Liv och Leverne!!!!!

Senaste inläggen

Av gunilla - 23 augusti 2009 19:07

Idag söndag så startade vi tidigt och for ner till stan , vädret var toppen. Jag tycker det är så mysigt att gå i stan en söndag. Det är så lugnt och bra på affärerna och de slutspurtar när det gäller rean. Vi handlade inte så mycket, men det är rätt kul att kika på lite av varje.

På hemvägen stannade vi hos en bekant och plockade upp plastpåsar som skulle säljas för årskurs åttas skolresa nästa år.

De ska bestämma vart den går i denna årskurs. Några elever vill promt fara till England. Jag och flera föräldrar tycker nog att det kan bli en nog så trevligt att resa någonstans i Sverige.

Kanske billigare?

I sexan var jag med på deras resa till Göteborg det var mycket intressant och kul. Jag tycker att tågresan var nog i längsta läget för en mellanstadieklass fast det gick ju bra.


ANNONS
Av gunilla - 22 augusti 2009 16:11

Idag ska vi faktiskt hålla oss hemma efteratt ha varit lite överallt i veckan. Jag håller som bäst på att tvätta. Sedan måste det nog ses över det där med städningen överallt.

Har ju tvättstugan till 22.00 så det är ingen panik med den idag. Några mattor ska ju dit också och sedan blir det lite lindrigare med tvätten nästa vecka  får vi hoppas.

Vi    hade en strålande sol i förmiddags förresten och lagom temperatur ute igen. Nu mulnar det på så det kanske blir något blött inför kvällen.


ANNONS
Av gunilla - 21 augusti 2009 10:05

Igår blev det ju inget   skrivet, vi var nere i stan igen och kom hem rätt sent på kvällen. Vädret var precis lagom för en runda på stan . Det var molnigt men ej regn och kvavt var det i luften. Det var länge sedan det kom något blött här. Men det kommer nog skulle jag tro.

Det verkar som att det skulle bli en fin dag idag också så det blir den planerade resan till paradisbadet nu snart. Vi har inte bestämt riktigt om vi ska ta med någon matsäck eller köpa något där. Det kan nog bli något vi tar med,  blir ju billigast så. Sedan kan man ju ta en glass / kulglass eller något i den vägen lite senare.

Paradisbadet är väl som vilket äventyrsbad som helst. De har öppet hela året, och där finns en utomhusbassäng med strömmar ( där kan man simma även på vintern bland snön må ni tro.)

The Magic eye är den längsta rutschbanan och den går utanför själva huset och över E:4 -an.Man får själv släpa upp en sittdyna för två eller en person.

En rutschbana med tidtagning finns och en som kallas för forsen, en rutschbana det också. Jag gillar faktiskt den. Sedan brukar jag gå till bubbelpoolen eller det är två stycken och jätte varmt vatten.

Barnpool  och en brant rutschbana finns också plus att man kan motionera/simma i en stor bassäng fast vattnet där är så kallt tycker jag,brrrrr.

Det finns plats för de som är handikappade också och det är ju jätte skönt för dem att det är tänkt så. Alla som vill måste få en chans till badet .

Är man kommunanställd får man köpa ett visst kort för att simma på morgonen om man vill.

Mycket turister från när och fjärran åker dit.
Av gunilla - 20 augusti 2009 22:45

Återkommer hit strax....

Av gunilla - 20 augusti 2009 19:02

Citronsaft

3 citroner
2 L vatten
2 kg socker
30 g citronsyra

 


Skrubba citronerna väl, skär de i tunna skivor.
Häll på vattnet, sockret och citronsyran, låt
stå och dra i 5-6 timmar.
Men rör om lite då och då så att sockret löser
upp sig.

Sila till sist upp saften i flaskor.
Den blir mycket koncentreradJag har inte i någon citronsyra.Av gunilla - 19 augusti 2009 22:45

Efter att vi ätit frukost och inväntat posten så for vi ner till stan för att se om vi hittade något i klädväg för gympan. Det gjorde vi faktiskt.

När vi kom dit så parkerade jag i mitt vanliga p-hus nere  vvid hamnen. Vi gick upp mot affärsvärlden. Gick in i en väskaffär  men kom ut lika tomhänta som när vi gick in där. Visst fanns det snygga väskor men de var lite för små.

Team sportia fick också besök av oss, där var det rea men vi tittade bara förs och sedan gick vi in på Suvbway och åt lite god lunch och sedan var vi lite överallt. Det blev lite köpt innan vi var klara så det blev coop och livsmedlen på hemvägen.

Vi hade bra väder , soligt och varmt.

Subway är ett ställe där man får välja på olika brödsorter, antingen hela painriche eller halvor. Minns ej längden på dem i cm men de är långa. Vi tog bara halva och valde olika köttpålägg och grönsaker plus dressing, chips eller kaka och dricka för ett billigt pris.

Det är ett litet ställe i ett hörn av en affärsgata så det är ett bra läge att få kunder.


Av gunilla - 18 augusti 2009 19:17

 Ja det kan man kalla denna vecka. Idag hade jag fixat tider för klippning för oss alla . Efter det var vi så hungriga så vi for in på RIO:s pizzaställe här nedanför där vi bor.

Det smakade alldeles utmärkt  och personalen är så vänliga i sitt brmötande bland sina gäster.

Vi är ju inte sådana där som bara går ut och äter för nog är det både gott och mycket billigare att äta h emma.

Men en sådan här gång så måste vi ju bara gå dit.

Har väl inte gjort så väldigt mycket annars, IKEA katalogen kom idag och det var mycket ideer som väcktes må ni tro, det är så synd att dessa ideer kostar  lite att förverkliga. Man kan ju ta lite undan för undan förstås.

Fast det som står högst upp på listan är en madrass på Jysk.

Vi ska fara ner på stan i morgon och göra lite inköp till gympan också.

Vädret har varit toppen här idag, värmen fortsätter.

Såg att det skulle bli dåligt med lingon här i år, så det får bli de köpta då.

Lingon måste man ju ha hemma tycker jag, här äts det mycket sådant må ni tro.

Hur ser det ut hos er som läser detta blir det några lingon där ni bor?


Jag ska göra min favoritsaft snart, och det är på citroner, den kan jag skriva upp receptet på om det är någon som vill ha denna utsökta dricka.   Fast inte nu!Av gunilla - 17 augusti 2009 18:15

Ja idag kom ett par utskick av Världnaturfondens julgrejor. Det blir till att sälja snabbt nu så att kunderna kan välja i lugn och ro. Den äldre damen här har sålt sedan 2004 tror jag och den yngre i 2 år. Det brukar gå bra i alla fall fast lite måste man ju hjälpa på traven. Jag vill ju bara att de ska gå till den närmaste omgivningen och helst till dem de känner.

Det är väldigt fina premier de får välja mellan. Premierna de valt är bl.a en el scooter,keyboard, dvd,digitalkameror etc.

Jag brukar handla av dem bland de sista för varför ska folk veta vad jag köper och hur mycket .

Ja det låter som jag handlar mycket men det blir inom en viss summa eftersom jag ju måste fördela det på dem båda så det blir något så när rättvist.

Annars så har vi varit ute i värmen igen. Nu ska jag till att baka, och den där möbleringen måste till idag när det gäller köket.

Vad jag ska baka, ja det blir sådana där scones till kvällsfikat.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se