Liv och Leverne!!!!!

Senaste inläggen

Av gunilla - 11 augusti 2009 17:03

Vi startade rätt sent den tredje dagen, för vi tyckte att vi skulle  besöka swimmingpoolen igen och lite ärenden på samhället.

I alla fall så körde vi mot Åsele och det är en sådan vacker väg att färdas på. Kom upp till Dorotea någon timme senare och gissa vad temperaturen stod på  jo 26 grader plus. PUH!

Vi fikade lite i bilen innan vi for vidare till Hoting, som vi kom fram till en halvtimme senare.

Checkade in och fick stuga nr 5 och även där var det fyra  bäddar, en kokplatta och kylskåp. Allt annat fanns i det närbelägna servicehuset.

Vi hämtade vatten där också.

Jag saknade att ha en radio omkring mig fast det gick bra ändå.  Det är bara kul att leva lite provisoriskt ibland och kanske rätt nyttigt.

Vi besökte det fornnordiska museeumet på campingen, och det var verkligen intressant. I området runt omkring finns det att besöka något som hette Knortmon och där kan man få se forntidens fångstgropar och hur de levde på den tiden.

Man kan grilla där efter stigen som gick alldeles intill sjön.

Vi spelade minigolf även här fast det var hett ute. Banorna var rätt långa denna gång också.

Många norrmän och tyskar och förstås en och annan svensk övrnattade. Ja för att inte glömma våra "finska grannar" båda nätterna.

Det var kul att se vilka som skulle övernattanär de andra farit. Fredag till lördag var det rätt mycket folk där, fast vi var en av de sista s om lämnade campingen den dagen för vidare färd mot Strömsund.

Men i Hoting hann vi med att äta lunch på ett cafe inrett i gammal stil, och mysigt värre.

Vi besökte några affärer också fast det  blev inte så mycket köpt mer än maten.

Ivars bilmuseeum var vi in på och där var det mycket att titta på, gamla härliga bilar. och mopeder som motorcyklar. Det var intressant må ni tro.

Det var även denna dag mycket hett ,30 grader och det fick bli en lite för snabb visit ändå men intensiv för Oscar och katterna var kvar i bilen.

Jo då fönsrtrena var ner-vevade men vad hjälper det en sådan här dag. Det blev vatten,vatten bara  vanligt vatten det!

På campingen hade de en fin lekplats, med en gammal karusell välbevarad.

Den här stugan vi hyrde hade en liten veranda på den andra sidan och även trädgårdsmöbler och man kunde se sjön.

Jenny var den enda som badade fast fast vi andra kände ju på vattnet i ala fall.

Foton sätter jag in på min andra blogg och ni är välkomna dit om ni vill se dem.

Följ gärna med på en tur till Strömsund först........ 
ANNONS
Av gunilla - 11 augusti 2009 12:02

Vi for till Junsele Camping för exakt en vecka sedan. Fick en stuga med namnet Svanen denna gång. Det var ett hus med fyra bäddar, kokplatta och sedan fick man hämta vatten där i närheten. Toaletter och duschar fanns i servicehuset mittemot, och där kunde man ju också laga mat , se på TV. Kylskåp  fanns ej i stugan men det gick att förvara där i servicehuset också.

Vi spelade golf en dag för det var helt gratis. Deras banor var hur roliga som helst.

Vi besökte förstås också djurparken som vi varit på flera gånger förr  och det är lika roligt varje gång. Den är inte så stor heller, och just i år var det massor av djur som fått ungar.

Klockan 13.00 en dag hade de lejonungarnas uppvisning, då personalen berättade om de vita lejonen och barn och övriga fick mata dem. Vi kikade inte på detta för vi tillbringade den varma dagen vid den närbelägna poolen istället. Dagen var så solig och jätte varm.

Vi trodde ju att vi sett alla djur en dag men  missade de söta näsbjörnarna. Vi var ju tvungna att se dessa också och det passade ju bra att äta lunchen där också.

Vi kom precis dit då de skulle matas, ja det var något rått, köttigt de fick och det blev ju liv i luckan när de skulle äta.

Fjällrävarna matades efteråt och det var vi ju också med om.

Det fanns också ett nöjesfält där men det var endast ett fåtal som utnyttjade den. Pariserhjulet snurrade några gånger, barnkarusellen den gick som sjutton och sedan var det en lite snabbare " Turbo"  stod helt stilla. Men sedan utanför alldeles vid entren så kunde de som vägde minst 40 kg stoppa i 10 kronor och köra bil i en uppbyggd liten småstad.

När Jenny var där på skolresa på lågstadiet så ville hon bara köra dem  hela tiden sa hennes lärare.

