Liv och Leverne!!!!!

Alla inlägg den 3 januari 2010

Av gunilla - 3 januari 2010 13:04

Efter att vi har haft det mycket kalllt i jul och nyårshelgerna så har det blivit mildare ute. Kanske man inte behöver ha sin motorvärmare på hela tiden nu. Ja lite värme måste man ju ha i bilen det är ju inte så bra att sätta sig i en alldeles utkyld bil heller, om man ska tänka på sin hälsa och det ska man ju.Inte föe att jag är dålig på något sätt, men njurproblem och annat elände vill man ju inte uppleva.

Hörde på svensktoppen idag men vad har den tagit vägen egentligen? Förr var det bara svenska låtar och artister som tävlade  eller röstades fram  av en viss jury  eller utvalda svenskar. Nu är det svenska artister som sjunger på engelska? va är det att kalla ett program gör svensktoppen?

Lite bakvänt eller hur?  Jag minns på den gamla goda tiden då det var Tio i topp på eftermiddagen eller Kvällstoppen och där var det däremot blandad musik. Det var ett mycket bra program att lyssna på och eventuellt spela in...

Jag är nog allätare annars då det gäller musik  valet.

I helgerna som varit hade de också ett program om ordvalet i vårt svenska språk, och man kunde ringa in och ge sina åsikter. Ja om man blev irriterad över att någon använde ett ord flera gånger när denna pratade. Jag tycker attatt det är jobbigt att höra folk lägga in ordet precis i nästan varje mening, då man snackar om något, det finns ju andra ord att använda. Men programmet var intressant i alla fall och det är väl det mesta som har med vårt språk.



Ovido - Quiz & Flashcards