Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 27 april 2009

Sista veckan i april månad!

Av gunilla - 27 april 2009 09:33


Ja tiden  går verkligen fort och här uppe märker man knappt skiftningen mellan vår och sommar. Snart tänds ju brasor runt om i vårt avlånga land och det sjungs sånger och allmänt ståhej. En underbar dag att bara få vara sig själv och njuta.

!:a maj ja den som vill göra sig till och säga vad den tycker har fullt upp med att gå i demonstrationståget.

Jag tycker att andra aktiviteter kan vara ganska viktiga också, att göra någon kul famijeutflykt den dagen om nu vädrets makter tillåter. Varför inte packa matsäckskorgen och ta med grillkol etc, och fara ut på någon mysig plats kanske vid havet eller fjällstugan beroende på var man bor.

Jag har sett ett demonstrationståg eller rättare sagt kommit mitt upp i det och det var då vi kom bilandes från finlandsfärjan i Umeå ett år i slutet av 1995 -1996 någonting.

Vi var ju tvungna att stanna där vid järnvägstation och låta dem passera och sedan gick vi in och köpte vår lilla lunch på en hamburgerkiosk i närheten.

Jag har annars bara hört folk skrika ut saker från dessa demonstrationståg och det kan ju ge någon form av känsla det också en sådan här dag.

Det blir ju som en långhelg nu och sedan stundar ju andra uppgifter till. Jo det är ju dessa årliga deklarationer som oftast sparas till de sista dagarna fast man tänker att i år ska den in tidigt. Men hur är det, jo det blir ju bland de sista dagarna ändå.

Jag tänker i alla fall försöka hinna med min denna veckan och sedan far vi in till stan och lämnar den i urnan på skatteförmedlingen innan den fjärde maj.

Jag vill egentligen inte vara bland de sista heller, det känns inget roligt.

Visst kan man skicka den med post men jag tycker att det är något visst med att lämna den själv . Något år kan jag ha skickat den förresten.

Sedan var det att införskaffa lite fina avslutningskläder det brukar man ju göra så här dags, nu bor vi ju nära stan så det är bara kul att titta på kläder i butikerna där. Jag vill ju det ska vara användbara kläder så att de inte är för fina så att de bara hänger i garderoben efter en användning som det lätt kan bli. Som förr avslutningskläder räknades oftast som mycket fina saker  och jag minns att dessa skulle man vara rädd om.

Kanske någon här känner igen sig?

Nej nu tycker jag att man ska känna sig fin och kunna ha de införskaffade grejerna när som helst under sommaren och kanske en bit in på hösten.

Den 17 maj fyller Josefine så vi måste ut och se om vi hittar lite presenter också. Det tror jag att Jenny och jag ska göra den helgen i maj då hon är på läger med  linedansarna här i Husum för då kan vi gå på paradisbadet efteråt eller före.

Jaha nu glömde jag skriva att vi firar Husumdagen här den 16 maj och då skulle dansarna visa upp sig.

Det är lite skoj att vandra nerför backen här den dagen och komma rakt inpå alla stånd med diverse tingeltangel etc.Lämna bilen  hemma,slippa leta parkeringplats osv.De har drickesbackklättring  , grillar hamburgare, lotterier och inne på kyrkans hus fullt med aktiviteter fast det brukar vara rätt trångt därinne hela dagen. Vi har ju något år varit dit och köpt våfflor mm och tittat in i lillboa som är fyllt med grejer till försäljning.  Jag hittade min gamla hembygdsbok  som vi hade i tredjeklass, (den fick man ju inte då på den tiden) men köpte den för 5 kronor.

I fjol gick vi ända till biblioteket också och där vann jag en valfri bok så det var kul. Det stället ligger lite längre från själva tillställningen så det är inte så många som går dit, det är synd  det för oftast har de hittat på mycket roligt.Kan vara latheten att behöva gå dit och kanske missa lite av det andra, men detta är bara mina spekulationer. Hi,hi!


Som sagt jag slipper leta parkeringsplats här på Husumdagen,!!!!!! 
ANNONS
 
Elisabeth

Elisabeth

27 april 2009 12:22

Även när det är 1:a maj är det ju viktigt att göra det man tycker om att göra, oavsett om det handlar om att demonstrera eller göra en trevlig utflykt om vädret tillåter. Brukar ofta gå med min deklaration, men förra året var det visst något som gjorde att jag inte kunde RINGA in i alla fall. Men i år blev det Internet faktiskt, för första gången tror jag. När det gäller kläder är det ju synd förstås om fina bara används en enda gång. /Ser av skylten att döma att det finns en plats för Oscar också!

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

27 april 2009 22:02

Tack för din kommentar i min blogg. Kul när någon okänd skriver några rader. Stugan ligger i Västergötland vid en sjö som heter Stråken.

http://violett.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Elisabeth W,

29 april 2009 20:53

Jag har ju kommenterat detta en gång, men jag har haft problem med att skicka e-post sedan flera timmar tillbaka. Men kanske det funkar imorgon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se