En kväll var vi upp till Kåtabyn och testade på den byggda lilla repbanan. Ja man kunde välja på att fiska, kanoting och just denna gympa -bana.En höghöjdsbana fanns och med den en speciell utrustning krävdes. Jag skulle aldrig ge mig upp där. Den repbanan vi använde var enbart hjälmtvång.

Jag agerade fotograf så med tiden ska jag lägga in foton också.

Repbanan bestod av fem stycken däck som man skulle ta sig till gungandes och till sist till en annan grej och sedan balansera på en stock till nästa sak, etc.

Myggen var lite besvärliga just där men vi fick viftade bort dem tills vi var nöjda med banan.

För att komma dit så var man bland annat tvungen att balansera på en spång i flera meter. Till och med Oscar klarade spången, ha.

Efteråt gick vi in i en kåta och köpte något att dricka, för man blev så törstig av dels värmen och aktiviteten. Vi satte oss på renskinnen därinne och njöt. Folk kom och pratade och Oscar fick en stor herrans fin glasskål att dricka vatten ur. Lyxigt va?

Jag fick höra att man kan få övernatta i en sådan där kåta också, Det fanns liggunderlag, renskinn, eldstad i mitten  så det var bara att ta med glatt humör , sovsäck, mat. Elda fick man göra själv också. Vi tittade in i en sådan kåta och  .. ja det kommer nog att bli en natts övernattning där någon gång

framöver, vintern eller sommaren.

Vi hann också med att gå lite på samhället och titta i affärerna innan vi for vidare.

Inne hos Edins var det grejer på grejer, kläder mm att kolla på. Men vi köpte inte något där, jo souvenirskor blev det , alltså nyckelringar.

Jag fortsätter med nästa campingställe snart, nu kör vi till Hoting i strålande sol/värme... Häng med bara!


ANNONS
Av gunilla - 3 augusti 2009 18:49

Minns ni att jag skrev om en vän jag inte hade hört från sedan vi gick på high school tillsammans i USA?  Han finns förmodligen i USA någonstans precis som jag trodde. Jag var tvungen att sätta mig ner och skriva lite till honom så jag hoppas att han hör av sig igen.

Han hade tydligen gått med i Classmates så jag hoppas han svarar snabbt. Jag är j u också med där men något guldmedlemsskap vill jag inte betala för än.

Nu håller vi tummarna så att George hör av sig.

Ingen har liksom hört från honom sedan 1974.

Han är född i Monrovia, Libanon  så kanske han har emigrerat dit till USA alltså?


Av gunilla - 3 augusti 2009 15:10

En riktigt härlig dag idag också, det är kanske lite för varmt i luften. Håller ju som bäst på att röja upp lite här hemma. Oscar fick sin  promenad alldeles nyss, jag tror han tycker att det är för varmt ute.

Jag måste försöka hitta den där lediga tvättmaskinen också. Ibland bokar folk och går inte dit alls. Då kan ju det stå ledigt en hel dag och det finns de som vill  tvätta. Vansinnigt.

Det mesta är nog packat och klart och på väg att lastas in i bilen i kväll. Den  måste också städas lite har jag sett.

Idag kom det ett paket från Ellos , med skolkläderna vi beställde så det blir till att prova om det passar nu i kväll. Jag hoppas de är okej, för jag tycker det är så  bökigt att skicka tillbaka grejer.

Det kan ju bli något bad senare i eftermiddag. Om damerna ska cykla själva eller åka bil det återstår ju att se. Det är ju rätt backig terräng att cykla hem i sedan fast motion är det ju inget fel att få förstås.

Hög- och mellanstadiet har ju alltid sina gymnastiktimmar  i närheten av där vi brukar bada och då får de gå eller jogga, ja orientering har de ju.

Det är fyra olika ledare med och de delar upp sig och har olika teman/pass då beroende på klimatet.

Det sjuorna fick vara med om i fjol var att jogga eller springa ca 5 km. Annars är det som mest   2,5 km för alla.

Vi har ju också en diskgolfbana här och den har till och med jag testat på. Det behövs ju en hel del träning om man skall fixa disken i en korg. Det är 18 korgar runt ett område här vid skolan så det känns nog när man gått färdigt.

Ibland måste man verkligen leta efter den där disken i gräset och det kan ta tid. Den kan ligga i buskar , snår och på en helt annan plats än man kastade.

Men sporten är rolig.

Förut köpte vi ett medlemskort för ett år men det blev ju inte så att vi for dit så ofta så det har vi slutat med, man kan ju fara dit och träna ändå, för diskar det har vi köpt.

Tennisbanan har jag inte testat själv men det ser rätt kul ut när man ser andra spela. Det kan väl inte vara så svårt heller om man spelat badminton. Fast bollarna och racketen skiljer sig ju ganska mycket åt.

Ishallen är jag glad över att den finns också, även om jag inte stått på skridskor på år och dar. Men flickorna gillar den.

