Liv och Leverne!!!!!

Senaste inläggen

Av gunilla - 15 oktober 2009 20:39

 Ja det kan man säga för först på förmiddagen ringde min snälle svenske granne och vill byta däck på min bil, och naturligtvis så blev det så. Han är dså trevlig på alla sätt och vis. Det ska bli något gott i matväg lite senare för jag vill ju ge tillbaks något också som tack.

Bergningsbilen har varit här och skyfflat undan tre gamla bilar som en annan granne äger, den ena bile stog upp ett utrymme i en carport så gissa vem som var snabb på att ringa och kolla upp om det gick att hyra. Jag förstås, men det var visst inte klart än med detta, så de ville att jag skulle återkomma oi morgon. Det är visst först till kvarn som får den hörde jag och det är nig bra många som ringt antar jag. Det är käö på sådana parkeringar. Carportar är bra,speciellt vintertid.

Jag har för mig att jag pratade med förre chefen då vi flyttade in så det  borde ju räcka tycker man.

De tänker annars bygga fler i vår, men det är val pengarna som saknas.

 

Var sedan och hämtade ungdomarna vid skolan, jag gör gärna det då jag är ledig. Blev lite lat sedan på tt laga middag så vi for ner på RIO och åt billiga pizzor. En inbakad till den äldsta damen och den yngsta och jag delade på en vegeterisk pizza, och den var god den må jag säga.

 

När vi kom hem började jag städa i det ena innerförrådet och slänga sådant som inte skulle vara kvar längre.

En granntjej från Burma var inne här också så de åt glass mm.

Sedan skulle den yngsta damen på linedance i en time så då var jag tvungen att skjutsa på nytt, för gillar inte att hon ska gå eller cykla ensam dit i detta mörker och sedan hem.

Den äldre damen och jag läste på hennes tyskläxa och den gick ju bra som alltid.

 

När vi alla var samlade igen så fikade vi lite  och nu sitter jag här en stund, vilken dag alltså men trött känner jag mig inte ändå.

Hej på er, nu hör s vi väl i morgon igen.Flört

ANNONS
Av gunilla - 15 oktober 2009 09:19

 

Härom dagen var det mycket prat om vaccinationen och svininfluensan på radio, det hade nyss kommit till Sverige då, nu ska alla som vill få ta den där sprutan om man vill här i vårt land. Jag tror inte jag ska ta den alls för läste någonstans att var man född före 1958 eller vad det var så hade man det som behövdes i sig ändå.

Varje år kommer det ju olika influensor med olika namn, HongKong, Fågelinfluensa, Asiaten hette det väl på -50 talet eller?

Ja det är ju rätt att de vaccinerar dem som är i riskgruppen som barn och gamla och de med speciella sjukdomar.

Det är ju bra att eleverna får den på skolan för framtida spridning, nu måste man som förälder ge sitt samtycke till den och det kan vara positvt bara det.

Jag har haft tusen frågor om den i huvudet och har pratat och fått lite förklarat om varför det är bra att ta den. Kostar gör den ju inte heller. Men jag funderar ända lite över den.

Idag har de utsändning igen om vilka köer det är på alla platser här runt omkring, där det var ett köande från kl. 07.00 till exempel.

Det verkar konstigt varför de ska vaccinera folk på en travbana, och i ett all aktivitetshus inne i stan. Ska det inte vara mer normanlt på en vårdcentral där allt är mer sterilt, hygienen mm. Andra sprutor tar man ju på vårdcentralerna  eller hur? 

Vem tänker på allergikerna exempelvis om man ska vaccineras på travbanan, många kan inte ens vara där för de känner hästlukt?

 

Varför sådan massproduktion nu? De som varit sjuka i klasserna redan nu har de haft denna influensa i någon form kanske, det har ju varit många borta samtidigt i mina ungdomars klasser.

