Liv och Leverne!!!!!

Senaste inläggen

Av gunilla - 5 oktober 2009 14:09

Idag var det kyligt på morgonen men det blev varmare framåt dagen och solen lyser in igenom fönstret. Ett härligt höstväder alltå. Har varit ledig idag så jag har bakat några matbröd. Vi bakar ju det mesta av dessa bröd själva och det blir faktiskt mycket godare och även billigare än att köpa hela tiden.

Har också varit ute på långpromenad med hunden, har väl inte så mycket att skriva om just nu men det dyker säkert upp något senare under dagen.

Jag tvättade ju igår och det är så trist när man kommer dit ibland för nu till exempel så var en stor tvättmaskin trasig i handtaget sen flera veckor tillbaka och jag fann även att båda torktumlarna var trasiga de med. Jag fick alltså hänga in smått i torkskåpet, det gick ju bra men vilken tid det tog.

Jag hade  tvättsällskap på andra sidan, av en afrikansk lady och hon fick göra detsamma, gud vad mycket hon fick hänga extra, de har ju en stor familj alltså. Fast hon fick ta torkrummet också för det behövde inte jag denna gång.

Tur jag hade lite tvätt igår.

Idag ringde jag felanmälan och klagade, få se när det åtgärdas.

Det är nog mycket slitage på maskinerna också för ibland är det lönlöst att få en tid/vecka.

En maskin och en tumlare är så gott som nya också.

Har ävenringt och klagat på att våra elelement inte ger någon värme utan de blir kokheta istället och så ska de ju inte vara.

Ringde för flera dagar om detta och vaktmästaren har inte varit här än. Ska man verkligen behöva frysa och betala sin månadshyra då det är sådana här problem. Jag tycker inte det, men vad händer annars tror ni?


ANNONS
Av gunilla - 4 oktober 2009 17:15

Ingen sovmorgon här inte, för idag var det att gå till kyrkan . Vi har en mycket fin gammal kyrka är i närheten. Ja det tar ungefär en kvart eller tjugo minuter att fara dit med bil .

Det var en familjegudtjänst, för sexåringarna som var väldigt få idag skulle få sin fäörsta bibel. Det var konfirmand inskrivning med information, fika mm.

Det kommer tydligen att bli ett kul sådant år med massor av kul aktiviteter. Mycket läger h är och där, och det mesta bekostas av kyrkan.


När vi kom hem så var det tvätten som stpd och väntade här och lunch/middagsmaten skulle ju också fixas.


Vi hade faktiskt rätt tur med vädret igår ,det var soligt och fint hela dagen och regnet kom på kvällen och det gjorde ju ingenting för man är ju inte ute så mycket då.

Jag ska lägga in ett foto på vår kyrka här, det är Grundsunda församling här på samhället förresten.Flört

  

ANNONS
Av gunilla - 3 oktober 2009 10:09

Kom hem efter midnatt igår, för skulle ju hämta Josefin på IOGT- lokalen, sexorna hade ju discot för de övriga och yngre skolklasserna. Det var ju så att de måste ju städa lokalen efter dem ,och det tog ju lite tid men de var rätt duktiga. Det var en hel del föräldrar som ställt upp på olika tidspass under kvällen, mest pappor under de sista timmarna.

Jag tror att klockan blev närmare 01.30 när vi kom hem. Nu återstår det att se hur mycket de fick ihop till skolresan som ju inte är bestämd än, men nog blev det bra mycket tror jag.


I morse klev jag och Josefin upp omkring klockan 08.00 för att gratulera vår femtonåring. Hon måste ju själv få välja en grej opå Elgiganten och när det gäller kläder  måste hon få göra det själv också,för då blir det ju bäst. fast det blev ju lite presenter ändå på morgonen. Ja vi tände även hennes självinköpta ljus och det blev en mysig stämning i morgonljuset må ni tro.

Vi har ju gjort så att den som fyller år får välja middagsmaten den aktuella dagen. Jenny valde alltså kräftor, och sedan ska jag även göra den där kålrotslådan och tillsammans med detta ska vi nog ha köttbullar också.

Tårtan ska nog Josefin få göra men det blir nog något med choklad,grädde förstås och lite gott,gott ovanpå. Jenny bakade amerikanska brownies igor förresten.


Det blir nog en utfärd till en karl som hjälper mig att skifta däcken varje år också, för jag vill inte köra på de andra nu på morgnarna om jag ska jobba tidigt och det varit frost på vägarna på natten. Måste alltstå plocka fram dem från vårt överfyllda förråd där ute nu snart. Hoppas jag hittar dem, Skrattande


Vi har ett härligt höstväder idag med sol och lagom kallt bortsett i natt, tur jag inte behöver skrapa någon ruta just nu, det får tina av sig själv.