Jag åker nog skidor på längden i stället. Har nog tänkt att man skulle börja jogga på kvällarna, vi har fina områden till det också. Men tiden är ju knapp, det är så mycket annat som behöver göras . En del har stavar har jag sett men något sådant har jag aldrig provat på.

OJ då detta blev ett rätt sportigt inslag idag.

HURRA, HURRA, LEVE MOTIONEN!!!!!!!!!!

Av gunilla - 2 augusti 2009 19:34

  Idag har jag kokat saft av lite bär, den blev inte så tokig må ni tro. Nu har jag bara lite bär kvar och det får bli sylt.

Det har faktiskt plockats hallon idag, några deciliter.

Sedan hade några barn på gården och Josefin plockat röda vinbär här i närheten. De var ju lite sura en del, kanske om någon vecka eller två så är de mer mogna. Fast de rensade dem  och det blev en s.k mousse  ( eller hur det stavas).

Alltså mixat med hallonen, blåbär och dessa röda vinbär.

Jag plockade inte hallon idag, men de såg så torra och fina ut och stora så det gällar att hitta hallonstråket.


Av gunilla - 2 augusti 2009 15:44


Ja , man får vara med om mycket. Jag skulle gå ut och rasta Oscar som vanligt idag, jag fäste blicken på vår lilla gräsplätt här utanför och såg att det var någonting speciellt med den idag. Kom inte på det först men sedan gick det upp för mig att någon stulit Josefines nästan nya cykel under natten.

Jag gick med hunden först och sedan gick jag runt här bland hyreshusen för att se om jag kunde få se den någonstans, men nix.

En granne hade sagt att det låg cyklar nedanför backen hit. Men enligt hans  beskrivningar så tyckte jag inte det passade på J:s cykel.

Vi gick efter ett tag ner för att kolla men det var fel, så vi gick hemåt och då tänkte jag att jag anmäler detta i alla fall.

Sedan tog vi bilen för att fara runt här i byn, för det är inte så stort samhälle. Jag skulle ju ändå handla lite mjölk  och något och några grejer till.

När vi kom på andra sidan mot ön, så vad tror ni jag fick se? Jo nere på en gångväg stod  det en övergiven cykel och vi kände förstås igen den.

Parkerade bilen  och kom då ihåg att cykelstället till bilen hade vi hemma så fick lämna den hos en bekant där på ön.

Ska hämta den ikväll.

Det är ju bra fräckt av folk som gör på detta vis bara för att de måste ta sig fram snabbt.

Det roliga med det hela är ju att denna cykel stått olåst i flera nätter och det har gått bra, men från och med idag måste hon komma ihåg att låsa den då den inte används.


P.S Skulle kommentera ett inlägg i någons blogg och fick den här koden "TJUV," vilket passande ord just idag, Ha,ha!

Av gunilla - 1 augusti 2009 12:07

Ja då är vi inne i början på hösten då, det går alldeles för fort tycker jag. Det var då inte länge sedan det var skolavslutningar mm, och nu står det inte på förrän skolan börjar igen. Men jag brukar ju säga det att när Åsele marknad är över då är sommaren också över.Nej , så fort får det inte gå, än finns det tid för lite fler utflykter hit och dit. Sol och värme skulle det ju bli denna månad läste jag någonstans så det är bara att hoppas.

Vi brukar ju också göra en höstresa ner till Sala omkring Alla helgonsdagen/Halloween säger en del.  Ja kalla det vad ni vill .Det är kul med nya traditioner också, fast jag tycker att de kan gott finas kvar i USA, varför ska allt från Amerika hitåt? Men det är väl en trend förstås?

Det är alltid så roliga aktiviter planerade i denna kommun just den tiden och för mig känns det kul att få återse min barndomsstad, fast mycket känner man inte igen alls. Det byggs både vägar, bostäder mm. Mats Olins "Min barndomstad" etc kom jag att tänka på nu, den var rätt fin minns jag.


Idag så kanske det ser ut att klarna upp förresten, det har regnat nu på morgonen . Vi har väl inte så mycket planerat idag så det blir till att göra lite här  hemma tror jag.

Det kan bli någon tur med bilen någonstans,havet, skogen eller något annat spännande. Kanske vi bakar en kaka och packar en fika korg också.

Blev sugen på scones, det brukar vara gott att ta med, fast de är godast varma. Sedan kanske det blir en blåbärskaka vi får se. Hej på en stund!


Av gunilla - 31 juli 2009 11:52


Idag har jag tvättstugan igen, och lite småplockande här hemma. Det kan ju bli en tur till skogen eller till Strömsknallen för att se vad de har att erbjuda då det gäller sommar-rean.

Vädret håller i sig, varmt och soligt, precis som igår.

Det är ju synd att vara inomhus då förstås.


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se