Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg under mars 2010

Av gunilla - 15 mars 2010 08:53

I  helgen som just varit  läste jag att det varit ett antal fågelskådare här uppe, de skulle lyssna på ugglor, och kattugglan är ju vår vanlifgaste  i sitt slag.

Jag återkommer senare om varför det är så viktigt   

När vi bodde på skolan utanför Åsele så fick jag också veta att ett gäng fågelskådare hade bokat in sig där hela helgen.

Det är nog både jobbigt men intressant att vara en fågelskådare, man måste ju vara väldigt intresserad av dessa levande varelser i alla fall.


Vi var ner till stan för att kika på lite av varje och de hade faktiskt också börjat att rea ut vinterkläder,sportartiklar m.m Det är ju nu man ska passa på och köpa skidor,pjäxor billigare.


Vi hittade lite toppar, dock inte vinter, så vi var rätt nöjda när vi for hem.

Jag köpte inte ut det jag hittade förstås men vi ska fara ner igen på onsdag tänkte jag och om jag verkligen bestämt mig för skjortorna så tar jag dem.

Vi tittade ju på melodifestvalen  på kvällen och jag måste ju säga att  det var en bra låt som Anna Bergendahl vann med och vi får hoppas de tycker detsamma när tävlingen sätter igång i maj.

En  helt vanlig, naturnära tjej  och hon vet redan vad hon vill tycker jag  det verkar vara också , som ska representera vårt land, det kan bli tufft när alla länder  finns med.

Jag kände det faktiskt då hon tävlade nere i Malmö och tänkte att hon kommer att gå långt.


Igår hade jag min tvättdag igen och det gick undan trots att jag denna gång bara hade de två små maskinerna att röra mig med. Jag hade sällskap med Burma-Anna på den anfra sidan och hon är så lättsam att ha att göra med.


Det har varit ett mycket bra väder under helgen för att inte tala om att hela sportlovsvädret var ju heller inte så tokigt.


För oss ska det bli mer skidåkning på påsklovet alltså om tre veckor bara. Vi far då uppöver till Borgafkjällen som ligger 120 km norr ut från Dorotea.

Där har vi hyrt en liten stuga som vanligt, och även i år har de Martinez som spelar upp till dans två kvällar. Vi får väl se om vi går dit något också. Det skulle ingå middag och dansen när vi betalar stugan. Man ska ju passa på, men då vet jag inte om det är någon åldersgräns  för vi har ju en 13 åring snart och hon vill  ju inte sitta själv i stugan  medans vi andra är ute och svänger om.

Det blir kanske till att göra något annat den kvällen, äta kan man ju men sedan kan vi  ju kolla andra aktiviteter där omkring eller bara umgås i stugan.

Fast det skulle ju vara kul att gå ut och dansa också, det var så länge sedan.


I kväll är det i alla fall juniorerna som hägrar, det är varje måndageftermiddagar. Tur de inte har någon läxa till tisdagen. Men de har kul där och får äta mellanmål också.

Det drivs ju svenska kyrkans regi och är bara ndanför backen här i närheten.
I


ANNONS
Av gunilla - 12 mars 2010 09:43

Vi får ju nästan tro det, jag tycker att snöhögarna närmast husväggen här har smält undan rätt fort, ja det finns ju snö kvar men om jag säger att den sjunkit rejält på dessa dagar.

Vi har haft fint väder i dagar nu  och då går det snabbt.

Igår var det trafik med vagskrapor mm häruppe på höjden, och slaskigt värre blev det ju. Men det behövdes ju.

I natt har det varit kallt och är Oscar och jag var ute i morse så var det mycket halkigt överallt.

Det blir bättre framåt dagen förstås.

Vi ska väl fara ut någonstans idag men bara här omkrin och sedan blir det att göra det gamla vanliga  som hör till husfriden, hi!  


