Liv och Leverne!!!!!

Senaste inläggen

Av gunilla - 15 november 2009 11:10

Ja det kan man ju säga om dagens regn och rusk. Det är småkyligt också. Vi får en ny granne här ovanför nu, hon började flytta in idag, men bara småsaker, resten får hon hjäp med i morgon.

Jag ska tvätta lite nu snart och sedan fortsätta med att skura i köket, där finns mycket som väntar må ni tro.

Det är bäst att man planerar attta ett rum i taget för annars har an för mycket järn i elden och det blir ingenting av alls.

Nu är det ju bara två veckor kvar till första advent så det får bli lite grundligare då.  Vi ska i alla fall gå i kyrkan den söndagen hördes det som, och det är ju en fin söndag med massor av stämning i kyrkorna då.

De gör mycket nu för tiden då det är konfirmationstider mot vad man minns själv. Jag minns att vi satt och trlade med en litteratur en dag i veckan och det var ingen bok jag gillade precis. Var på läger sedan över en helg på sommaren, vi var i Rättvik och det var roligt minns jag. Fast vår ledare var några personer rätt dum med.

Nu för tiden så är det mycket kul läger och de får göra aktiviteter på olika platser här i vår kommun och norr ut. Slalomåkning i Vilhelminafjällen ¨på våren och Gröna lund i augusti och övernatta på flera olika vis.

Sova i kyrkan var nog rätt spännande i alla fall.

De ska snart fira något och ligga på golvet mer om detta kommer då jag vet mer.

På torsdag skulle vi föräldrar få samlas och äta tacos med dem nere vid kyrkans hus är i byn. Låter väl trevligt.?


ANNONS
Av gunilla - 14 november 2009 19:10

Utmaningen går ut på att jag ska berätta 10 saker om mig som ni inte visste, här kommer dom:

10 saker ni inte visste om mig:

 1.Barnfödd i Västerås.

 2 Hemstad Sala

 3 Var i Michigan USA som utbytesstudent i ett år på sjuttiotalet.

 4. Jobbade fyra år i Stockholm, barnskötare och sedan förskollärare.

 5 Efter högskolan flyttade jag till Lappland och lilla Åsele 

 6 Jobbade ute på landet i sju år, på en liten förskola/ sexårsgrupp

 7 Flyttade till Dorotea och jobb sedan

 8 Träffade barnens far och det blev Meselefors i Vilhelmina kommun i över sjutton år

 9 Flyttade tillbaka till Dorotea och jobbet plus med barnen

10 Bor i kustlandskapet sedan -05/ och Västernorrlands län, trivs bra.

 11. Arbetar som förskollärare här, spring vik

12. Intressen ja datorn, läser ,umgås med mina ungdomar, mat och bakning mm, m

  13. Har bil sedan 15 maj 1975.

 14. Gillar också att ha kul med trevliga grannar, flyktingar som svenskar.

 

 

Jag skickar vidare priset och utmaningen till Ros-Marie, Vbg, och till Ingrid. Kopiera priset och berätta 14 saker om er som vi inte visste om. Lycka till.

ANNONS
Av gunilla - 9 november 2009 22:24

Allt hade gått riktigt bra, men han är då för go´, den kvinnliga veterinären som jag pratade med sa att Oscar kunde ju vara lite "groggy" efteråt och det hade jag ju också fått för mig efter omständigheterna. Nej då tro inte det han viftade på svansen och skulle verkligen visa vem han var. Trodde jag skulle lyfta in honom i bilen men han hoppade in själv och lade sig där han brukade ligga i framsätet.

Jo visst tar det väl på efter en narkos och sedan tog de bort allt med ultraljud.

Han fick några piller i fredags mot infektion, och dessa behöver man inte fjäska med må ni tro, han bkir helt galen när han sr att jag prasslar med dem i påsen, han får dem inlindade i en ostskiva.

Så säg är det inte en liten spilivink kanske.

Vi har inte tagit så långa promenader i kväll utan tagit det lilla lugna istället. I morgon får det bli lite mer av promenaderna i alla fall.

