Liv och Leverne!!!!!

Direktlänk till inlägg 12 juni 2010

Skolvslutning 2!

Av gunilla - 12 juni 2010 16:06

     När de andra hade sin avslutning i torsdags så gick högstadiet ännu på skolan. Ja de fick ju vara med om prisutdelnig i Siltvargen som gick av stapeln denna veckan, det var många delmoment att välja emellan som orientering, löpning och allt vad gymping tillåter.

Eleverna skulle samla poång till klassen och till sig själva under den dagen, alla skaulle vara med  .

Det blev faktiskt 8 röd som fick smaka på tårtan för de hade salat ihop mest poäng.

En kille i 8 blå fick också pris för han var den ända som hittat alla kontrollerna. under orienteringen.


Blå och Röd är olika spår som de är indelade i och jobbar efter lärare går in i olika aktiviteter och hjälper till. Gympåläraren har även gymnastik med mellanstadiet till exempel.

Det fungerar bra,men det tar tid att komma in i detta arbete på ett bra sätt. Vi hade så ett tag i Doroteas skola men lärarna ville ha tillbaka klasserna och så är det nu också.

Det är nog svårt för de lärare som alltid jobbat ur en speiell vinkel med klasser att sätta sig in i att arbeta i spår för det blir ju att ställa om sig lite inför det nya.

Jag tyckte det var roligt i alla fall. Ville inte att de skulle gå tillbaka till det gamla igen men, men......det blev som det blev.


Åter till Husumskolan och torsdagen , efter att de varit i matsalen så skulle de titta på niornas matsch mot lärarna i brändboll. Där vann niorna med endast två poäng.


På fredagen var det dags för högstadiets avslutning. Den var också på morgonen och de skulle samlas på skolgården och sedan marschera ner till Husumgården.

En av nians elever bar fanan och efter kom niorna, åttorna och sedan sjuorna.

Men jag saknade musik i detta tåg , det var lite för tyst måste jag säga. Väl inne i aulan så var det ett tal av prästen, han är en person med mycket humor så det var en fröjd att lyssna på honom må ni tro.

Det sjöngs en hel del av kören, och av enskilda elever,någon sjöng solo också.

Lärarna fick blommor,kanske inte alla just där men några stycken i allafall, en lärare tackades för att  hon stått och hjälpt till med niornas avskedsmiddag.

När allt var slut på husumgården så var det en kort samling i klassrummet där de delade ut betygen.

Niornas föräldrar stod utanför och väntade med blommor. Ja det fanns de som fick blommor  i sjuan och åttan också. Jag tycker att det är lite dumt att ha det så, förtänk bara vad synd det är om dem som aldrig får en blomma .

Ska man ha blommor kan de väl få det hemma eller vad tycker ni?


I Dorotea har de förbjudit alla att ge blommor efter kyrkan  och den regeln är från förskoleklassen till åttan. Niorna må väl få blommor för de slutar grundskolan, fast egentligen kan de också få sådant när de är hemma, de får äta tårta i matsalen där och det borde ju räcka....


Vädret var toppen i alla fall på denna dag också.   


  SOMMARLOVET har nu börjat för alla! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gunilla - 22 augusti 2010 17:49

Jag har blivit utmanad av Josefin  att svara på dessa frågor.1) Vad är det första du gör när du vaknar på morgonen?       Går ut med Oscar.2) Vem skulle du ringa om du behövde hjälp med att gömma ett lik? Polisen så klart   3) Har du någonsin s...

Av gunilla - 3 augusti 2010 18:03

En hel månad har reda gått och jag har inte skrivit här på länge. Ja det är faktiskt så att vädrets makter har fått bestämma lite i sommar, det har ju varit så vackert ute att datorn har fått vänta lite . Måste ju ta till vara på alla soliga dagar fö...

Av gunilla - 4 juli 2010 21:05

Idag har det varit 25 grader ute och rätt mulet,solen har försökt komma  fram också ibland. Har väl inte gjort så mycket idag mer än det som brukar göras här hemma. Jo vi fick en stor lax av vår Burmagranne igår så den tillagade jag som sön...

Av gunilla - 2 juli 2010 19:07

  Ja vi har då haft mycket underbara sommardagar nu och hoppas att det fortsätter ett tag till. Varmt och kvavt inne som ute kan ju vara besvärligt att vistas i länge tycker jag, men jag försöker att vadra tidigt på morgnarna ett tag för då tycke...

Av gunilla - 29 juni 2010 17:48

Jag börjar den nya månaden med  detta fina inlägg, kommer snart igen och berättar om vårt midsommarfirande   och allt annat  som jag vill dela med mig till er alla som kan tänkas vara härinne ibland.     ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se