Liv och Leverne!!!!!

Senaste inläggen

Av gunilla - 23 september 2009 09:01

Idag har vi också ett fint väder men kylan kommer nog snart smygande i alla fall. Det var faktiskt plus 4 grader i går morse förresten.

Jag håller som bäst på att kolla upp det här med växtfärgningskurser här i kommunen, någon borde ju ha det tycker jag. Det är då ett måste jag vill lära mig förutom linedance.  Kanske kurserna är på våren ?

Träffade hon som har dansen här om dagen och skulle ju ha frågat henne hur det blir men vi kom ju att prata om allt annat än kursen, typiskt va? Skrattande

Jag har ju också börjat lära mig lite mer om naturens växter och vad man kan ta tillvara utav dem i hälsokosten eller vad man ska kalla det.

Har en vän som är specialist på detta ,så hon ska få tala om för mig hur man börjar.

Jag är nog lite feg att testa på det hela sedan förstås men det är nog sådant man lär sig om man får hålla på ett tag. Ja man måste ju absolut tro på det man ger sig in på om det ska fungera också.

Hon har gett mig några påsar med innehåll från än det ena och än det andra, att dricka som te  då har det varit torkade blad av fläder tror jag, och något som skulle vara bra mot huvudvärk och ett par påsar till. Minns inte vad hon berättade om röllikan hur man skulle gå till väga där, men det måst ju vara bladen man torkar och sedan sa hon vad man kunde använda den till men det minns jag naturligtvis inte nu.

Har nog lånat en bok av en annan vän så jag kan ju faktiskt läsa på om jag vill ha reda på något av det jag fick.

Ska förmodligen träffa henn igen på höstlovet, så vi kan ta en ny diskussion i fall det är något nytt  hon testat på själv.

Ja det är mycket man vill göra dessa dagar förutom det vanliga här hemma och jobb.ANNONS
Av gunilla - 22 september 2009 08:30

Ja en ny härlig sensommardag , jag har som vanligt varit ute med hunden och jag måste ju säga att det är så fint på ängarna nu med all den rödklöver som ju växer där vilka fina nyanser av röd/ lila den finns i . Jag har aldrig tänkt på att det kan vara så fint med nästan bara den så här års.

Har köpt ljung och ska så småningom sätta upp en lämlig ampel här vid dörren. Jag vill ha en sorts fin korg och kanske lite gammeldags.Kanske man kan hitta någon på seckondhandaffären i stan och billigt.

Än så länge får den stå ute på balkongen med de få petuniorna från i somras. De är för fina att slänga bort än.

Det sägs ju att man inte ska ha ljung innomhus.

Det är ju rätt intressant med dessa talespråk eller vad man nu ska kalla dem.

Jag skulle allt vilja gå och lära mig att växtfärga för jag vet att det finns så mycket växter med underbara färger ute i naturen.

Om man går en kurs nu på höstkanten  så kanske man kan sätta igång med detta färgande ganska snart ändå.

Jo det förstås man måste ju ha någon tunna, gryta lagom stor och en mysig uteplats där man kan få vara för sig själv med familjen. Jag saknar verkligen en stuga någonstans uppe i fjällen eller bara på några mil från havet.

Jag har stickat rätt mycket förr, mest västar och någon enstaka tröja och barnkläder. Har väl blivit för lat att ta till nu men det går ju att ändra på....Glad

Ljungen kommer ju att till exempel färga garnet i en lila variant minns jag och sedan alla de andra växterna nyanser åååååååååååååååh  vad tjusigt det kommer att bli, om man nu kan sätta igång efter en kurs.

Det borde nog gå med svampar också, eller finns det någon som vet detta?

ANNONS
Av gunilla - 21 september 2009 10:26

God morgon på er därute, i natt har det regnat och det kändes småkyligt i morse när jag tog en promenad med vår hund. Jag tittar sällan på termometern varför det vet jag inte. Vi klär oss efter vädrerleken ändå.

Jo ibland på vintern kan det ju hända att jag tittar på termometern på morgonen, men det är inte någon vana här hos oss

Inte ens när vi bodde i Lappland så var det att kolla graderna på morgonen, vi tog med extra kläder på jobbet och så var det med det. Minns att en morgon däruppe när jag skulle fara till jobbet så var det 42 grader kallt och bilen orkade iväg, fram kom jag. Men jag tror nog att jag skulle ha stannat hemma den dagen om det varit nu, för tänk om jag skulle ha blivit stående i skogen och inga bilar kom förbi, fy va kallt det skulle ha varit att vänta. Ingen mobil på den tiden , nej usch det var då det.Hade ju extra klaäder med mig och en spade i bagaget men det var nog allt.Jag gillar ju snö och skidåkning mm/ men fara och jobba i den stränga kylan var nog en upplevelese i alla fall.