Vi ska nog bara njuta av den här dagen tror jag. Fast det är ju den där manifestationen nere på stan förstås, men man kan inte vara på alla ställen heller och det blir ju något speciellt när någon fyller år i familjen, då vill man inte fara ut så mycket utan vara hemma och mysa och ha det bra.

Tvättstugan får vänta till i morgon någgon gång.Av gunilla - 2 oktober 2009 09:04

Ja då var vi alltså inne i denna nya månad då och igår , den första oktober var det första natten vi hade regält kallt. Jag fick skrapa rutan för första gången i år men bestämde mig för att inte köra bil med dessa sommardäck. Första halkan är ju riskabel. Ska man köra långt så är det säkrare att skifta dem först.

Det blev ju toppen väder senare på eftermiddagen fast mot kvällen kom det visst en regnskur och det måste ha varit en kall sådan för det haglade här också och det låg kvar på bilarna. Vi var i stan just då , så allt vi fick var ett mjukare regn och sedan sken solen. Man kan ju planera sin dag, hi.

De har öppnat en ny affär här gina tricot, så vi var in och tittade på vad de hade för sorts kläder. Det var inte sååå dyrt egentligen.

Jag köpte faktiskt ingenting , Jenny hittade en snygg tuff T-shirt där , affären finns ju kvar får vi hoppas för jag såg en långärmad kofta i vit/beige som jag tyckte om. Den verkade vara rätt skön.

De hade tjejkväll och affärerna var öppna till 21.00 i onsdags. Då var det nog mycket folk ute. Jag visste det var en sådan kväll men inte att de hade öppet så länge.

Vi var i stan i andra ärenden den dagen och sedan for vi hem.Men man kan ju inte hinna med allt heller.

Har ju jobbat så gott som hela veckan och det har varit ett mycket mäktigt schema jag gått på, det har varit långa pass och lång körväg för mig. När jag kommit hem har det ju varit det gamla vanliga, middag, läxförhör och tv -tittande / måste ju ser hur Erika klarade av Idol, och det gick ju jätte bra för henne. Vi fortsätter hålla tummarna för vår  tjej.

Det är alltså därför jag inte hunnit sitta här och skriva men det får jag ta igen snart.

I kväll ska sexorna ordna med disco i IOGT huset, de ska samla ihop pengar till skolresan, och det är först miniettan och några mer klasser som ska börja  för att det inte ska bli så sent för dem och sedan kommer de äldre upp till femman och till midnatt. Jag tycker det skulle varit till klockan 23.00 och sedan sätta igång med städningen. Det blir ju så sent med detta annars.

Jag måste ju hämta henne mitt  i natta huvva vad mörkt och kallt det ska vara.

Sedan blir det inget sovand länge på lördag för oss för då har vi ju en 15  åring här hemma och då måste vi ju upp och fixa för detta.

på söndag är det kyrkdags och konfirmandinskrivning bland annat.

Sexåringarna ska ju få sin första bibel och mycket sång blir det av körerna och förhoppningsvis lite go´ fika i församlingshemmet efteråt.


Av gunilla - 27 september 2009 10:28

Idag är det tvättstugedags igen, och sedan ska jag göra kålrotslåda och till det ska vi äta köttbullar. Det är ju så gott med färska kålrötter  och årstidens skörd måste man ju vara rädd om.

Jag brukar egentligen göra den lådan till jul och då äter vi den med skinkan.

 Jag ska nog lägga in det receptet också i min andra blogg tror jag. Måste få skryta lite med den!

Det blir sedan till att se till att bilen är tankad för jag startar ju rätt tidigt till jobbet i morgon och bensinstn är stängd då. Oscar får följa med och se lite andra jyckar och det brukar gå bra. Flört

Jag vill ju fara tidigare för att kolla vad stället ligger någonstans för sedan kan jag planera tiden lite bättre  då jag vet exakt var det är.

Det ligger ju förstås bara fem mil härifrån och det borde ju ta ca en timme att komma dit för det är ju bara E:4 an och den är ju rätt fin än så länge.

Det ska väl inte bli halt i natt, för idag är det varmt ute och solen kikar fram lite nu. Knappast att det blir så kallt just i natt med åtskilliga minusgrader.

Jag brukar vara tidig med att skifta dessa däck, men man nöter ju ut dem om vägbanan är torr och fin ett längre tag också och det vill man ju inte.Det kostar ju med ett par nya också.

Det är svårt att riktigt veta detta med vinterdäcken, på våren är det lättare att skifta .

Ja sedan ska det handlas lite mat till veckan så det finns hemma, för det blir sena kvällar då jag kommer hem. Det får bli sådant som går snabbt att laga i ordning tror jag.

Jag gillar ju att laga mat annars men nu får det bli så här ett tag.

Hej på en stund så höres vi snart igen!