 

 

Ett vaccin som också ska vaccineras är Livmoderhalscancer och det ska bekostas sjölv. Det tror jag är ett mycket viktigt vaccin. Den ska ju ges i  tre omgångar förresten.

 

 

Hur är det med detta där du bor , skriv och berätta .

 

 

 

 

 

ANNONS
Av gunilla - 15 oktober 2009 08:56

Nu ska ni få ett recept på en dag man absolut inte vill vakna till, är ni beredda?

1. Sover på tok för länge

2. Är tvungen att hoppa över frukosten

3.  Se kan du lita på  att du missar bussen eller att bilen inte startar

4. Att alla du möter är dumma  och fula

5. Nog har du haft smartare dagar i ditt livNej så här vill man inte uppleva en dag , men då ska ni läsa detta för så här kanske ni får en strålande dag?

Att äta en rejäl och näringsrik frukost är vad man behöver för att vakna till liv, reagera , fokusera, prestera och vara full av energi som kan sprida glädje till andra, och du kommer att möta bara glada och positiva människor överallt.

Sprid leendet vidare för det behöver vi alla bli bemött av! GladGladGlad


HA EN MYCKET BRA DAG!Av gunilla - 14 oktober 2009 10:22

Ja det säger jag då. Jag tänkte jag skulle ha kollat på internet sedan ett par timar tillbaka så jag hinner göra det jag ska ska idag.

Denna makapär tar sin tid, och bara jobbar och jobbar. Det kan vara för mycket i denna. Fast just idag när jag har smått om tid så tänkte den nog bara jäklas ett tag.

Vi har en strålande sol efter en kall natt .

Igår var vi på stan en kort stund, vi gick in och kikade på den nyöppnade Zoo-affären som delar sin affärsareal med nyöppnade barnens hus.

Vilket utbud de hade på sällskapsdjur, där fanns hundgodis i lösvikt, och massor av mat till diverse djur. Det fanns också smådjur och kaniner som satt i sina burar, de var så söta så. Ja sedan i ett annat rum hade de ställt olika slag av parakiter / fåglar. Det hördes lång väg må ni tro. Nu blev det en snabbis på den affären men det ska nog bli flera besök i den så småningom.

Jag kan bara inte fåörstå hur barnens hus fick plats med allt på den andra sidan för de flyttade från världens stora lokaler, där var det grejer alltså, men det går nog det också. De får kanske mer kunder där de är nu förresten, för den förra butiken låg lite utanför stan.


Av gunilla - 12 oktober 2009 12:28

Idag är det en helt vanlig dag igen, inget speciellt på planeringslistan. Vi har ett fint väder, men lite småkyligt.

Det har visst snöat inåt landet i bland annat Ångetrakten hörde jag och det var även plogbilar ute någonstans i morse, var det var hörde jag inte. Ja det var radion som skvallrade om detta som ni kanske förstår. Härnösandsborna börjar visst också prata om snö och det är j u inte långt härifrån.

Jag tycker det är lite för tidigt i våra trakter med den vita varan, dels för att det fortfarande är varma vindar som drar förbi på eftermiddagarna och sedan finns det ju massor av träd som ej tappat sina fina löv än.

Vi är ju nära havet också och det spelar ju in till stor del också.

För två år sedan hade vi en snöfattig vinter och det ska jag säga att det var då inte något kul. En jul utan snö vad är det? Det regnade på julaftonen minns jag. Trist!

Jag är ju van att det ska vara flera meter djup snö i ett par månader efter att ha bott i Lappland.

Ifjol hade vi ovanligt mycket snö när den äntligen kom. Först var det av och till/ med ishalka lite varstans och sandning varje dag.

Det ska bli roligt och se vad det blir för vinter snart. Jag gillar ju vinter sporter, att både utöva själv och se på tv:n.

I år blir det nog till att jobba sig fram i förrådet när utrustningen ska fram, för en vän till mig ovch jag städade därinne i våras och hon ställde allt längst in i ett hörn. Sådan hjälp har jag. Flört

Jag hade tänkt ta mina säckar som står där med kläder och fara ner till röda korsets insamling någongång och när detta är gjort så förhoppningsvis ska det gå att komma åt det som står längst in.

