Liv och Leverne!!!!!

Senaste inläggen

Av gunilla - 2 januari 2010 12:23

Det set ut att bli en riktigt vacker januari dag, måste till affären och handla lite färskvaror idag. Det blir annars en ta det lugnt helg tror jag och det kan vi ju vara förtjänta av.

Har inte varit ut och kikat på de stora rean heller men den brukar ju hålla i sig bra länge nu. Ja nog ska man hålla hårt i plånboken också   

Vi brukar göra en liten listta över det vi ska titta på i klädväg för annars hittar man aldrig det man verkligen vill  eller måste ha. Det är en bra ide tycker jag, fast det kan ju också bli ett och annat inpulsköp ändå.

Jag ska också ta mig in i den här paintdelen och göra om lite i denna blogg men det får bli är jag riktigt känner för detta. Håller inte på med det så ofta så jag vill ha mycket tid tid till sådant för att det ska bli så bra som möjligt.


ANNONS
Av gunilla - 1 januari 2010 18:23

God fortsättning på er allihopa. Hoppas att det alldeles nya året kommer att bli ett bra år framöver.

Det har ju äntligen kommit snö, så det blev en riktigt fin jul och nyårshelg för oss häruppe.

Det är sådan där lätt härlig snö, det går lätt att skyffla undan.

Det har varit lite stormigt då den kom nattten till julaftonen men det avtog som tur var. Upptäckte att det blåst rejält den natten för lite av mitt enris hade följt med i vinden. Ljungen stod kvar så det ser lite fint ut där utanför dörren.

Jag brukar skotta upp en bit vid köksfönstret för att vi ska kunna sitta där och fika när vårevärmen kommer. Jag gillar att göra det lite extra mysigt där med höga snövallar runt omkring.

Sparkarna brukar stå där också fast än så länge står de ute i förrådet.......faktiskt!

Jag ska ta  mig in där och hämta snöskyffeln snart så jag kan skotta   upp min p-plats lite bättre.

Jag hoppas att det blir väder nu framöver så det går att åka ut på skidor igen, det får ju inte vara kallare än 15 grader tycker jag.

Det går hur lätt som helst att göra fina snölabyrinter och snöänglar och kanske om man vill kasta sig nerför en backe i den mjuka snön.

Snömulning är kanske inte så kul  det  känner vi nog alla till. Men jag minns att Eva en kompis till mig skröt över hur kul de hade som barn när de hoppade från ladugårdstaket och rakt ner i all den  snö de fått.

En annan bodde ju i stan på den tiden och där skulle man ju bryta benen om man hoppade hi. Vi hade ju lite snö jämfört med dem .
ANNONS
Av gunilla - 5 december 2009 12:55


Vi var ner på stan igår eftermiddag för att uträtta några små ärenden. När vi kom ut från bland annat galllerian så fick vi se att det snöade. Det blir ju rätt blött av den varan på gatorna men det låg faktiskt kvar . Det var lite minusgrader och det gjorde nog susen. När vi skulle fara hem så avtog det lite men här hemma snöade det långt in på natten och man hoppades på att det fina vita snötäcket skulle bli  ännu mer i natt. När vi vaknade så hade det regnat bort.

Jag ska tvätta idag och jag tror det är tredje tvättiden jag har och det regnar. Kanske jag inte skulle tvätta för vädrets makter kan man ju tänka, hi,hi!

Vi har en julmarknad här idag, brukar kolla in den varje år och de ska presentera vem av niorna som blev årets och sedan ska de fara  runt och visa upp sig med avslutning på kyekanshus.

Vi ska nog fara och kika på både julmässan och lucian, tvätten sköter sig själv.

Har ju den sena tiden till klockan 22.00 så det är ingen som helst fara med detta.

Hinner jag ska det bakas något också.

Av gunilla - 3 december 2009 18:58


Idag började dagen som en vacker  solig dag, det var lite minusgreader på morgonen förstås  fast lite får man ju stå ut med då det är vintertid.

Jag hade problem med min motoer värmare i natt så det var till att skrapa rutorna i morse. Jag förstår inte varför det blir så , för vaktmästaren har kollat strömtillförseln i stolpen flera gånger och när han kollat så fungerar det hur bra som helst.

