev köttgärssås och potatis och grönsaker.


ANNONS
Av gunilla - 8 januari 2010 19:05

Idag har det varit ett mycket behagligt väder här, inte för kallt utan precis lagom. Det skulle ju fortsätta några dagar till så det blir nog vår första tripp ner till stan i morgon. Dels så behöver jag tina upp bilen som ju är lite nerisad på ena sidan, det går dåligt att öppna dörren där bak. Jag brukar parkera i ett parkeringshus så det brukar bli så bra så,  . Man får ju inte vara dum heller, hi,hi!

Det blir sedan jakten på täckbyxor för nu ska de börja åka skidor på gymnastiken.

Ja skidor ja gissa var de hamnade i våras? Jo jag hade hjälp med att röja upp i uteförrådet och hjälpen tyckte hon skulle stå därinne och ta emot grejer från mig. Jo då alla vintersakerna har hamnat i ett hörn längst in så jag måste ut och röja när det blir varmare igen och fara på tippen med lite som bara står där ochj aldrig ens tittas på.

Usch vad man spar på sig egentligen. Jag tyckte jag slängde bra mycket då vi flyttatde hit men det kan inte synas nu.

Jo skidorna och övriga vintergrejer ska i alla fall fram nu.  Så göralös blir vi inte i det fallet.


Jag röjer nog själv till våren eller med någon annan person eler så får damen stå där jag stod hi.

Annars har vi inte gjort så mycket här idag mer än varit på affären och inhandlat lite livsmedel för helgen för att inte glömma godiset.

Det är tvättdag i morgon men den klarar ju sig bra om vi far till stan. Har en bra tvättid också och ingen kan ta den heller heter det ju. Fast ibland för folk som de vill om de är stressade i tvättstugan och det är dålig stil.

På stan skulle de visst dansa ut julen på torget också, bjuda på glögg och någon MODO-spelare eller om det var flera skulle ha någon överraskning etc.

Vi ska nu inte stanna på dansen och det övriga utan gå och leta dessa täckisar.

Man kan ju gå förbi och kika i alla fall.

Jag minns ju hur kul det var när det var danpå torget och godispåsar där jag bodde som liten, ja det avslutades med långdans också.

ANNONS
Av gunilla - 7 januari 2010 13:57

Jag var ute med vår hund i morse och fick se att folk redan börjat städa bort julen, vår vackraste tid i vintermörkret. Jag själv har inte börjat än , det brukar få vara kvar till någongång i slutet av januari för det är ju fortfarande rätt mörkt här på kvällen  och det ser så mysigt ut med stakarna i fönstret. Ja i och för sig tomtarna åker nog bort rätt snart  och några juldukar men sedan väntar jag nog några dagar till.

Men folk gör ju som de tycker är bäst och det får de väl göra för mig.

Ja det är ju rätt skönt att vi går mot ljusare tider nu igen och snart är det dags att ställa om klockan också.

Kylan har nog bitit sig fast i hela landet så en varm och skön sommar ser vi nog alla fram emot  eller hur.

idag är det biblioteket som gäller i alla fall  och sedan tar vi det lilla lugna här.

Solen kikar faktiskt fram nu också så det blir nog många långa promenader trots kylan, men klär man sig bara så går det ju bra. Man ska vara ute i ala väderlekar sägs det ju,   

mer från mig kommer........

Av gunilla - 6 januari 2010 10:43

Ja då var det dags igen för den tredje helgen efter jul, Trettondagen. Det är väl inte många som firar den numera men det är ju skönt med extra dagars ledigheter också.

Jag tror att i USA så är det bara arbetsdagar efter att nyåret passerat. Skolorna börjar direkt efter har jag för mig.

Ny lyser solen in genom fönstret här så det blir nog rätt klart och fint i alla fall. Temperaturen när jag var ute med hunden var nog omkring 17 grader fast det kändes rätt behagligt  ändå. Det var ju inte  blåsigt alls, som det lätt blir  här eftersom vi bor mycket nära havet.

Det blir annars inte så mycket att  göra idag,en lugn dag med lite tvtittande och promenader, ja eventuellt lite städning också.

Tvätten får vänta ett  par dagar till /och aktiviteterna i kyrkan blir ju många  på söndag.

