Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg den 15 mars 2010

Av gunilla - 15 mars 2010 08:53

I  helgen som just varit  läste jag att det varit ett antal fågelskådare här uppe, de skulle lyssna på ugglor, och kattugglan är ju vår vanlifgaste  i sitt slag.

Jag återkommer senare om varför det är så viktigt   

När vi bodde på skolan utanför Åsele så fick jag också veta att ett gäng fågelskådare hade bokat in sig där hela helgen.

Det är nog både jobbigt men intressant att vara en fågelskådare, man måste ju vara väldigt intresserad av dessa levande varelser i alla fall.


Vi var ner till stan för att kika på lite av varje och de hade faktiskt också börjat att rea ut vinterkläder,sportartiklar m.m Det är ju nu man ska passa på och köpa skidor,pjäxor billigare.


Vi hittade lite toppar, dock inte vinter, så vi var rätt nöjda när vi for hem.

Jag köpte inte ut det jag hittade förstås men vi ska fara ner igen på onsdag tänkte jag och om jag verkligen bestämt mig för skjortorna så tar jag dem.

Vi tittade ju på melodifestvalen  på kvällen och jag måste ju säga att  det var en bra låt som Anna Bergendahl vann med och vi får hoppas de tycker detsamma när tävlingen sätter igång i maj.

En  helt vanlig, naturnära tjej  och hon vet redan vad hon vill tycker jag  det verkar vara också , som ska representera vårt land, det kan bli tufft när alla länder  finns med.

Jag kände det faktiskt då hon tävlade nere i Malmö och tänkte att hon kommer att gå långt.


Igår hade jag min tvättdag igen och det gick undan trots att jag denna gång bara hade de två små maskinerna att röra mig med. Jag hade sällskap med Burma-Anna på den anfra sidan och hon är så lättsam att ha att göra med.


Det har varit ett mycket bra väder under helgen för att inte tala om att hela sportlovsvädret var ju heller inte så tokigt.


För oss ska det bli mer skidåkning på påsklovet alltså om tre veckor bara. Vi far då uppöver till Borgafkjällen som ligger 120 km norr ut från Dorotea.

Där har vi hyrt en liten stuga som vanligt, och även i år har de Martinez som spelar upp till dans två kvällar. Vi får väl se om vi går dit något också. Det skulle ingå middag och dansen när vi betalar stugan. Man ska ju passa på, men då vet jag inte om det är någon åldersgräns  för vi har ju en 13 åring snart och hon vill  ju inte sitta själv i stugan  medans vi andra är ute och svänger om.

Det blir kanske till att göra något annat den kvällen, äta kan man ju men sedan kan vi  ju kolla andra aktiviteter där omkring eller bara umgås i stugan.

Fast det skulle ju vara kul att gå ut och dansa också, det var så länge sedan.


I kväll är det i alla fall juniorerna som hägrar, det är varje måndageftermiddagar. Tur de inte har någon läxa till tisdagen. Men de har kul där och får äta mellanmål också.

Det drivs ju svenska kyrkans regi och är bara ndanför backen här i närheten.




I


Ovido - Quiz & Flashcards