Det var tur jag lämnade en bildörr öppen för då kom jag in i bilen och kunde starta den som vanligt. Jag körde den till en grannes stolpe för han hade sin bil på verkstan. Där fungerade allt som det skulle i alla fall. Jag fick ha den stående där över natten sa ha men ska kolla min också.

Nu skaalla motorvärmarstolpar bytas ut nästa vecka elller i julveckan   så förhoppningsvis ska allt vara okej då, även för mig.  

Långa promenader har det också blivit i det mycket fina vädret och lite av varje här hemma.

Jag gjorde köttbullar till middag, tycker att de hemma gjorda är  eller blir godast. Nu stekte jag löken bredvid också.

Nu  i kväll är det linedancekursen så jag har just skjutsat dit den yngsta dottern. Ska hämta henne om en och en halvtimme. Det var luciaträning också. Jag passade på att fara till affaären . Den äldsta dottern har prov i SO, i morgon så det är bara att skippa datorn och plugga till den. De hade engelska och NO-prov idag förresten.

Jag tror att det gick nog ganska bra med båda.

Nästa vecka är det en praovecka, och sedan är det en och en halvvecka kavar till jullovet. Huvva vad terminen har gått fort tycker jag.
Av gunilla - 2 december 2009 08:49Idag är det också en lika fin dag som det var igår. Solen är på väg upp, men bara lite kylslaget i luften. Jag är ledig idag så tänker baka de där lussebullarna. Det är så skönt att bli av med alla jäsbröden som ska bakas till julen.

Jag gör alltid så för sedan blir det lite kakor också. Den speciella julmjukiskakan blir sist för det ska verkligen lukta att vi är på väg in i en stor helg nu. Det blir den speciella juldoften,hi !  .Det blir ju inte så mycket kakor att baka egentligen bara de få som brukar gå åt mest. Jag gillar inte när det blir kakor som bara ligger och ingen äter upp dem. Det är lite dumt att man måste slänga dem då de blivit gamla.

I fjol blev det faktiskt perfekt med allt inhandlande och inga som helst rester på någonting. Kan man kalla det för bra planering kanske?  

Kom att tänka på den gamla goda tiden förresten när min mor hade kakor som inte gick åt efter helgerna, då vispade hon grädde och blandadade den med smulor från kakorna och kan ni gissa vilken succe ´ det blev. Jag minns att det smakade bara mera.

Ja hon hade många roliga och intressanta idee´r när det gällde matlagning och som jag ju tagit till mig av och kanske får föra vidare till nästa generation. Det gillar jag verkligen.

Tänker bara på dessa söndagsstekar och den underbara bruna såsen till, plus potatisen och grönsakerna till. Det är så man börjar bli hungrig alltså.

Det var ju tider det hi!  
Av gunilla - 1 december 2009 08:50


Efter att det hade regnat som bara den igår så mycket riktigt frös det på under natten. Det ger ju ishalka som följd på våra vägar. De är ute och sandar nu och det är ju tur  det.

Här vid kusten är det ju alltid så här tills snön lägger sig på riktigt och det går att promenera som vanligt igen fast med försiktighet förstås. Det finns j u broddar att köpa och dessa testade jag på förra året. Jag tyckte de var bra att använda.

Pratade med en bekant igår som bor mer iåt Åsele till och där fick de ca 1 dm snö igår och cirka 3 grader kallt hade de.

Jag hoppas vi får kallare också nu snart och att snön som kommer stannar kaver .

Idag är det ju en fin dag annars och jag tror solen tänker kika fram snart.

Ska föröka vara mer aktiv härinne denna månad nu, för i november hann jag faktiskt inte skriva så mycket. Jag är inne och läser vad ni skrivit och det är kul och inttressanta saker ni skrivit om. Vi syns alltså här snart igen! Ha en  bra dag nu! 

Av gunilla - 28 november 2009 22:23

Ja nu är det dags igen att göra det lite snyggt och mysigt hemma. Det har varit rätt kul att kika i alla fönster i veckan för det har tillkommit fler och fler ljusstakar i fönsterna här omkring hyreshusen.