Av gunilla - 5 januari 2010 12:09

Ja det är exakt tretton dagar sedan vi firade julafton. Det går verkligen fort må jag säga. Men man kan bli dagavill också, för jag hade planerat in denna dag i morgon och kunde liksom inte förstå varför vissa aktiviteter började på torsdag, dvs trettondagen. Nu var det inte så för jag läste på en skylt om öpppningsdagar på vår affär och då stod det redan klart för mig eller oss hur det var. Tackar för att vi har vår kära gamla affär kvar.  


Den som vill kan ju klä ut sig till stjärngosse och gå runt och sjunga idag med.

Vi brukar ju inte fira denna dag så där mycket mer än att vi tänder en maschall innan vi äter något gott till middag, det blir så stämningsfullt då.

Ja om det inte stormar ute förstås. Men jag tycker att dessa maschaller man köper brinner inte så många timmar, tycker det är bara 2-4 timmar eller mindre.

Det finns ju stora också men jag tycker de små är perfekta då man bor i hyreslägenheter.

Har förresten varit ute med vår hund idag, visst var det lite småkyligt men bara man har kläder så går det bra.

Det skulle ju vara lite mildare idag och sedan litegrann åt 20 graders strecket i helgen, söndag tror jag de sade.

Men man måste  ju gå ut också även om stugvärmen och ledigheten lockar till att hålla sig inne.


Av gunilla - 4 januari 2010 12:11

Nu har vien helt vanlig måndag igen efter en massa roliga helger. Ja vädrets makter har tydligen beslutat att det skulle vara ett intinsivt snöande och blåsigt idag. Temperaturen är nog bara omkring 10 grader fast det känns som lite mer.

Ja det gäller att klä sig varmt, men det blir ju snart härligare tider eller hur?  

Idag blir det avsopning med skottning vid bilen och städning så här i efterskott hi.

Till affären måste jag ju också fara  och sedan hoppas jag att alla utgifter kommit in nu. Jag kör ju med betalningsorder, vill inte använda datorn till att betala in pebgar på.

Jag hoppas att igenting kom bort i julhanteringen bland posten  och dess tömingar. Jag har ju postat i tid. Kan nog vara lugn egentligen för jag har ju kopian i säkert för var.

Lite planering inför trettondagsaftonen och trettondagens míddags inköp skall också ske idag.


Av gunilla - 3 januari 2010 13:04

Efter att vi har haft det mycket kalllt i jul och nyårshelgerna så har det blivit mildare ute. Kanske man inte behöver ha sin motorvärmare på hela tiden nu. Ja lite värme måste man ju ha i bilen det är ju inte så bra att sätta sig i en alldeles utkyld bil heller, om man ska tänka på sin hälsa och det ska man ju.Inte föe att jag är dålig på något sätt, men njurproblem och annat elände vill man ju inte uppleva.

Hörde på svensktoppen idag men vad har den tagit vägen egentligen? Förr var det bara svenska låtar och artister som tävlade  eller röstades fram  av en viss jury  eller utvalda svenskar. Nu är det svenska artister som sjunger på engelska? va är det att kalla ett program gör svensktoppen?

Lite bakvänt eller hur?  Jag minns på den gamla goda tiden då det var Tio i topp på eftermiddagen eller Kvällstoppen och där var det däremot blandad musik. Det var ett mycket bra program att lyssna på och eventuellt spela in...

Jag är nog allätare annars då det gäller musik  valet.

I helgerna som varit hade de också ett program om ordvalet i vårt svenska språk, och man kunde ringa in och ge sina åsikter. Ja om man blev irriterad över att någon använde ett ord flera gånger när denna pratade. Jag tycker attatt det är jobbigt att höra folk lägga in ordet precis i nästan varje mening, då man snackar om något, det finns ju andra ord att använda. Men programmet var intressant i alla fall och det är väl det mesta som har med vårt språk.Av gunilla - 2 januari 2010 21:45

Hej, jag lägger in denna som profilbild nu ett tag tills jag får mer tid att fixa mer härinne. Det är min älsklingsbild från Borgafjäll. Tyvärr fanndet ingen stuga att hyra i påsk men jag ska ringa och höra om det kan ha kommit in något återbud.

Man kan u alltid hoppas på det. Det finns ju andra fjäll i och för sig fast Borga är något speciellt!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se