Liv och Leverne!!!!!

Senaste inläggen

Av gunilla - 12 september 2009 09:57

Ja det var det verkligen, men jag har jobbat nästan hela veckan. Jag fick ett vikarie jobb på den andra sidan stan  och det blev lite körande igen. Jag har kört  bil till arbeten i flera år och vill nu helst ha ett i närheten av där vi bor. Jag vill kunna gå eller cykla eller om det är mycket snö åka spark  till jobbet.

Men i dagens läge med många arbetslösa människor så får man vara glad över att få ett arbete. Tacka nej ska man ju inte göra heller!

Jag ser här att jag har inte skrivit i denna nya bloggutformning alls. Den verkar ju toppen alltså, och snygg är den också. Nya finesser har jag hittat.

Tänker inte lägga in några bilder här utan skriver bara om lite av varje om jag har foton jag vill visa upp så hänvisar jag till min andra blogg,  där ska det vara lite mer recept också.Flört

Jag har alltså jobbat på ett mycket bra ställe med småbarn. De hade 15 stycken inskrivna och det är lagom för en

sådan avdelning.

Det går ju inte att göra så mycket med en som är 1-2 år om man är van med större barn, men vädret var så skönt hela veckan så vi var ute på gården och lekte hela tiden, gick sedan in och åt vid måltiderna.

Visst kan man göra saker med barnen ute, de fick ju klättra, krypa igenom däck bland annat och vi ritade ett tåg i sanden och sjöng om plingelinge tåget vilken de gillade skarpt, allra helst när de fick höra sitt namn i sången.

Vi prövade på att leka lite  medans vi väntade på maten också, de är ju rätt duktiga trots sin ringa ålder.

Lugnet blev ju senare när alla vilade ute i sina vagnar. Tänk er tretton vagnar på altanen och i dessa snarkande ungar!

Passade på att städa upp lite på avdelningen då och sedan var det tid att gå på rastern/ lunchen.

Jag hade Oscar i bilen och det blev ju hans promenad också. Det gillade han fast han fick gå i koppel förstås.

Trolltjärnens förskola vill jag tillbaka till fast det ska ju helst vara ett längre vik då. Håll tummarna för detta nu!


Idag är det fortsatt soligt och varmt ute så det blir nog att vara ute  en hel del.

Jag vet inte riktigt hur det var med älgjakten om de har börjat med den här eller om man törs ge sig ut i skogen och kika efter lingonen. Svamp vill jag helst inte leta efter, annars så finns det nog rätt mycket kantareller här.Cool

ANNONS
Av gunilla - 8 september 2009 21:15

Idag när jag kom hem efter att ha jobbat bortanför stan, så kom Burmafamiljen nr 3 med en nyfångad gädda. De vet att vi gillar fisk och kommer alltid med fisk. De torkar fisk också utanför sitt fönster. ´De gav mig ett smakprov på sådant förra året, jag tror inte jag smakade alls. Jag tar ju gärna emot det nyfångade och lagar till det själv, då vet jag ju vad jag gjort i matlagandet.  Men de har ju sin tradition och den får de ju hålla för sig själva här i vårt land.  Jag skulle själv hålla på vissa traditioner om jag for utomlands förstås.

I helgen kom ju den där fadern ifrån Burma familjen nr 2 med nyplockade kantateller som jag gjorde stuvning på igår. Vad gott det blev.

Jag ska jobba i morgon  så det får bli mer skrivet då. Vi hörs alltså snart igen.....Flört


Vi har fortfarande en toppen dag med sol och värme, jag har Oscar med mig , fast han sitter i bilen och han får röra på sig då jag har rasterna. Han tycker det är varmt i bilen fast rutorna är nervevade. Men han  dricker ju vatten och har hittar sitt favoritställe där bak i bilen. Det blir långa dagar att vara hemma för homom annars, han måste ju ut också.


ANNONS
Av gunilla - 7 september 2009 16:13

Ja det kan man ju säga om dagen. Jag gjorde i ordning allt jag skulle ha med mig till ett jobb på andre sidan staden, hade aldrig kört där förut, men hittade rätt bra. När jag kom in på denna förskola så var det inte jag som skulle vicka där utan någon vid namn Johanna.