Jag brukar vara ute i god tid , en vecka före men jag har nog tänkt att nog hinner man till helgen. Varför ska man stressa upp sig egentligen. Det är ju ingen snö heller så det är ingen direkt adventsstämning än. Jo i kväll snöade det faktiskt och halkigt var det också, men en som gillade det vita på marken var OscarJag hoppas bara att det blir tillräckligt kallt nu så det stannar och fylls på med mer nu.

Efter att det blivit ljusstakar i alla våra fönster och gardiner uppsatta så fixade vi en middagsstek, med potatis, grönsaker och en härligt god sås till. Det var minsann länge sedan jag gjorde en stek  må ni

Medans den kokade så åt vi risgrynsgröt som lunch så nu har vi fått i oss lite mer julstämning, .


Oj vad många smileiesar det kommit till härinne nu och vad det har gjort om här. Jag har inte hunnit vara här och skriva på hela månaden men det måste ju bli en ändring med det också.

Var lugn alla ni som skriver dagligen, jag har mycket läsvärt att ta igen hos er och det tänker jag göra nu snart.


I mitt kök så har jag alltid julstjärnor också , nu menar jag blommorna. Men finns det någon av er som nu läser detta som skulle vilja ´ge mig ett tips hur jag ska behålla dessa växter fina fram till julen.?

Våra katter är framme och kalasar på bladen så de ser inte klokt ut när helgerna kommer, får slänga allt och det blir tomt där i fönstrena.

Nu har jag strött vitpeppar på bladen och blommorna. Få se nu om deta hjälper!

Jag har då hört att just julstjärnor är giftiga växter, men inte för katter inte.
Av gunilla - 19 november 2009 08:53

ja det var precis vad jag möttes av då jag kom in till stan vid 09.00-tiden igår . Jag skulle köra in bilen i mitt favorit parkeringsgarage alldeles vid Arken vårt allaktivitetshus här i stan. Kunde först inte förstå varför det var så lång kö ute i hällande regn. Men sedan slog det mig att det var en kö för att få vaccinera sig mot den nya influensan igen. Jag tror folk är som tokiga då det gäller detta nu. Själv har jag inte bestämt hur jag tänker göra,tycker jag vill veta lite mer om detta först fast skolorna har vaccinerat eleverna i förra veckan förstås.

Det kan ju vara bra att ha ett skydd mot smittspridning mm.

Jag fick höra att på eftermiddagen så skulle alla som bodde här i vårt lilla samhälle få fara in och ta sprutan, något jag tyvärr missat eftersom jag inte har morgontidningen eller varit in på internet och läst om det. Det måste ju gå att få ta vaccinet senare också näer folk lugnat ner sig.

Jag står inte i kö i timmar för detta.

En granne stod och väntade på sin tur och han hade stått i en halvtimme och en kvart innnan han kom in dit.

Jobbar inte folk kan man ju undra eller?

Jag gjorde mitt ärende på Manpower och sedan hade hela mellanstadiet härifrån tillverkat bilar som de skulle tävla med, och det var också inne på Arken, spännande må ni tro och massor med människor och kommunens alla skolr var med.De presenterade sedan vilka som vann och 1000 kr gick till Josefins klass och skolresepengar.

Idag skulle högstadiet in till Folkparken och visa upp sina vindkraftverk som de byggt själva och även där är alla kommunens skolor representerade.

Jag skulle bra gärna vilja vara där och kika också men får nog läsa om detta eller se på lokalradion kanske, får väl se var det kan tänkas stå någonsrans.

Det är ju en rolig grej att föra undervisningen på ett sådant fint sätt, och eleverna lär sig förmodligen mer av att  vara  aktiva i ett bygge än bara sitta passivt och bli inmatade med fakta.


Ja annars har vi en regnig dag även idag, men det brukar ju vara så här i november om man kikar på min månadstavla som jag brukar använda i förskolan.


I kväll är vi bjudna till kyrkans hus på tacoskväll med många andra aktiviteter. Jag tycker det ska bli trevlig men dock lite för sent för dem som har läxor att göra och betyg som väntar till jul. Det är konfirmandernas dag detta och familjen, ja inte syskon fick komma fast jagringde och frågade om inte Josefin skulle kunna få komma och först lät det tveksamt men hon fick dispens i alla fall.Flört


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se