ANNONS
Av gunilla - 11 mars 2010 10:40

Efter vår lilla tripp till Solbergsbacken i strålande sol är vi nu hemma igen, det blev en minsemester kan man ju säga. Det var kul i backen må ni tro och exakt lagom med folk. Vi övernattade i Gafsele en liten by till Åsele. Jag arbetade där på skolan i ett antal år men nu har de byggt om skolan och där vi höll tilll är det nu lägenheter.

Mycket hade de bevarat så minnenea vaknade till liv         för mig.

Vi fick samma rum som i fjol.

På morgonen och en bit i n på dagen snöade det och det som kom ner var ju bara blötsnön. Inget kul skidarväder, så vi for in till Åsele och kikade,åt lite luncjh för att sedan återvända hemåt.

Vi ska ju till fjällen/ Borga på påsklovet och då blir det mer skidåkning, kombinerat med dans där  en kväll. Det är Martinez som spelar i år igen.

Det är ju skönt attbara göra korta utflykter också och sedan koppla av hemma. Det är nog så mycket skolarbeten annars som upptar tid

Jag ska nog fortsätta att gå igenom kläder som är för små och packa ner dem i lådor och sedan köra ner dem rill någon som skickar dem till behövande inom kyrkan eller röda korset etc.

Det var ju ett år igår som jag började skriva  härinne, och det har ju varit intressant och rätt kul  att skriva och även läsa andras inslag och kanseke kommentera. Vilka härliga bloggvänner man träffat här  och jag hoppas att vi alla som jag nu länkat kan fortsätta att ha kontakt denna väg.

Jag hade tänkt sätta in mitt första inslag  också, men eftersom vi inte har haft någon dator med oss till Solberg så kommer den senare. Den första kommentaren kom från Fia i Sundsvall och det kändes så roligt minns jag.

Ibland har man inte så mycket att skriva om men huvudsaken att man skriver lite då och då  känns ju toppen.Av gunilla - 6 mars 2010 11:00

Vi har en strålande fin dag  i dag med endast 6 grader minus. Ska fara nre till stan ett tag och uträtta några ärenden samt kika på bokrean där också. Det blir sedan till att baka bullar som vi ska ta med oss nästa vecka . Det blir gott i slalombacken.

Igår blev det sex stycken farinsockerlimpor som  jag inte bakat på jätte länge. De blev goda må ni tro,  några ska jag frysa in och någon tar vi med oss.

I morgon är det visserligen dags för tvätten igen men jag måste hina med dessa pizzabullar också.

Allt måste ju förberedas och kanske inhandlas redan nu.

Det blir faktiskt bra mycket billigare om man bakar och tar med maten. Vi tar ju ingen dator med oss så jag får väl ett årsjubilera här då vi kommit hem igen, det blir ett år den 10 mars sedan jag fixade denna  blogg.


Av gunilla - 5 mars 2010 09:20

Man blir rätt upprörd och ledsen när man läser om djur som får plågas in i det sista. I dagens morgontidning var det en artikel om en hund som blivit påkörd av en troligen lastbil. Fordonets chafför hade inte stannat för att kolla hur det gick för djuret, vilket jag tycker man gör oavsett om det är ett litet djur eller större.

Jag menar hund,katt eller hare nu.

Denna hund var visst rätt klok som hundar oftast är om de får rätt skötsel. Nu hade denna hund fått krypa hem, för den var visst förlamad i den bakre delen. Ägaren hade flera hundar och de kände på sig attt det var något på tok med denna. De hade hållit sig till ägaren hela kvällen och var mycket rädda. Ägaren höll den skadade hunden mot sig hela  natten och hoppades att den skulle känna sig bättre, men det gick åt det andra hållet på morgionsidan och han beslöt att ta bort den själv, för att den inte skulle plågas mera.

Han var jägare själv och ville inte fara in till en veterinär för att då skulle hunden bara bli för stressad.

Jag hoppas att den som körde bilen hör av sig för så gör man inte mot djur.

Denna hund var ofta lös på gården och kom alltid då man ropade på den.