Vi kollade resten av dagarna jag skrivit upp men det fanns ingen dag med mitt namn på. Kommunen har alldeles nyss börjat anställa vikarier på, eller med att de SMS:ar efter folk. Detta är nytt för mig så jag hade svarat ja och satt dit koden för ja svar och skickat in det. Det borde ju ha kommit en bekräftelse på jobb efteråt,men jag fick inte något sådant, men tänkte att det var nog bara då någon annan fått det som de skickar ut ett nej. Men nu var det motsatsen alltså.

Hur som helst så var det ett fint dagis, måste vara rätt nytt, bara några år gammalt.

Lite snopet var det allt.

När jag var på väg hem igen fick jag telefon,mitt i rödljusen, så hon fick ringa upp när jag stod lite bättre , på en p-plats.

Det var ett jobb i tre dagar på ett annat ställe fast nere i stan förstås. Detta jobb var bättre ,för det var på samma ställe i tre dagar.

Jag passade på att handla på Coop forum när jag ändå hade parkerat där, så nu har vi mat för ett par dagar igen.Vädret var kyligt på morgonen men sedan värmde solen upp igen. Det är rätt skönt.Men det är  ju fullmåne också och då brukar det ju bli kyligare på morgonsidan och varmare under dagen, rätta mig om jag har fel?

Igår kväll kom en tjej hit med ny plockade kantareller, vi satt och fikade och ville inte steka dem då utan det får bli dagens middag och nån korvbit till.

Jag tänkte göra en stuvning.

Det var karln i familjen "Burma"  nr 2, som hade varit ute och hittat dessa någonstans, jag såg nog påsen han hade tidigare och blev lite avundsjuk på den svampen, och sen ringer det på dörren och jag får lite. Är det tankeöverföring?

Jag ska nog ge dem något också. Ska nu kolla så allt är kantareller,men det är det nog. Jag luktar mig fram, hi,hi.

Du" damen från Vänersborg ,-" nu kan jag också skryta med att jag har käkar kantareller i år, visserligen inte 5 liter som du,hi!
Av gunilla - 5 september 2009 16:30

Dagen började som en gråmulen lite kylig morgon, vi tog det lilla lugna här hemma, fikade,såg på tv och lyssnade på ring så spelar vi . For sedan på affären för jag helghandlade inte igår. Det brukar vara så mycket folk då, men idag var det en väldans trängsel där. Har alla börjat handla på lördagar nu, hi?

Vi for hem och fixade lunchen. Det blev kycklinglever,och diverse grönsaker till. Det var egentligen efterrätten som saknades, glassen. Nej då det är sällan vi har efterrätt men jag kände att något mer efter detta skulle vara gött till kaffet.

Vi ska fara till ö-kiosken och se om vi hittar något till i kväll. Jag vet ju inte om det är nån bra film på tv:n heller, men det kan man ju kolla.

På tal om filmer så går det  en mycket bra film på bion nere i stan " Sommaren med Göran". Skulle bra gärna vilja se den. Hoppas den stannar ett tag nu.

Har någon sett eller hört om någon bio/ film som är värd att se så tipsa mig .

I morgon är det tvättdags igen så det blir till att springa fram och tillbaka ett tag. Men det gör inget för det är rätt nära och motion behöver man ju få varje dag för att hålla sig i trim.

Jag skulle nog ta och använda cykeln lite mer innan ishalkan och snön kommer.


Den här dagen blev mycket varm och solig igen!  Det var sköna vindar.Av gunilla - 4 september 2009 10:06

Ja det är värst vad veckorna går snabbt nu för tiden. Jag eller vi har ingenting speciellt planerat idag, det kan ju blilite jultidningsförsäljning och från WWF. Jag agerar som chaufför.

Handlade för helgen gjorde vi igår så det är lugnt på den fronten.

Det har regnat i natt och det bara vräkte ner i morse. Det skulle hålla på hela dagen och även lite i morgon. Det blir nog till att hitta på något inomhus . Det är ju inte så svårt heller, för jobb finns här hemma.