Hungrig var han ju också och åt torrfodret som bara den, fast jag blötlade det lite först.Av gunilla - 9 november 2009 14:13

Det är ju snart halva månaden som gott och jag har halkat efter här. Har nog rätt mycket att stå i men jag lovar att det ska bli lite mer skrivande här inne snart.

Vi hade det underbart nere i Sala, och nu har skolorna startat igen efter lovet. Idag har jag varit ner till veterinärstationen i stan med vår hund. Inget allvarligt, men de skulle ta bort tandsten på honom, så jag ska hämta honom i kväll.

Jag bad dem också att ta kloklippningen.

Jag skriver mer om hur vi hade det under lovet och om jobbet snart och lite annat som faller in.Av gunilla - 28 oktober 2009 15:42

Då var vi här nerei mellansverige och vi harettstrlande väder än sålänge, ja hoppasdethållerisig till lördagdå vi åkeruppåt igen.

Idag harvivaritoch smyckat graven med ensådandär rosett av tallris och kottar på. I år blevdetnågot i blåttpå deockså och ingen ljung alls. Detsågvackert ut närvi placerade denframför själva stenen tillsammans meden tändlykta och två maschaller plus två gravljus. Vi är ju inte här nereså oftaså lyxadepå medalla dessaljus. De varså billiga här.

Vi hyr en lägenhetpå Åkra sådetblir enheldel promenadernertill stan men detär ju bra att gå mycket  och intevara bilburen jämnt heller.

Vi har sprungit på endel affärer men jagförsöker allthållai börsen. Här blir det inte så mycket köpt inte mennågot minne ska vi allt få till.

Vi kan ju fika lite billigt på mysiga gamla cafeer och sedan laga middagen i vår lägenhet.

Det är bra roligt att gå på stan,ochfolk man möter kan man jukänna igen fast egentligensåärdettvärtom- dvs man känner inte någon alls.

Vi var in på en affär Linneskåpet igårochdärträffadejag en massa barndomsvänner så det var kul.

Jag tänkte att ni skulle få höra lite ifrån vår resa så därför skriver jag lite här  nu.

Vi åkte ju först meden länstrafikbuss till Sundsvall och tåg till Uppsala och bytte till en buss som ju tog oss till min barndomsstad Sala.

Ni får höra mer en annan gång om ni vill....FlörtAv gunilla - 23 oktober 2009 09:35

Det skulle man ju kunna kalla detta. Igår kväll var det dags igen, nu är det alltså tredje gången jag inte får någon ström alls. Jag har en stor vit buss på den andra sidan om bilen och han tar stömmen ur samma stolpe som jag och nu sätter jag det i samband med problemet  , för när han inte stått där nu i veckan har det ju gått bra. Men logiskt sett så borde det ju inte vara det heller som gör att  min bil blir strömlös ibland. Har han sin kupevärmare på högsta novån så borde ju propparna "ryka" på en gång.

Nu tog jag upp det med en kille som råkade komma i  morse när jag var ute och kollade om allt fungerade, han sade att den vita bilen tar nog 12 volt eller watt och proppara man stoppar i är på 6.

Björn vår vaktmästare var hit och kikade nu och naturligtvis så fungerade allt, så jag förstår inte vad som är felet egentligen.

Det måste ju vara  något glappt där proppen sitter eler?

Vi ska visst få alla dessa stolpar utbytta snart sa han så jag får väl stå ut ett tag tillFlört.


Idag har vi ett lite skönt höstregn, och jag tyckte att det var lite vita flingor som kom ner också, men i dessa trakter övergår det ju till det blöta i stället denna årstid i alla fall. Vi har ju lövem kvar på träden än så det får allt vänta med att lägga sig ett tag till.

Nu kommer visst solen så det blir nog en rätt fin dag idag.


Om en liten stund så ska Oscar och jag fara och träffa en kompis, lille Ludde som också är en Cavallier King Charles Spaniel, De har aldrig träffats förr men det ska nog gå rätt bra. Oscar ska få vara där i ett par dagar så vi är bortresta. Vill inte ta med honom på tåg, bussar etc.