 

Jag har nyss varit ute med hunden och blir så inspirerad av att ta med mig lite av de färggranna kvistarna på dels rönnen och några till och sätta dem i glycerin så de behåller färgerna ett tag till, men jag glömmer eller tänker inte på att vi inte har denna vara hemma utan glycerin måste jag införskaffa från färgaffären.

Jag får väl kika lite extra på naturens underverk tillsvidare.

Vi brukar i alla fall gå ut och ta lingonris så vi har att pynta med i december, någon mossa behöver  jag inte ta för det har jag kvar. Jag köpte två brandfria påsar med mossa ifjol så det får bli till denna julen annars plovckar vi också vitmossan själva.

 


Av gunilla - 11 oktober 2009 19:51

Jag måste ju nästan skriva lite härinne också, fast jagkänner mig fortfarande skakad efter gårdagens annons om de där katterna. Jag kan bara inte förstå folk som gör sådant grymt mot djur, stora som små. Man har ju läst om nötkreatur, hundar som far illa ja även andra katter. Folk kan eller inte orkar med djuren i slutänden och struntar i dem. Människor  kan ju ha det jobbit med sig själva , där ekonmin kan vara den största boven....

Ja  jag får försöka lämna detta ämne nu och hoppas att dessa katter snart får komma till en mycket kärvänligt och tryggt hem. Jag är en stor djurvän måste jag säga. Tar väldigt illa vid mig om något sådant här händer djuren i min närhet.

 

Jag har inte gjort så mycket idag, mer än varit i kyrkan på förmiddagen. Efter det så var vi så hungriga så det blev kebab, med diverse grönsaker till. Ja vi hade detta speciella pitabröd också, men jag kan aldrig få detta bröd helt när man stoppar i allt, så det blev kniv och gaffel istället  och en tallrik förstås men det gick ju lika bra det. Jag blev ju mätt och det är väl så det ska vara.

Efter kaffet så var det dags att tvätta igen, jag hade visserligen inte så mycket denna gång men det är ju skönt att få allt rent för veckan.

 

Nu ska jag bara få ordning på tvätten, sortera med mera och stoppa in den i skåpen, eller om den får vänta till i morgon vi får se.

 

Nu är det rätt kallt på natten så jag har varit och stoppat i motorvärmaren och kupevärmaren fungerade, så nu blir det att sätta sig i en varm bil och slippa skrapa rutorna i morgon. Det spar ju lite tid också.

 

 

 

Av gunilla - 10 oktober 2009 10:39

Vi fick tidningen i morse ja alla här i grannskapet fick den förmodligen, det händer ju så ibland, på första sidan så fick jag upp ögonen på en artikel om katter och en liten hemsk historia. Hemtjänsten hade hittat en katt skrikande på en veranda ett par kilometer från oss och norr ut. Personen hade gått och kollat vad det var som lät, och fick då se en  blodig katt som fått tårna på en ¨tass avskurna och en kattunge som de klippt morrhåren  på.

Hur kan människor vara så grymma mot ett oskyldigt djur. Man ryser ju vid tanken att sådant bara kan hända i vårt land.

Man blir ju både besviken och ledsen på människor som gör något så hemskt. Det kan ju vara fler djur som får se sitt öde på detta vis. Det är ju hemskt många katter man läser dagligen som antingen kommit bort från sina hem eller bivit övergivna.

Lämnar man ett djur vind för våg så ska man absolut inte ta på sig och skaffa dem.

Hur det gick med dessa katter, ja de är nu väl omhändertagna av djurskyddet här i stan och väntar på att de hittar en bra familj åt dem, förreste,kattungen skulle en barnfamilj ta  hand om.

