Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under april 2010

Av gunilla - 2 april 2010 12:42

Det blir nog en dag som vi bara tar det lilla lugna här, äter lite god mat det blir lax .

Vädret är lite grått men snön smälter snabbt. Vattenpölen vi hade här utanför igår och idag har runnit undan och ner i brunnen, den var nog rätt mycket is där igår men nu verkar det ha tinat upp.

Igår kväll var vi till kyrkan och fick vara med om nattvardsmässan och avdukning av altaret ,och allt detta gjordes i en speciell tradition och procedur

Det släcktes lampor mm Kören sjöng ett par sånger.

Det gjordes för att förbereda dagens gudstjänst där då det inte spelas någon som helst orgelmusik,ingen ringning i klockorna Det är rätt tyst i kyrkan och allt eller altaret är klätt i mörka färger och det speciella långfredagakorset som vi såg igår bärs fram.

Vi ska fara till kyrkan på söndagens gudstjänst i stället. På annandagen är det i Skede kapell också och då ska ett äldre par bjuda på lite lunchbuffe´.

På söndag delar de ut påskliljor också, dagen till ära.
ANNONS
Av gunilla - 1 april 2010 15:47

  


Nu när det börjar töa så kommer det upp en massa grejer som folk har gömt under snön,hundlortar tillexempel, det är ju rent av väldigt äckligt att behöva trampa i sådant nu eller bara se det lite varstans på gatorna. I skogen må det väl få vara bara det inte är på de fina gångstigarna där. Jag har alltid påsar i fickan och slänger det i vårt sophus elller en papperskorg man går förbi. Det tycker jag flera borde göra, nog har alla väl råd att köpa de svarta hundpåsarna på affären,en 10:a är ju inte så dyrt och det är ju många i en rulle,

Dålig stil att int ta upp efter sin hund eller ad tycker ni?

Ja det är ju dåligt att gömma tomma cigarettaskar,godispapper i snön också, det ser bra ut på vintern men sedan då???????????

Den gamla sloganen lyder ju "ATT DET SOM GÖMS I SNÖ KOMMER UPP I TÖ!"


Jag kände bara att jag ville skriva om detta, det är ju viktigt om vi vill ha en fin natur runt omkring oss där vi vistas.Kom att tänka på den där slagern också det som göms i snö kommer upp i tö, men minns ju förstås inte vem det var som sjöng den, men jag har låten i huvudet  nu.

Har inte tid att kolla upp den på you tube just nu.


    Nej , tummen upp för att vi får ha en ren och fin miljö  överallt!

ANNONS
Av gunilla - 1 april 2010 15:30

Badbrygga på rulle , vad sägs om det va?

Den kan du ensam rulla ut på våren och rulla ihop på hösten. Ribbor av extremt bärig och stadigfleetwood22x95mm,bredd1200mm och sammanhållna  áv  wire  titan.

Rulla ut flytbryggan på vattenytan spänner wiren sedan är det klart.Kräver inga stolpar,bara en rejäl förankring i fastlandet. Du har badsommaren räddad!

Priset är IDAG 149 kr direkt på rullen./ men bara idag!

Sååååååå vad tror Ni blir det sommarens stora köp? Fast jag tror ju att de som går dit  ( för jag tror ju det är någon skäl som far dit för att kika och får då kanske höra orden APRIL,APRIL!!!!!!!


Hela ramsan tror jag inte folk säger mer än om de är hemikring sin egen familj och vänner.


Har ni sett något annat skämt så kan ni väl delge mig härinne, sådant är kul att läsa om. Ibland är det jätte verkligt ibland förstår man ju att det måste vara ett aprilskämt. Jag lovar att komma med en notis igen om detta med badbryggan  om det står något i morgndagens tidning,nej då kommer det ingen långfredag, måste bli på lördag då.                                 
Av gunilla - 1 april 2010 09:34

Ja det är ju altt det börjat töa, allt SNÖSLASK, och regnväder!      


Såg en människa med halvlånga shorts idag.

Av gunilla - 1 april 2010 09:17

Tänk att det redan är en ny månad igen. Slaskigt och blaskigt har det ju blivit  överallt och det behövs ju verkligen för det har gått snabbt med all snösmältning. Stövelväder med andra ord hi.

Jag minns när jag fortfarande jobbade ute på landsbygden i en minietta eller (som det kallades för förskola 4-6 år) vi hade planerat en liten utflykt till slalombacken i Solberg för pulkaåkning den andra april. Vi skulle vara borta hela dagen och hade förstås matsäcken med oss. Den andra april var ett väldigt töväder och blött som sjutton, men en planerad utfllykt med barnen var jag ju tvungen att genomföra, de hade ju vän tat och väntat på dena och en förälder skulle hjälpa tilll  att köra oss.

När vi kom dit var det galonbyxor som behövdes, det gick ju att åka pulka, vi hade ju roligt och solen tottade fram också. Det är en dag jag aldrig kommer att glömma tror jag.

"Slaskigt och blaskigt "ja det var även en lek vi ofta lekte ute på gården, den var kul och en hel del energi gick åt för det var mycket springande och tagande ska ni veta.Se upp så ni inte blir LURADE idag,  eller har ni försökt lura någon i bekantskapskretsen?

Jag hittade inte något aprilskämt i tidningen helller fast det kan ju vara en lite artikel, så noga har jag inte läst den idag. Tidningarna brukar ju vara bra på att hitta något festligt att lura befolkningen på.

  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se