Jag var rätt så nyinflyttad på den tiden och gillade att köra bil efter småvägar till jobbet också. Visst var det kul att se sig om lite också. Nu kör jag ju inte så ofta men tilljobbet måste jag ju ha bil i alla fal.

'Jag vill ha ett arbete på närmare håll och kunna gå eller cykla nu, om det är snö så kan man ju även åka spark här.

Nu när jag skrivit om allt detta väder , så tittar lilla solen in genom fönstret och jag känner att det är lika varmt som igår ute, så jag skriver nog mer senare. Ha en bra dag nu så hörs vi igen!Cool


Av gunilla - 19 september 2009 18:58

Jag har ju inte varit inne på ett tag nu och det beror ju på att jag jobbat lite utanför stan och alltså varit tvungen att köra dit och hem.När jag kommit hem så har jag fixat kvällsmaten, och lite annat som inte blivit gjort den dagen och även vilat upp mig.

Jag måste få berätta vad som hände mig i tvättstugan i morse, goda grannar igen! Burma -familjen nr 4, okej  då, jag gick ju dit tidigt  denna morgon och stoppade i mina tre maskiner på en gång, sedan kom vår granne från Burma och tvättade på den andra sidan vi hejade och pratade lite sedan gick jag hem för att sätta på morgonkaffet och duka fram allt vi brukar ha till frukost .

Jag kollade lite mail på denna apparat och lite annat också innan jag for iväg med mer tvätt.

När jag kom dit blev jag lite förvånad för då hade de två familjerna tagit ut min tvätt från maskinen och hängt in den i torkskåpet jätte snyggt.

De kom också och berättade att de ville hjälpa till med detta. Jag tackade förstås för hjälpen och lade in min andra påse med smutstvätt i maskinerna och snackade lite för damen här bredvid hade svenskläxa och visade mig ett papper hon fått på skolan. Hon talade om att hon skulle kunna det som stod där utantill till på måndag. Hon var så duktig och jag klappade förstås händerna när hon var färdig och skojade med henne och sa att hon skulle strunta i detta papper för hon var ju ledig från skolan, hon nickade och skrattade.

Jag gick hem igen medans maskinerna var igång.

När jag kom dit igen så hade Burma 4 vikigt ihop mina kläder så fint och lagt dem i tvättkorgen så jag fick hänga det som var torrt  i torksåpet.

Vad gör man med så goda grannar, måste nog tänka ut något , bjuda på fika och något svenskt till tror jag. Hemmagjord smörgåstårta eller något ditåt tror jag.

Vi har lyxat på med stripes och fläskkotletter, morötter och brun sås idag och naturligtvis så ska det vara lingonsylt till.

Vi brukar sedan bara fika något gott till kvällen sedan.

Jag tyckte jag handlade allt igår inför helgen men när jag kom hem saknade jag kaffet och lite annat smått. Jo det räckte ju till morgonen men sedan ........ så var det synd om mig efter lunchen må ni tro. Flört

Har sett en DVD med J nu i eftermiddag och den var jättebra, den andra J satt vid datorn.

Har haft lite huvudvärk idag och det är sällan jag har det, men det kanske blev för mycket på jobbet igår jag var mycket aktiv där då, och vi hade kul.

Om jag går tillbaka till tvättsugan i morse så pratade de båda familjerna sitt språk och jag tyckte det lät rätt så  roligt för det lät precis som de bråkade om något fast det tror jag ju inte de gjorde för de skrattade emellanåt. Men de snackade högt och ja det lät som de skällde på varandra hela tiden.

Jag hade ju ont i huvudet så det var rätt jobbigt att ha deras surrande omkring sig då.

Det har varit kyligt på morgonen men mycket behagligt sedan, när solen kikade fram.

Jag såg en massa bofinkar fortfarande kvar, tänkte att de borde väl vara på väg till södra halvklotet nu, fast klimatet lurar dem väl att stanna, det finns väl mat fortfarande. Jag vet inte riktigt när de flyger iväg men det borde väl vara nu snart. Vad säger ni som vet om ni läser detta?Av gunilla - 16 september 2009 12:51

Ja det finns som sagt mycket att göra här hemma och det blir ju som man gör det. Jag hittade en ledig tvätt tid idag och var alldeles nyss dit med lite tvätt. Det ska sedan bli lite shopping i Arnäsvall i eftermiddag också fast det måste bli efter klockan tre då skolan slutar. Fara ner till själva stan och lägga i p-avgift idag det vill jag inte göra det får bli när vi far tidigare kanske om helgen eller så.

Vi ville ju fara upp till Dorotea och hälsa på snart också, men det hinns ju för snön får inte komma än.

Det är föräldrarmöte ikväll och det tänkte jag försöka hinna med. Det ska ju pratas lite om betyg, skolresa och något med discon.

Jag kan ju inte dela på mig men har lämnat lite information till resp klasslärare att ta upp om jag inte syns till på den ena träffen.