Jag har själv haft en cavallleir king charles spaniel  tik som gillade att jaga bilar och det var tji att få bort det. Hon var också lös på gården eftersom vi bodde på landet då. Hon fick följa med husse och hämta posten en eftermiddag och i samma stund kom det en bil och..........

Hon blev fyra år. Vi har många fina foton på Amanda i allla fall så minnena finns bevarade hos oss.

Amanda var också väldigt tillgiven och när grannen Erik kom in till oss och var alldeles tokig i honom!

Av gunilla - 4 mars 2010 11:04

Idag är det ett riktig promenadväder om man ska kalla det så. Har man hund så passar det ju rätt bra eller hur. Det är bara några minusgrader . Nu kanske utejobben kan börja snart, eller hoppas att det blir kanonväder för Vasaloppsåkarna på söndag, och att vi får toppen väder hela sportlovet då vi ska åka lite slalom mm. Vi övernattar i Gafsele, på skolan jag jobbade på för länge sedan. De har gjort om den till ett vandrarhem sedan det blev ont om ungdomar. De skulle ju till Åsele sas det. Vandrarhemmmet har bevarat mycket sedan den tiden då det var skola där, skyltar, grejer, och hela gympasalen är sig lik. Ja där har de ju fortfarande aktiviteter för byafolket.

Vi ska åka skidor i Solberg bara tre mil bort.

Det kan bli någon shopping¨tripp till Åsele också och testning av deras slalombacke.

Ska nog baka lite att ta med så blir det billigare med maten också.

Av gunilla - 3 mars 2010 12:44

Vi ska försöka att hinna med att besöka bokrean i eftermiddag för jag behöver handla lite mat också. Vi har en rätt så hyfsat väder idag, fast det blåser lite men det är inte så farligt med det.När jag var ute med hunden i dag så mötte vi en liten söt valp, det var en blandning av bland annat shih-tzu och något mer. Det var en tik Stina, och Oscar blev som tokig i den,ville bara leka och busa. Vi måste släppa lös dem där det är inhängnat och ingen som helst trafik alls.

De hade faktiskt fått Stina av någon som ångrat sig för att skaffa hund, hur man kan göra så med en sådan sötis till valp.  


Av gunilla - 2 mars 2010 08:54

Idag  har vi en rätt fin dag, fast solen lyser än så länge med sin frånvaro, det snöar ymnigt och de hade ju lovat att det skulle komma två decimeter av den " efterlängtade  snön" fast det måste ha kommit i natt. Vaktmästaren är ute med snöplogen hör jag, så det kommer att se fint ut nere vid parkeringen igen.


Måste ju få berätta vad jag såg på vår balkong i går kväll, på dagen hade jag börjat sopa av den för det hade ju´samlats en hel del snö där. Det gick ju bra så jag gor in och gjorde det jag skulle förstås.

Jag kikade ut vid åtta-tiden och fick se något som rörde sig  alldeles vid balkonväggen och kan ni tänka er en skogsmus hade förmodligen klättrat upp där , den var så snabb för den fortsatte mot vår dörr.

Jag hade förstås inte dörren öppen som tur var.

Jag hoppas att den farit någon annanstans nu för jag vill eller tänker inte öppna denna dörr på ett tag.

HUVVALIGEN!!!!!!!


Har aldrig haft något att göra med möss elller råtter tidigare när vi bott i vare sig hus eller lägenhet.


Det har ju varit mycket katter här omkring men nu ser man ingen utomhus.

Skulle våra få se ett sådant djur skulle de nog bara leka med den,hi.  


De är ju innekatter och har väl aldrig jagat en mus förr.


Jag trodde ju inte att råttor kunde ta sig upp för väggar/pelare , vi  bor ju i sutteräng hus så det blir ju ungefär som en våning upp. Visserligen så är de ju bra på att klättra. Men den myckna snön gör ju också att de små djuren söker sig mot byggnader etc. Nej de hör hemma i ladugårdar eller ute i skogen!Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se