Jag ska nog ta och baka lite bullar eller något i den stilen, och även matbröd , det blir liksom billigare och sedan är ju hembakt mycket godare tycker jag.


Av gunilla - 3 september 2009 13:09

på min andra blogg:http://gunigru.blogg.se

Där finns lite recept, foton ja lite av varje kan man säga.

Av gunilla - 3 september 2009 09:00

Ja då har vi kört på höger sida i 42 år då. Idag var det ju dagen då vi flyttade över 3/3-67. Jag tror det är väl bara England som de kör på den andra sidan fortfarande.

Igår var det en passande dag för att fara ner till stan , det var gråmulet i luften och kyligt. Regnet kom på morgonen. Jag eller vi tog med oss Oscar, men han fick ju vara i bilen med ner vevade rutor,och det var då tur vi vevade ner några av dem för det blev en riktigt fin och varm sensommardag. Det var så varmt i detta parkeringsgarage må ni tro. Inget vatten tog jag med åt honom för det var ju sådant väder när vi for att jag tyckte han skulle ju klara sig den lilla stunden men där blev det tji.

Han gnällde en stund i bilen när vi skulle fara och var rent av orolig, så vi for till grön området i närheten av Coop forum. Han blev så glad av att få komma ut  och var betydligt lugnare i bilen sedan.

Det var bara småsaker vi skulle kolla priset på, kläder. Vi hittade det vi skulle ha  så det gick rätt fort, annars tar det sådan tid när man ska prova och prova och det aldrig sitter som man vill.

Det känns väl igen?

Idag hoppas jag han ringer, den där killen om intervjun, så jag kan få en tid till veckan. Jag ringde honom själv och lämnade ett meddelande igår , för han har nog fullt upp med dem som också sökt.Det stod ju i mailet att han skulle höra av sig. De SMS:ar mig varje dag om att det behövs folk på andra sidan stan, men jag vill inte ta på mig än förrän han har ringt. Några ställen har jag bokat, fast jag inte hittar där borta men tänkte fara den vägen under helgen och kika. Det är ju lugnare och man kan planera sin bilkörning på ett annat sätt då. Sedan blir det ju en liten utflykt eller sightseeing HI,Hi.

Det gäller att ligga i oc h visa sitt intresse för detta!


Det kan bli en rätt fin dag idag också och varmt. Åttorna skulle ha friidrott idag och sexorna en utedag  grilla hamburgare och springa 5 km för skoljoggen, de samlar ju in en springslant 10 kr för cancerfonden. Det är stationer i skogen så de kan ju vila lite innan de springer vidare.

Egentligen är inte skoljoggen förrän nästa vecka men det spelar ju ingen roll när de har den egentligen.

Högstadiet får lämna 20 kr, men när det gäller att lämna en slant så är det frivilligt. Vi har alltid ställt upp och lämnat, för jag tycker själv att ändamålet med det hela är rätt viktigt, och det är ju inte så stora slantar det rör sig om en gång/ år heller.

Av gunilla - 1 september 2009 08:34

Här kommer det in på löpande band om att de vill ha någon som arbetar i Domsjö. Jag kan inte ta på mig någonting denna vecka eftersom jag väntar på ett viktigt telefonsamtal om ett intressant jobb. Det är fråga om en intervju.

Vädret är toppen idag och varmt, ja nog är det närmare 20 grader ute.

Det är verkligen en fin början på hösten.  Jag hörde på tv:n igår att de trodde att det skulle bli fortsatt värme och att det gick att bada än. Jag tror nog att jag avstår från detta. Nu är det ju också många som är förkylda, och så brukar det bli när skolorna och alla är tillbaka från sin semester respektive lov.

Jag ska försöka att städa upp lite härhemma  idag.

Gjorde ett schema för oss alla i familjen, jag skrev upp olika arbeten  som måste göras här hemma under veckan. Man kan fixa det när man känner för det, men två av dessa måste göras/ vecka innan man har sina aktiviteter.

Vi skriver vår signatur för det som intressserar en.

Det fungerar bra måste jag säga. Det blir att alla måste lära sig känna ett ansvar över saker som skall göras hemma.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se