Av gunilla - 26 september 2009 16:10

Idag har det varit soligt på morgonen, men det har blåst lite men vindarna var rätt så ljumma ändå. Jag hoppas att man inte behöver sätta på vinterdäcken än på länge, fast blir jag längre under mitt vikariat så vill jag nog känna mig mer säker med körandet om jag skiftar  dessa.Första halkan vill jag inte känna av så här års.

 Det ligger ju på andra sidan stan och någon mil till, skolan menar jag.

Jag gillar ju  bilkörning förstås och jag kör egentligen inte fort heller utan kan man vara ute i god tid så ska man vara det.

Här uppe i norr är det ju inga avstånd heller säger man ju, det är ju som någon har uttryck sig " det är bara och kör" men jag minns inte vem det var nu igen. Inte Stenmark i alla fall, för då var det "bare å´ åk."/ slalom.

Ja jag undrar vad han tog vägen förresten, det har ju bara varit Stig Strand som kommenterat när det gäller slalomtävlingarna. Men Stenmark kanske är i Monaco?

Nu ska vi hålla tummarna för nästa norrlänning nämligen Erika Selin, som gick på förskoleklassen när vi var utplacerade på olika ställen då de skulle bygga om skolan i Dorotea. Jag och några  personal,hamnade på Lodjuret där vi fick ha del i klasser och även fritids. Det var ett kul år måste jag säga och massor med roliga minnen av Erika har jag.

Hon är ju så bra på att sjunga så det är bara att hoppas att hon blir vår nye idolvinnare 2009.

Men håll med om vilka nerver som spelar in i en sådan tävling. Alla är ju rätt duktiga och försöker ju sitt bästa tror jag.

Oj nu kom jag in på lite av varje ser jag men denna  blogg ska ju handla om lite av varje så det gör ju ingenting.

Vi gjorde oss en ny sorts pizza idag med alldeles färska champinjoner på den, och sedan blandade vi kyckling och skinka och oliver, tomater och ost. Det behövdes ingen origanokrydda på den för i paketet jag köpte fanns det redan tomatpure´ blandat med den kryddan. Det  blir godare att göra pizzan hemma och lite billigare också.Flört


Av gunilla - 25 september 2009 09:34

Idag har vi regn och rusk här uppe, mén det kan ju bli bättre framåt dagen och det får vi verkligen hoppas på. Jag skulle ju jobba på ett toppenställe idag och hela dagen men var ju tvungen att ställa in detta för en av ungdomarna var sjuk. Ja det är många som är hemma på grund av förkylningar nu. Jag har fått napp på ett mer långvarigt vikariat på andra sidan av stan och åt samma håll där jag varit och snurrat tidigare. Det är ju bra för nu känner jag till det området mer än jag gjorde tidigare.

Jag ska ringa den där samordnaren och få lite mer information om jobbet idag, när det gälller tider och var någonstans det ligger.

Jag funderar på det där med vinterdäcken nu om man ska behöva sätta på dem eller inte.

Än är det förstås fina vägbanor häruppe, fast hörde som snabbast att det var problem runt Falun och ett ställe till nu i  morse.

Men de platserna ligger ju mer inåt landet och vi bor ju rätt nära havet om det nu ska vara någon inverkan  på väglaget.

Vi har fått lit,lite höstlöv på träden nu men de flesta är fortfarande gröna och härliga.

Aspen och rönnarna brukar ju vara så fina i sina färger så här års men de är gröna fortfarande.

Likaså gräsmattorna på sina ställen är fina, så egentlige ska jag väl inte snacka om dessa däck än.

Fast man vet ju inte rätt som det är kan det ligga ett vitt täcke utanför fönstrena när man vaknar fast den första snön far ju rätt fort under dagen. De pratade att det väntades snå i södra Lappland och i fjällstrakterna.

Här hos oss skulle det bli varmt och skönt i helgen och det låter ju härligt.

Av gunilla - 25 september 2009 08:58

Skrattande


regler:

det här är svårare än du tror! kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och

berätta det för dem. varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! alla

svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! om personen som utmanade dig har ett namn

som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.

du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar

(förutom på fråga 1)! Lycka till !Flört

1. vad heter du? Gunilla

2. ett ord på fyra bokstäver: glad

3. flicknamn Gunhild

4. pojknamn: Göran

5. yrke: glasmästare

6. färg:  gul

7. klädesplagg: galonbyxor

8. mat: gröt

9. sak i badrummet: grodtvål

10. plats/stad: Gränna

11. en orsak att vara sen:  grävning av fjärrvärmen

12. något man skriker: Ge upp! 

13. film: Gökboet

14. något man dricker?  grapefruite juice

15. band: gummiband/ Glennmarks

16. djur: gris

17. gatunamn: Gunillavägen

18. bil: golf

19. sång:  good and brooken

 


Så nu utamanar jag  Jenny,Josefine,Livet enligt Mynta, Tintin,Fia i Sundsvall.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se