Alldeles för mycket folk som trängs överallt. Sen tror jag inte de tycker om att man hart djur med sig i den lägenheten som vi ska bo i.

Katterna ska en snäll granne sköta om, hon tar ju in posten och kan ju tända och släcka lamporna här så det ser lite bebott ut. Vi brukar göra en sådan här resa varje år mot allhelgonahelgen.

Av gunilla - 21 oktober 2009 08:42

Ja det kan man kalla den del av stolpe jag hyr här utanför. Jag blir inte klok på denna,i måndags stoppade jag i kontakten som man ska och trodde de skulle bli varmt i bilen eftersom jag har en kupe´värmare också. Men ack vad jag bedrog mig det fungerade ju inte alls, en frostig bil  möttes vi av på morgonen. Men det går ki att sktapa och med lite tomgångsstartande så skulle den bli varm igen. När jag skulle låsa upp dörren så hade låset frysigt också. Vi hade tur  för min bilgranne Burmakillen där uppe kom och jag frågade om han kunde ta mona flickor i bilen tillsammans med hans barn och skjutsa till skolan, och det gjorde han.

I går kväll så kollade jag om proppen i motorvärmarstolpen hade gått, tyckte den var hel , men bytte för säkerhets-skull ut den ändå. Kollade sedan med den andra grannens urtag om min kupe´värmare mm fungerade och det gjorde den ju.

I morse var det samma historia igen som igår, frostiga rutor, och dörren gick ej att öppna. Bagageluckan gick faktiskt att öppna och en av flickorna fick krypa in där och öppna innifrån. Nu var det bar en bakdörr som hon kunde öppna,och jag sa att jag får nog försöka krypa in den vägen då, Flört men som tur var så  kom en svensk tjej ut från sin lägenhet och hon jobbar uppe vid skolan och jag frågade henne om hon kunde ta mina tjejer i bilen. Tro inte att hon svarade javisst det går bra, utan har så mycket i grejer i baksätet och bara sommardäck. Hennes son satt fram. Sedan sa hon att hon var väldigt sen...

Men då kom den där Burmakillen med bilen full av sina barn och fru och tog även  med sig min flickor. Fast först fick jag låna hans låsspray.

Nog brukar jag låta folk åka med i min bil om de ska upp till skolan, fast det är lite mycket på ett säte. Då lägger jag upp detta i bakfönstret i alla fall.

Inte tror jag att tjejen hade så mycket grejer så ingen fick plats där bak. Hon ville inte bara.

Jag tror nog att vi svenskar är lite av den typen, svårt att bjuda till då det gäller någonting speciellt, men de som kommer från utlandet och hit har med sig lite annat från sin kultur, MEN visst finns det undantag, det finns jättebra personer här i Sverige också men de kan vara svåra att hitta.

Är man bara sig själv och skiter i andra så går man nog åt rätt håll o alla fall.  Det är vad jag tror.


MÅ SÅ GOTT NU OCH HA EN BRA DAG!

Av gunilla - 19 oktober 2009 13:30

Det kan ju säga lite variation på det hela, för här närmast kusten regnar det och rätt milt förövrigt och innåt landet så har de fått snö. Det är rätt intressant att det kan vara så olika egentligen / i vårt avlånga land.

Jag har varit ledig idag oc h gjort en del ärenden på samhället. Ska fortsätta att röja upp lite här hemma snart. Vi ska ju fara bort nästa vecka. Vi brukar ju göra en liten tågutflykt i slutet av denna månad varje år. Det är kul att komma iväg lite då och då och hämta ny energi till julstöket.

Fast nu i helgen skulle de övernatta i kyrkan och det låter ju spännande värre det. Prästen ringde och ville ha bakhjälp till fikat efter gudstjänsten och jag ska göra chokladmums för 60 st och drömmar. Jag avskyr att baka till många på en gång, är ju rädd att det inte ska räcka. En annan mamma skulle göra bullar.

Då vet ni vad jag sysslar med i veckan.

Visst är det roligt att baka och hålla på men inte till så många människor.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se