Först var det allmän information i matsalen och den är verkligen väl värd att lyssna på. Det skulle handla om droger  och vad det kan tänkas finnas i omlopp i vår närmiljö och nere på stan. Det på grund av en incident som inträffade här för en tre veckor eller så. Det handlade om barn från 11-15 år gamla som var inblandade på en grillplats i ett skogsområde.Det var verkligen hemskt.

Här håller det på att bli en ny lekpark också, för folket som bor här vill ha lugn och ro, så denna lekplats flyttades från gården till andra sidan gatan alldeles vid skogskanten, där är det full grävning och planerande för en fotbollsplan mm.  Det blir nog bra när det är i ordning och "tanterna" här får koppla av alla ljud.Det ska ju alltid gnällas lite också!

Här på gården blir det nog bara gräsmatta,bänkar, rabatter etc.Det skulle vara fint med en fontän eller fågeldamm här, fast då blir det kanske en ny lekplats för gårdens barn - vatten!

De tänker flytta grillen också och det tycker jag är lite synd.

Att de gamla gungorna inte fick sitta kvar här var kanske lite dumt för de äldre människorna  får ju besök av baroch barnbarn som oftast är ute och gungar själva, inte tror jag att de går till andra sidan när de inte bor här fast det återstår ju att se.

I morgon är det jobb igen och på fredag, och jag ska fara ner till Själevad igen. Det känns bara roligt och sedan med tiden kanske jag fått en fastare tjänst eller ett långtidsvik någonstans.Glad


Av gunilla - 15 september 2009 12:49

Idag har det varit rätt så kallt ute, men jagär glad att det soliga och varma vädret tog över makten. Har alldeles nyss varit ute med hunden och det var riktigt härligt i värmen. Jag ville ju knappt gå in efter rastningsturen.

Jag har fått mängder av telefonsamtal och sms idag och folk behöver tydligen anställa vikarier.

Det är bara det att jobben är på andra sidan av stan så det tar ju lite tid att köra. Fast i dagens läge så får man inte tacka nej till arbeten. Idag var det lite speciellt för jag har lite att uträtta här hemma och i stan.

Jag har ju jobb denna vecka ändå nu.

Jag ska fortsätta lite senare med detta inlägg ser att klockan springer iväg. Vi ses här snart igen!

Av gunilla - 14 september 2009 08:47

Ja och det ser ut som ännu en fin höst dag. Jag är ledig idag och tänkte hinna med lite jobb här hemma. Kikade på mina fönster och de måste ju tas snart. Jag skulle vilja ha nya gardiner i sovrummet är lite less på de jag brukar ha där.

Måste sedan baka dessa matbröd också, skulle ha gjort det i helgen men då var det ju min tvätt tid igen och sedan har det ju varit för fint väder för att ställa sig och  baka. Då måste man ju bara vara ute på festliga upptåg, hi.

Det är mycket kurser som sätter igång nu på höstkanten också och jag skulle ju gärna anmäla mig till något intressant på kvällstid här hem i kring, så jag slipper köra hela tiden.

Någon vävkurs eller svampkurs  och något med dans/ linedance eller gärna gammeldans eller heter det folkdans numera kanske.

Jag gick en gammeldans kurs när jag bodde i Åsele för rätt länge sedan och gissa vad kul vi hade. Jag for ju ut på logdanser som bara den  på den tiden, det har ju inte blivit så mycket av dessa danser nu på ett par år. Jag saknar det lite på sommaren.

Brukar ju titta lite på biljettpriserna nu och jämföra hur det var då en annan var ute och det är då en stor skillnad vad dyrt det har blivit nu att bara gå ut och dansa.Av gunilla - 12 september 2009 16:58

Ja det har ju pågått mer eller mindre bra länge nu. Det ska sorteras och sorteras och återanvändas etc.

Vi bor ju i en hyreslägenhet och jag sorterar så gott jag hinner. I sophuset finns det ju vagnar för glas i olika färgskalor, konservburkar, papper , mjukplast etc. Det kommer en sopbil eller vad man ska kalla det och tömmer lite då och då men hur tömmer han egentligen? Far allt i samma bil eller tar han burkar för sig och glas hämtas av någon annan? Jag har funderat lite på detta och jag hoppas ju nästan att det är så men enligt en granne som hade stått och tittat på när den blå bilen kom så tömmer han allt i samma container på bilen och det mals sedan ner tillsammans.

Vad är det då för mening att källsortera allt var för sig?

Papper hämtas i alla fall separat och glasburkar det vet jag. Men jag har lite svårt att förstå just det här andra som ligger i olika vagnar och hämtas med en och samma bil.

Någon där ute som läser detta har ni någon bättre förklaring än det min granne berättade? Är nyfiken på hur det fungerar på andra platser eller kommuner.

I nybyggda hus/ lägenheter så vet jag att det finns plats  för olika behållare under diskbänken.

Bor man på landet så tar man ju för det mesta hand om allt själv, och kanske bränner upp det som går  osv.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se