Men håll med om att det måste ha gjort mycket ont för kattmamman , hon måste ha legat och skrikigt bra länge, och jag tycker det var tur att den där hemtjänst -människan kände för i rättan tid för annars skulle de båda katterna  kanske inte ha klarat sig.

Hoppas att det inte finns fler djurplågare här omkring och att de får reda på vem som utövat en sådan grej . Det är nog svårt att riktigt få veta vem som gjort en sådan grej men den personen kan inte ha mycket respekt för någonting alls när det gäller kärlek, omtanke om djur.


Här har vi en jätte fin morgon men det har varit minusgrader i natt igen, vi ska väl fara neråt stan ett tag för det var lite grann kul på gång därnere. Barnens Hus som nyss bytt lokaler hade en lego tävling för 9-12 åringar, vinnaren fick välja något från affären för 1000 kr,( Bygga ett torn på 1  min och det högsta vann.)

Jag har fortfarande sommardäcken , så jag vill inte fara tidigt eller sent efter vägen. Men de ska snart bytas ut, hann aldrig fixa det för en vecka sedan som jag skrev. Men nu ska de skiftas snart!

Den äldre dottern är på konfirmationsläger till söndag någongång.

De är inte så långt  borta, och det är säker roligt för dem att träffas, och lära känna varandra på en annan nivå än på skolan.

Jag har ju egentligen mycket att göra här hemma också, men det ska nog hinnas med så småningom.Av gunilla - 7 oktober 2009 12:32

Jag tyckte det passade bra om man ser föregående rubrik. Jag tycker det är ett mycket varierande väder just nu, det är svårt att riktigt veta klädvalet. Antingen klär man sig alldeles för varmt eftersom det ju oftast har varit kalla nätter och morgnar eller så är det mycket mildare nattetid och då kanske man tar lite mer somrigt eller vad jag ska kalla det. I natt har det regnat som bara den, och på morgonen, nu skiner solen igen och det är plusgrader. Några människor sätter på vinterdäcken  såg jag, risken är ju den att mansliter på dubben, fast första ishalkan på morgonen är ju rätt farlig också. Det är ju i alla fall en saäkerhet med dessa däck!

Jag har alldeles nyss varit ute med vår hund och det blev en långpromenad, är  ju ledig idag.

Jag ska ta och göra lite jobb här hemma snart, jag tycker jag ligger efter nu när jag jobbat en hel del. Mina fönster är fortfarande inte tagna heller, men just nu går det inte för solen ligger på dem och det brukar bli rätt flamsigt på rutorna då.

Jag såg visserligen att det finns folk som tvättar dem i solkenet, men folk gör ju som de känner bäst nu för tiden.

Jag har ju gjort undan lite höstsysslor ute förstås, men denna ampel som jag ska stoppa min ljung i har jag tyvärr inte hittat än. Jag vill ha en som liknar en stäva att ha på väggen. Det kanske finns på någon sekondhand affär i stan. Jag går sällan in där och kikar, varför vet jag inte riktigt. Har varit dit en gång och det var kul att strosa omkring där i alla fall. Mycket msaker man kände igen då man var barn förresten.

Ska försöka få till några solenergilampor här utanför för det är rätt mörkt där på kvällarna nu.

Jag tycker att det är många som har lika belysning utanför och dessa lampor är inte i min smak tycker de ser ut som de skulle passa bättre på en kyrkogård än någon annanstans. Nu blev jag oförskämd va, men jag tycker faktiskt så.Flört

Ja det är ju tur att smaken kan variera ,  jag har sett små solenergidjur, sköldpaddor och grodor bland annat och något sådant skulle jag kunna tänka mig att placera här hos oss  utanför vår gräsplätt. Har sett en vacker lykta också ,och det ska nog bli den åtminstone.

Tanken är bara får man ha grejerna i fred eller..........?

Det hoppas jag ju i alla fall.

Ni som läser detta vad har ni utanför er dörr och balkonger, gräsplättar? Jag vill gärna ha lite tips och ideer! Glad   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se